Ha éjszaka sokat, de szárazon köhög a gyerek, nappal pedig hurutosan akkor mit adjak neki?
Illetve hogyan?
Rhinatiolból van mindkettő.
Azt hallottam hogy este szárazra,napközben hurutosra,de szabad így váltogatni?
Nem teszek vele bajt,hogy egyszer csillapítom,máskor meg segítem a köhögést a sziruppal?
Köszi!
Nem-nem, jól csinálod. Alváshoz köhögéscsillapító, ébrenlétkor pedig hurutoldó. (Bár a Te gyógyszereidet konkrétan nem ismerem, de nyilván nem sokban különböznek a többi készítménytől)
Viszont ha éjjel ennyit köhög, lehet, hogy elkelne egy hidegpárársító a lakásba, így fűtés szezonban a legtöbb lakás páratartalma túl alacsony.
Elmondom nekünk mi vállt be.
Reggel 7-kor,délben,és 16.30-kor ambroxol vagy acc100. Attól függ mi van otthon az előzőből. Este 19 órakor beadom neki a sinecodot.(Most cseppet,mert abból maradt.)Így,mire oda kerül,hogy aludjon,ami nálunk 20 órakor van,már nem köhög annyira,el tud aludni. Pár napja adom neki a spiropentet,mert már nagyon görcsösen köhögött,de ez is jobb azóta.Ezt nem szabad alvás előtt közvetlenül, mert felpörgeti a gyerekeket.Ezt napi 3-szor adom. Tegnap este volt az első este 1 hónap után,hogy nem kellett neki sinecod.
A spiropentet és a sinecodot is vényre adják csak ki. De én már ezeket kérem,mert tudom,hogy beváltak,és ha a doki is egyetért,szó nélkül felírja.
Köszi mindenkinek.
Ma voltunk orvosnál,hörgőgyulladása van.
Antibiotikumot kaptunk,amit most kivételesen nem bánok.
Persze a köptető nappal,Sinecod éjjelre adható továbbra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!