Hogyan szoktassam le az éjszakai ébredésekről? Azthiszem
elszúrtam.
Figyelt kérdés
A lányom 12hónapos. Kezd már "kikészíteni" az éjszakai ébredéseivel. Este 8-9körül alszik el(cicin), aztán 1-2között ébred először, kb. 5óráig viszont minden órában felébred, de van olyan is hogy még sűrűbben. Utána már nincs nagy gond, mert legközelebb csak 6:30-7körül ébred fel cicizni és alszik tovább 8-9ig. Hiába próbálkozok bármivel, egyszerűen semmi nem segít. Először mindig vízzel/teával kínálom, aztán jön a cumi, de az esetek 90%-ban a cici kell neki. Próbáltam már hogy nem adom neki oda a cicit, de akkor olyan szinten ordít, hogy szó szerint majd meg fullad. A napközbeni cicielalvásról már sikerült leszoktatnom. Egyre inkább az az érzésem, hogy elszúrtam azzal, hogy hagytam mindig cicin elaludni. Sajnos a tehéntej és a tápszer sem kell neki, ezért is vagyok nagyon tanácstalan. Kérlek adjatok ötleteket.
2012. okt. 15. 15:54
1/4 anonim válasza:
Légy türelemmel. Ilyen a kicsid. Nem egyformák a csemeték. Háromból nekem is egy volt pont ilyen. 20 hónaposan elválasztottam. Azóta alszik éjjel. (Ő most 3 éves)
Nem szúrtál el semmit!
Kitartás!
2012. okt. 15. 16:11
2/4 anonim válasza:
Nálunk is ez volt. Én eljutottam arra a pontra 13 hónapos korában hogy hagytam sírni, nem vettem ki a kiságyból este. (persze odamentem hozzá, simiztem a buksiját, énekeltem neki, nyugtatgattam, de ki nem vettem!) 2 órán belül általában vissza is aludt, ez ment 3 napig, azóta nem kel éjszaka. Magam is meglepődtem hogy ennyire gyorsan átállt az éjszaka végigalvására. A következő lépés a cicin elalvásról leszoktatás lesz, de fogalmam sincs hogy azt hogy fogom csinálni. Kérdező, Te hogy szoktattad le a cicin elalvásról a babádat?
2012. okt. 15. 16:24
3/4 anonim válasza:
Én is így jártam az elsővel. 16 hónaposan szoktattam le a ciciről, nem fokozatosan, hanem egyből elvettem és többet nem adtam neki. Addig hasonló volt a helyzet, mert evett egy kicsit, elaludt, 1-2 óra múlva kelt újra. Mint a mosott..., olyan voltam évekig.
A kicsivel másképp csináltam. Ha elaludt cicin, felébresztettem, büfiztettem, bele az ágyba és alvás. Ha kellett még neki, adtam, de ugyanígy visszatettem az ágyába. Amióta hazahoztuk, minden éjjel legalább 6 órát alszik egyhuzamban. Tegnap éjjel 11 órát aludt, még nincs 3 hónapos.
2012. okt. 15. 19:23
4/4 anonim válasza:
Tudom, hogy nem vigasztal, de többen vagyunk így. Lányom 13 hónapos dettó ugyanez van, csak ő ráadásul reggel 5-kor végleg felébred, gondolhatod milyen jó. Csak abban reménykedek hamarosan vége ennek az időszaknak, mert már egy hulla és egy zombi keverékének érzem magam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!