Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan szoktassam le 4 éves...

Hogyan szoktassam le 4 éves kisfiamat a cumiról?

Figyelt kérdés
7 hónapos kora óta cumizik. 1 éve sikerült vele megbeszélnem, hogy kizárólag este alváshoz lehet nála cumi. Ő napközben is sokszor próbálkozik elkérni, de nem adom neki oda. Már mindent megpróbáltam, beszéltünk arról, ő már milyen nagy fiú, elmeséltem neki, hogy ronthatja a fogait stb. Ezeket érti, belátja, és ő is cikinek érzi mások előtt cumizni. Viszont valamiért tényleg nagyon ragaszkodik a cumijához. Nem tudom, ilyen esetben mit kéne tenni. Egyszerűen mondjam meg neki, hogy márpedig mától nincs cumi, és vegyem el? Vagy meg kell várni, míg ő maga érik meg arra, hogy elhagyja. Nem tudom, hogy ebben a szituációban lehetek-e kemény, vagy hasonló sérülést, szorongást váltania ki belőle, mint mikor a szobatisztaságot erőltetik. Van egy 2 éves öccse, este ő is kap cumit, napközben csak akkor, ha nagyon sír valami miatt, mert megnyugtatja. Ez sem segíti a dolgot, hogy látja a kicsit is cumizni. Arra is gondoltam, hogy egyszerre kéne mind a kettőt leszoktatni.
2014. szept. 22. 12:39
 1/9 anonim ***** válasza:
15%
Én általános 2. osztályában még cumiztam esténként az ujjamat. Érdekes módon a felső fogsorom tökéletes szabályozás nélkül, az alsóval voltak ilyen gondjaim, de az meg nem a cumizástól volt, hanem mert nem fértek/férnek el a fogaim az állcsonton. Szóval 4 évesen még sztem oké a cumizás :) Majd kinövi.
2014. szept. 22. 12:45
 2/9 anonim ***** válasza:
Fiam 4évesen még cumizott, egyik este elhagyta, mondtam,hogy jó akkor innentől nincs tovább, mindenki nyugtatott,hogy csak 3 napig tart amíg keresi a cumit, hát nem, 5napig álomba sírta magát.nagyon kemény volt :(
2014. szept. 22. 13:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Én is kb. 4 éves korom körül szoktam le valahogy. Arra mai napig emlékszem, hogy anya harcolt ellene. Sőt kitaláltak egy sztorit, hogy a kukamanónak adjam oda a cumit, mert különben megharagszik. Én rendesen megijedtem ettől, "önként" kidobtam, de másnap kellett ugyanúgy, úgyhogy vettek másikat, de abból is csak azt fogadtam el, ami ugyanúgy nézett ki, mint a kedvencem. Utána nem maceráltak, és magamtól abbahagytam.
2014. szept. 22. 13:37
 4/9 anonim ***** válasza:

Az én fiam tavaly, szintén 4 évesen a Mikulásnak adta oada a cumiját, távcsövet kért érte.

Előtte kb 2 hónapig rendszeresen beszéltünk róla, hogy ő már nagyfiú, a Mikulás elviszi a cumiját kisebb gyerekeknek.

Zökkenőmentes volt, nem bánom, hogy kivártam, amíg magától odaadta (én is hallgattam eleget a dadustól meg a nagyszülőktől, hogy ígymegúgy, de azt gondoltam, ha megérett rá, oda fogja adni magától is).

2014. szept. 22. 13:44
 5/9 anonim ***** válasza:

Én ugyanígy tervezem, ahogy az előttem válaszoló.

Az én kisfiam 3,5 éves és megbeszéltük, hogy a Télapó majd elviszi, de kérhet cserébe valami ajándékot.

Már nyár óta beszélünk erről, és már ő is mondja, hogy majd mit hozzon neki a télapó a cumiért. Pedig nagyon nagy cumis.

A nagytesónál is ugyanígy csináltuk, ő is nagy cumis volt, és féltem is tőle, hogy mi lesz a cumi nélkül, de simán elfogadta, hogy nincs tőbbé.

2014. szept. 22. 13:51
 6/9 anonim ***** válasza:

2 éves múlt, amikor elvettük tőle. Csodálkozott, kérte, de nem sírt. Másnap emlegette. Harmadnap már eszébe sem jutott.

4 évesen szerintem nagyon nagy ehhez.

2014. szept. 22. 16:47
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ez a Mikulásos sztori tetszik, megpróbálkozom vele:)
2014. szept. 22. 17:45
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez egy nagyon jó cikk.Több féle leszoktatást írnak le.

[link]

Sok sikert :)

2014. szept. 22. 21:13
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket, jó módszereket írtak. Közben már elbeszélgettem a fiammal, hogy fölhívott már most a Mikulás bácsi telefonon, és kérdezte, lenne-e olyan jószívű, hogy majd decemberben kitegye neki az ablakba a cumit, mert sok kisbaba született, kevés a cumi, és nagyon-nagy örömet szerezne azzal, ha odaajándékozná egy kisbabának. Hmmm...most még semmi siker, csak sírt, hogy ő nem fogja odaadni, sőt kétségbeesett szegény, hogy ha nem adja oda a cumit, akkor nem hoz neki ajándékot a Mikulás (pedig semmi ilyen nem hangzott el). Azt mondta, hogy neki tökéletesen jó lesz a virgács is, de a cumiját nem adja...
2014. szept. 23. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!