Hogyan Szoktassam le a babát az éjszakai evésről? Ha van itt olyan aki leszoktatta a babáját ossz meg velem Legyen szíves!
Ha nagyon fáradt és nem kel fel éjszaka, az nem azt mutatja, hogy máskor nem éhes, csak megszokásból ébred. Ha kimerült az ember, nem ébred fel olyan könnyen, ha kellemetlensége van is.
Napközben próbáld többször etetni. Kicsit hízik, és akkor nem lesz szüksége az éjszakai evésre, lesz tartaléka. Emellett fáraszd le jobban napközben, hogy mélyebben aludjon.
Ha ezek nem segítenek, akkor kénytelen leszel kivárni, amíg magától elhagyja. Mert el fogja, mindenféle erőszak nélkül is, ha már nincs szüksége rá. Nem egyformák a babák, más az igényük. A tiéd ilyen, fogadd el így:), és kitartást!
Atyaúristen, mindig elképedek itt, hogy milyen barbár gyerekorvosok vannak, és ilyenkor mindig hálát adok magamban a saját gyerekdokinkért.
Egyáltalán nem kell leszoktatni ilyen pici korban az éjszakai evésről. Még a szigorúbb elvek szerint is 1 éves kor körül "illik" róla leszokni, de én ezzel sem értek egyet.
Nekem 2 évesem van, és néhány hete kezdi elhagyni az éjszakai tápszerét. Sosem erőltettem semmire és nem vontam meg tőle semmit, amire igényt tartott. Ha kért éjszaka enni, akkor megetettem, nagyon kegyetlen dolognak tartom a sírni hagyást, pláne ha azért sír, mert éhes. Én is eszek/iszok, ha esetleg éjszaka éhes/szomjas lennék, és akkor egy pici babától vonjam meg ezt? Tényleg barbár dolognak tartom.
Szóval szerintem nem kell ezt túlbonyolítani, ha kér enni éjszaka, akkor etesd meg szépen. Ha meg nem igényli, akkor úgysem fogja kérni.
Az sem indok a kajamegvonásra, hogy vissza kell menned dolgozni. Sajnos egy baba mellett bele kell kalkulálni hogy éjszaka néha kelni kell hozzá, és akkor még nagyon szerencsésnek mondhatod magad, ha csak egyszer ébred éjszaka és csak az evés erejéig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!