4 éves kisgyermekemet hogy szoktassam le a köröm rágásról?
Ötleteket kérnék.. nemrég kezdte rágni, de már nagyon bosszant. Fáj neki sokszor a körme,ujja,de rágja.
Mit tettetek ez ügyben? Köszönöm,ha írtok.
Semmit. Én is rágtam 16 évig, aztán egyik napról a másikra abbahagytam, mert elkezdtem lakkozni és növeszteni.
Amúgy azt mondják, hogy az elfojtott agresszió jele. Rám nézve elképzelhetőnek tartom, mert otthon soha nem hagytak érvényesülni, mindig mindent jobban tudtak a szüleim, és vita esetén kivétel nélkül minden esetben a húgom pártjára álltak.
Te tudod, hogy milyenek a családi körülmények, ha van oka a szorongásra pl. veszekedés, vagy veszedkedés nélküli feszültség miatt, ha van kistestvér, akire féltékeny lehet, vagy valamiért pl. utál oviba menni, akkor érdemes pszichológushoz vinni, de nem a körmei miatt - mert az csak a tünet, hanem azért, mert ti is segítséget kaphattok. Valójában az okot kellene megszüntetni, és azt csak ti tudjátok, nem a pszichológus.
Ha 1000%-ig biztos vagy benne, hogy nincs semmi a háttérben, akkor hagyd békén, amikor panaszkodik, hogy fáj, a világ legtermészetesebb módján feleld neki, hogy ha nem rágja, elmúlik, és ne foglalkozz vele. El fog múlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!