Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy szoktassam le a fiamat a...

Hogy szoktassam le a fiamat a káromkodásról? (2.5 éves)

Figyelt kérdés
Bevallom,néha kiszalad egy-egy csúnya szó,nem tagadom tőlünk hallotta,és természetesen rögtön meg is jegyzi.Nem tudom,hogy elengedjem-e a fülem mellett,vagy mondjam,hogy ez csúnya és ki fognak nevetni,vagy nem tudom mi tévő legyek.
2011. nov. 30. 09:01
 1/7 anonim ***** válasza:
31%
Talán először saját magadat kellene "megnevelned", majd utána gondolkozhatsz azon, hogyan lehet visszacsinálni azt, amit elrontottál. Nem lesz könnyű, mivel egy ekkora gyermek mindent a szüleitől tanul, és szentül meg van arról győződve, hogy a szülei tökéletesek.
2011. nov. 30. 09:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Emberek vagyunk és bizony néha kiszalad olyan szó, amit nem kéne hallani a gyereknek. Nem a te gyermeked az egyetlen, hidd el, aki hasonlóan kiejt csúnya szavakat. Ilyenkor ne reagálj semmit, ne lássa reakciód, hogy ez most benned megdöbbenést vált ki. Tereld el a figyelmét. Később, óvodában elkerülhetetlen lesz, de akkor sem kell megijedni, legfeljebb annyit tegyél akkor is, hogy elmondod, hogy ezt nem mondjuk, mert nem szép, és eltereled a figyelmét.
2011. nov. 30. 09:16
 3/7 anonim ***** válasza:

hát igen ilyen nálunk is van.akár hogy is figyelünk a szánkra néha néha kiszalad 1-1 csúnya szó a szánkon,amit a drága fiam meg is jegyez egyből.én kipróbáltam mindent.szóltam érte,nem volt hatásos.ha nem figyeltem addig mondta amig csak lehetett.már volt hogy beígértem neki mindent,csak felejtse el a szót,de semmi.aztán egyszer csak nem mondta.aztán elkezdett egy másikat.most már tudja hogy nem szabad,mert ha mondja valamelyiket akkor egyből hozzáteszi hogy nem szabad mert kikapsz.

27 hónapos locsifecsi gyerkőc

2011. nov. 30. 09:24
 4/7 anonim ***** válasza:

hát igen,megneveljük a gyerekeinket,abból amit tőlünk tanult,látott hallott.

az első szerintem is ti mondataitoknak a kontrollálása.és ha most azt mondják hogy emberek vagyunk,hát igen,pont ezért mi tudunk változattani saját magunkon.és ha van motiváció,márpedig az mi ha nem az,akkor meglehet tenni,saját tapasztalat.

Utána már jó lelkiismerettel mondhatom neki,hogy nem szabad.addig nem.mert minek,úgyis tőlem tanulja,.

2011. nov. 30. 09:28
 5/7 anonim ***** válasza:
Tőled. Meg az oviból...
2011. nov. 30. 09:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ne legyetek ilyen szigorúak! Mindenkinél előfordul, hogy káromkodik. És ha nem otthon teszik ezt a szülők, akkor a gyerek az oviban tanulja el a többi gyerektől. Még köpködni is fog, meg rugdosni. No, nem feltétlenül történik mindez meg, de azért gyakori, lássuk be.
2011. nov. 30. 10:47
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
4, vagyok.nem az a baj hogy velünk nem történik meg,persze megtörténik,hanem hogy utána jó lelkiismerettel verünk a gyerek szájára.ha mi nem teszünk meg mindent hogy legalább tőlünk ne hallja,milyen jogon verjük vgy szidjuk őt.ez a nem mindegy.és szigorúság ide vagy oda.de lássuk be ezek tények.
2011. nov. 30. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!