Hogy szoktassam le 4 éves fiamat a ronda beszédről (káromkodásról)?
Mi itthon nem beszélünk rondán, nem káromkodunk, az oviból viszont mindent hazahoz és nem tudok vele mit kezdeni.
Sokszor elmagyaráztam, hogy ez mekkora butaság, hogy mi sem mondunk ilyeneket, próbálkoztam büntetéssel (minden ronda szónál elraktam egy játékát), de ez sem segített, most próbálom meg sem hallani, de eddig ez sem vált be :(
Sajnos nálunk sem vált be semmi, se a nem hallom, se a szépen elmagyarázom.... semmi. Elég sűrűn mondogatja, akár csak a piki, kaka szavakat éppen evésnél, de cifrákat is tud sajnos.
Lényeg a lényeg, hogy nem tudtam vele mit kezdeni, míg egyik nap azt nem mondta az apjának, hogy "hü*lye szemét*láda" és reflexből rávágtam a szájára... azóta egyszer sem mondta. De nem isvágtam a szájára azóta.
Nálunk ami terítéken van, az a k..va, sz.r, hü..e, buta.
:(
4 évesen? Az szép. Igaz kis koromban én is hallotta ilyen csúnya szavakat de sosem mondtam ki.
Most csúnyát fogok írni de ha egy ideig semmi sem válik be akkor kapjon nagyobb büntetést vagy szidjátok össze.
Nem gondolnám ,hogy ez helyén való. Ha én ilyet mondtam volna apámnak mint amit leírtál akkora pofont kaptam volna... De nyilván ez sem használ igazán.
Ne vedd el tőle a játékát mert vesz elő újat. Hanem próbálj kicsit komolyabb lenni. Aztán ha a kedélyek megnyugodnak akkor egy komolyabb beszélgetés sem ártana. Egy 4 éves gyerek azért igazán megérthetne már pár dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!