Hogyan szoktassam le az éjszakai ébredésekről 10 hósomat?
Második gyerekem volt ilyen.
Én is már nagyon ki voltam purcanva, próbáltuk az "Aludj jól gyermekem" módszert is, de nem vált be.
20 hónaposan elválasztottam, onnantól egy héttel később már átaludta.
nekem akkor kelt óránként, szinte percre pontosan (kb. ennyi idősen )amikor a kettes fogai bújtak ki. alul is és felül is egyszerre jöttek, bár az első néggyel is megszenvedtünk. de ez magától megszűnt miután áttörtek a fogacskák. szerintem azért sír óránként, mert az alvási ritmusuk egy óra, és óránként ér olyan fázisba, amikor könnyed ébred. huhh ezt jól elmagyaráztam, remélem érthető. szóval ilyenkor fölébreszti a fájdalom.remélem nem írtam hülyeséget, valahol olvastam itt a neten, keress rá a babák alvási fázisaira.
ha több kettőnél én adtam nurofent és aztán jobban aludt. de a dentinox is jó.miután kijött a nyolcadik foga, pár napig nagyon jól aludt, többször végig aludta az éjszakát. de aztán folytatódott, csak nem ennyire durván, van 1-3 alkalommal fölsír.
most 16 hós, jönnek a rágófogai, de annyira nem viseli meg mint az elsők.
szóval nem feltétlen rossz alvási szokásról van szó, ez egy ilyen időszak. van akinek szerencséje van és pár hetes korától átalussza a babája az éjszakát, és vannak ilyen kevésbé szerencsések, mint mi, akik nappal átmennek zombiba :) mert nyűgös a babája éjjel.
én elfogadtam, hogy ilyen a babám, de bízom benne, hogy már nem tart sokáig és végre aludhatok egy igazán jót.
ha nem ébred föl akkor én ébredek és ellenőrzöm hogy szuszog e még:)
remélem segítettem!
nálunk az elválasztás sem vált be, 1 éves koráig szopizott, aztán éjjel sokszor csak akkor nyugodott meg, ha kapott pár korty tápszert.éhes nem volt, de azt a pár kortyot követelte. én sosem hagytam sírni,maximum 3-4 percig bírtam hallgatni.
21.54-es voltam
második vagyok
Nem hiszem, hogy elrontottál bármit is.
A babák nagyon különböznek. Nekem kettő van, mindkettő anyatejes volt, és nagyjából azonos "elbánásban" részesültek.
Mégis az első 6 hetes korától átaludta az éjszakákat (akkor én is azt gondoltam, hogy "milyen ügyes vagyok", és hogy nem értem, mások mit bajlódnak ennyit, leteszem, alszik, kész.)
Aztán a másodikat 4-5 hónapos koráig az ágyába sem tudtam beszoktatni, és nagyjából a fogak növekedésétől függetlenül minden éjjel újra és újra altatni kellett, volt hogy már 20 percenként. :o(
Ő most már két éves múlt, és azt látom, hogy természetileg egy olyan gyerek, akinek a testkontaktus nagyon fontos. Irtó bújós, szereti ráhajtani a fejét mindenkire, akit szeret.
Azt gondolom, hogy korábban így fejezte ki, hogy közelségre vágyott, hiszen kb. 7 hónapos korától már biztos voltam benne, hogy nem azért ébred, mert éhes vagy szomjas.
Türelem és kitartás! Ennyit javasolhatok. Ha eljut a fejlettségnek arra a szintjére, majd átalussza. Esetleg húzd az ágyát a magadé mellé (Mi minden este odahúztuk a kiságyat, majd másnap visszatoltuk), így nem kellett messzire menni legalább ennyivel könnyebb volt.
Nekem sajnos volt olyan (mivel második gyerek volt, a két évvel idősebbet napközben el kellett foglalnom, nem tudtam pihenni, hiába aludt nappal a kicsi), hogy a gyerekek uzsonnáztatása közben összeestem és elaludtam. Nem tudom, hány perc maradt ki, mikor felébredtem, szét volt hajigálva az uzsonna a lakásban... (Szerencsére nem történt semmi baj!)
De elmúlik! Két éves múlt a picim, és már tervezgetjük, hogy hamarosan jöhet a harmadik. :o)
mi most két fronton próbálkozunk:
1. difoss nevű homeopátiás készítmény
2. a kiságy helyett matracon alszik (úgy tűnik, hogy a 60 cm széles kiságy már kicsi volt 1 éves fiamnak, rengeteget mocorog álmában, forog, sokszor nekiütődött a rácsnak)
úgy tűnik, beválik, de nem kiabálom el, tegnap fél 6ig aludt egy moccanás nélkül, utána még mellettem fél 8ig. Meg egyébként köztünk alszik rendesen, csak nem nagyon férünk el...
Valóban lehet a fogzás a gond. Az alvással kapcsolatban ezt a linket tudom a figyelmedbe ajánlani:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!