Idén novemberben kezdtük az óvodát a kislányommal aki 3 éves. Az elbúcsúzás simán megy. Ebéd után megyek érte akkor meg elzavar. Félek menni érte! Mit tegyek?
Engem azzal vigasztaltak, hogy oviban sok ilyen gyerek van. Egyszerűen jól érzi bennt magát, ennek örülni kell. Jobb, mintha egésznap sírna. Szeret ő minket, egyszerűen belemerül a játékba.
Sok helyen azt olvastam, hogy a kötődés hiánya(nekem első naptól ilyen) vagy valami nincs otthon rendben pl rossz napirend :(
Az első választ nem is tudom hogyan értsem. Ránézésre szar anyának gondol az óvónő, de biztos nem mondaná a szemembe. Bízom az első verzióban, próbálom nem a lelkemre venni.
2 oldala van a dolognak. Egyrészt lehet örülni hiszen jól érzi magát, és szeret a többi gyerek között lenni. Másrészt viszont elhiszen hogy rossz érzés. gondolom olyan gondolatok járnak a fejedben hogy nem szeret veled hazamenni vagy otthon lenni, de szerintem ez nem így van. Csak jól érzi magát, és szeret játszani, és örülne neki ha még azt folytathatná ott a többi gyerekkel. De biztos meg fogja majd szokni hogy ez a rend, és minden délután megyünk haza.
van olyan gyerek aki egész nap sír az anyukája után, és nem szereti az ovit. akkor pedig az anya tudja hogy a gyerek nem érzi jól magát egész nap.... hát ez se sokkal jobb érzés....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!