Hogy szoktassam le 1,5evesemet a gyumolcslerol?
Regen anyatejes+tapszeres baba volt, annak fokozatos elhagyasaval at akartam terni a vizre, de inkabb nem ivott, nem jott be neki a viz. Mivel akkor nagyon sok korulmenyunk valtozott, hat (konnyelmuen) vettem neki egy gyumolcslevet, azt itta. Mar ott tartunk a leszoktatasban h a vizbe epp annyi gyumolcslevet teszek h vmicske szine legyen (es szerintem borzaszto izu), de ezt onti magaba! Imadja! Ha azt a ket csepp
gyumolcslevet kihagyom,akkor megint ott tartunk h inkabb nem iszik egyaltalan! De inni muszaj
"Majd iszik, ha szomjas lesz. Bölcsiben, oviban víz lesz csak". Az a baj, hogy ez nem igaz, én is küzdök ezzel a gyerekeimmel, ha csak víz van, képesek akár napokig nem inni, és most nem túlzok. Meleg nyári napokon itták a vizet is, de amúgy nem, én pedig egy idő után rájöttem, hogy nincs szükség arra, hogy az elveim miatt menjen tönkre a veséjük.
Nekünk bejött, hogy hígítjuk a gyümölcslevet. Egy kevés gyümilé, hogy színe legyen, és hozzá elég sok víz. Így talán nem olyan gáz, nekik meg így is megfelel.
Fokozatosan addig csökkentsd amíg már tiszta víz lesz.De ha jön a nyár biztos szívesebben elfogadja majd a nagy melegben.
Inkább a fogainak árt nem a veséjének.
Nálunk nagymami szoktatta rá gyönyörűen a cukrozott bolti szörpre meg "gyümölcslére". Cukros vagyok úgyhogy itthon ilyenceleve nincs viszont van afrikai náscukor (egészséges de kva drága mézzel helyettesíteném ha szabadna) illetve brutál sok gyümi. Ha ezeket beleteszed a turmixgépbe akkor 1 répából fél narancsból 2 liter marha finom icitblehet csinálni. Szezonálisan nyilván változik a kínálat, ha luxust akar a gyerek akkor meggy tejcsivel habosra turmixolva 😄
Én rostosan szeretem a gyerkőcnek szűröm azóta nagyinak megmondta hogy vagy vesz turmixot vagy anya hozni fogja az icit otthonról mert az finomabb 😜
5-ös, nem én pontoztalak le, de szerintem azért lehet, mert ha cukros vagy, akkor pontosan tudnod kellene, hogy a nádcukor pontosan ugyanolyan gyors felszívódású, nagy inzulinválaszt kiváltó, magas glikémiás indexű szénhidrát, mint bármelyik másik egyszerű cukor (sokkal a fruktóz se jobb). Ja, és a kérdés itt lényegében az, hogy az elrontott, édes, intenzív ízre szokott gyermeket hogyan tudnánk a semleges vízre szoktatni, elkerülve ezzel a túlzott szénhidrát bevitelt, a fogak romlását, hogy az ivás valóban csak a szomjoltásról szóljon.
Szerintem ezért.
Kérdező, az én kislányom is pont ugyanilyen, nálunk is hónapok óta a pár csepp "alibi" gyümölcslé van a vízben. Én most felváltva kínálom csak vízzel, van, hogy elfeledkezik magáról, és megissza. Meglátjuk majd, hogy alakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!