Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan szoktassam le az...

Hogyan szoktassam le az éjszakai ébredésekről? Azthiszem elszúrtam.

Figyelt kérdés
A lányom 12hónapos. Kezd már "kikészíteni" az éjszakai ébredéseivel. Este 8-9körül alszik el(cicin), aztán 1-2között ébred először, kb. 5óráig viszont minden órában felébred, de van olyan is hogy még sűrűbben. Utána már nincs nagy gond, mert legközelebb csak 6:30-7körül ébred fel cicizni és alszik tovább 8-9ig. Hiába próbálkozok bármivel, egyszerűen semmi nem segít. Először mindig vízzel/teával kínálom, aztán jön a cumi, de az esetek 90%-ban a cici kell neki. Próbáltam már hogy nem adom neki oda a cicit, de akkor olyan szinten ordít, hogy szó szerint majd meg fullad. A napközbeni cicielalvásról már sikerült leszoktatnom. Egyre inkább az az érzésem, hogy elszúrtam azzal, hogy hagytam mindig cicin elaludni. Sajnos a tehéntej és a tápszer sem kell neki, ezért is vagyok nagyon tanácstalan. Kérlek adjatok ötleteket.
2012. okt. 15. 15:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Légy türelemmel. Ilyen a kicsid. Nem egyformák a csemeték. Háromból nekem is egy volt pont ilyen. 20 hónaposan elválasztottam. Azóta alszik éjjel. (Ő most 3 éves)

Nem szúrtál el semmit!

Kitartás!

2012. okt. 15. 16:11
 2/4 anonim ***** válasza:
41%
Nálunk is ez volt. Én eljutottam arra a pontra 13 hónapos korában hogy hagytam sírni, nem vettem ki a kiságyból este. (persze odamentem hozzá, simiztem a buksiját, énekeltem neki, nyugtatgattam, de ki nem vettem!) 2 órán belül általában vissza is aludt, ez ment 3 napig, azóta nem kel éjszaka. Magam is meglepődtem hogy ennyire gyorsan átállt az éjszaka végigalvására. A következő lépés a cicin elalvásról leszoktatás lesz, de fogalmam sincs hogy azt hogy fogom csinálni. Kérdező, Te hogy szoktattad le a cicin elalvásról a babádat?
2012. okt. 15. 16:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Én is így jártam az elsővel. 16 hónaposan szoktattam le a ciciről, nem fokozatosan, hanem egyből elvettem és többet nem adtam neki. Addig hasonló volt a helyzet, mert evett egy kicsit, elaludt, 1-2 óra múlva kelt újra. Mint a mosott..., olyan voltam évekig.

A kicsivel másképp csináltam. Ha elaludt cicin, felébresztettem, büfiztettem, bele az ágyba és alvás. Ha kellett még neki, adtam, de ugyanígy visszatettem az ágyába. Amióta hazahoztuk, minden éjjel legalább 6 órát alszik egyhuzamban. Tegnap éjjel 11 órát aludt, még nincs 3 hónapos.

2012. okt. 15. 19:23
 4/4 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy nem vigasztal, de többen vagyunk így. Lányom 13 hónapos dettó ugyanez van, csak ő ráadásul reggel 5-kor végleg felébred, gondolhatod milyen jó. Csak abban reménykedek hamarosan vége ennek az időszaknak, mert már egy hulla és egy zombi keverékének érzem magam.

Nálatok van valami változás?

2012. nov. 5. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!