100%-os gyümölcslé?
Sziasztok! 10 hónapos kislányomnak szeretnék gyümölcslevet adni, de csak 100%-osat.
Ti hígítva, vagy töményen ajánljátok?
Hol tudok venni jó minőségűt? A Siót már próbáltuk, de félek az sűrítményből visszahígított, és lehet, hogy plusz cukor is van benne.
Egyet kérdeznék,most komolyan elhiszi bàrmelyikőtök,hogy ezekben nincs semmi mesterséges?
Én abban hiszek amit gyümölcscentrin ledaràlok,na az 100%-os.
Nem mellékesen a kisfiam tartósìtószer és adalékanyeg érzékeny. Köszönjük Sió, Cappy,és vàlogatott bio gyümilevek. Maradunk annàl amiben tudom,hogy mi van. Bàrki bàrmit mondhat, de nàlunk szó szerint a gyerek élete múlik ezen. Olyan boltit vagy kereskedelemben kaphatót nem talàltam amitől nem volt kisebb nagyobb mértékben baja.
Én csak baba italt vettem neki,szentkirályi alma,körte,sütötök stb.
Lehet adni sima siót amit mi felnöttek iszunk?? :-o nem tudtam!!! Eddig én még nem adtam neki semmi ilyesmit.
Vagy babavíz,jana,szentkirályi,vagy ezek a gyümi levek amik a babarészlegen vannak kis üvegekben.
Az én lányom most 11 és fél hós,de nem nagyon fordult meg a fejemben,ezek tele vannak cukorral meg t.szerrel.
kérdezo, teli van gyumolcscukorral..az a 100%-os, amit te otthon készitesz.
egyébként a barátnom is igy kezdte, legyen egy kis ize a viznek..kulonben nem iszik. ott tart a gyerek, hogy 5 éves és kirohadtak a fogai, nem hajlando mást meginni. ok is mértékkel kezdték..senki sem akar rosszat a gyerekének, de mégis nagyon rosszul sult el.
10 honaposnak egyébként semmiképp sem adnék pl. sio levet..mintahogyan csokoládét sem..és a 3 honapos gyerekkel sem nézetném a tévét..
de itt annyi idiota van, hogy lényegében nem csodálkozom..itasd sztem colával is.
Azért a kola és a 100% gyümölcslé között van különbség.
Tény, hogy egy ilyen kicsinek a víz a legjobb.
Szerintem csak akkor érdemes adni, ha nem akarja meginni a vizet, ha beteg és kell az extra folyadék, illetve a nagyon melegben.
Az én lányom már bőven elmúlt egy éves amikor kapott bolti gyümölcslevet, akkor is úgy hígítottam neki mint a szörpöt. Kb ha fél decit megivott egy nap.
Pedig ezek a 100%-nak kikiáltott levek tömény cukros löttyök, adná a halál.
Akkor megveszek 2 narancsot, és kipréselem. Hígítva fél liter (ha lédús a gyüm., még több), és egészséges.
Bocs, de tényleg valami zavar van a rendszerben, illetve én nem fogalmaztam egyértelműen. Pont azért kérdeztem a megbízható forrást, mert a nagyobb cégek (Sió HohesC stb)italaiban nem bízom.
Tkp valóban a préselt levekre voltam kíváncsi.
Hát persze, hogy a gyümölcslében gyümölcscukor van, (mint pl a legtöbb csecsemőknek szánt tápszerben, ételben is), mint ahogy abban a gyümölcslében is, mint amit otthon centriztek, nem hozzáadják, a gyümölcs természetesen tartalmazza.
Szerintem se keverjük a tiszta, préselt gyümölcslét a csokival, kólával, teljesen más műfaj a kettő.
Azt hiszem azért lehet, hogy venni fogok egy gyümölcscentrit is, de találtam egy webshopot, ahol jó áron van préselt 100%-os gyümölcslé.
Mindenképp higítom, és valóban azért kell, mert nagyon keveset iszik. Azt hiszem én is csak egy nagyon keveset teszek bele. Köszönöm mindenki válaszát. :)
Nekem 20 hónapos a fiam, de egy kezemen meg tudom számolni, hányszor adtam neki gyümölcslevet hígítva. Én is itthon szoktam neki narancsot facsarni, almát lereszelni, annak a levét odaadni. De nagyrészt vizet iszik.
10 hónaposnak egyszer-egyszer lehet a bolti jobb minőségű gyümölcslevet hígítani, de amiket linkeltetek ezerszer jobbak. :)
Sógornőm első gyerekének (kislány) kb. 2 éves koráig nem adott csak vizet, amikor a bölcsiben gyümölcslevet adtak az ebéd mellé, nem volt hajlandó meginni, mert azt sem tudta mi az... Na, ezt azért túlzásnak tartom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!