Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktassam le az...

Csill79 kérdése:

Hogyan szoktassam le az éjszakai ébredésekről 10 hósomat?

Figyelt kérdés
Képes óránként sírni és már nagyon nehezen bírom.Próbáltátok azt,hogy 3 napig nem mentek be és a 4. napra abbahagyja?Vagy ez csak legenda?Nem tudom,hogy meg merjem-e próbálni,mert hallottam olyat is,hogy ha 1 éves koráig nem szoktatom le erről,akkor akár 3-4 éves koráig is megmaradhat a rossz alvása.Őtletek,tanácsok?
2011. aug. 26. 21:25
1 2
 11/16 xStefix ***** válasza:

Én egyet nem javaslok: alvástréningezést. Rengeteg kárt okozhat, bár látszólag beválhat.

Sírni se hagyd semmiképp, a lehető legrosszabb megoldás lenne!

Amit én ajánlok: Dr. William Sears: Éjszakai gondoskodás c. könyve.

2011. aug. 26. 23:23
 12/16 A kérdező kommentje:
Mi az az alvástréningezés?Nem is hallottam róla.Homeót érdemes kipróbálni?Az mi dokink szerint semmit nem érnek.
2011. aug. 27. 09:27
 13/16 xStefix ***** válasza:

Az alvástréning olyan módszerek gyűjtőfogalma, amik azt a célt tűzik ki maguk elé, hogy megtanítsanak egy x hónapos babát (el)aludni, kizárólag egyedül. Pl. a Suttogóban olvashatsz erre irányuló javaslatokat, de többféle könyv is kapható ebben a témakörben. Én nagyon nem értek egyet ezekkel.

A homeot nyugodtan kipróbálhatod, mert teljesen veszélytelen. Nem biztos, hogy hatásos lesz a babádnál, de ez nem magának a módszernek a hibája - lehet, hogy a te babád arra az adott készítményre, amit kipróbálsz, kevésbé érzékeny. Ilyenkor válthatsz egy másikra. De ha egyik sem jön be, még mindig maradhatnak a valódi gyógyszerek (persze nem alvásproblémára). A homeo nálam mindig az első lépés, első gyógymód.

Én pl. "rendszeresen" Stodalt adok a lányomnak, amikor nagyritkán úgy köhög, hogy már szükségét érzem, és abszolút beválik. Ugyanakkor nekem eddig nem használt.

2011. aug. 27. 18:56
 14/16 xStefix ***** válasza:
Egyébként miért ébred? Mert ha tudnád az okát, a megoldást is könnyebb lenne megtalálni.
2011. aug. 27. 18:57
 15/16 A kérdező kommentje:
Ha tudnám az okát akkor boldog ember lennék:)Fogalmam sincs.Én mindig ugrok egyből,van,hogy 10-szer is 1 éjszaka.Pár korty víz és alszik tovább.Mozgásfejlődés nem hiszem,szep.szor.nincs nappal.foga éppen kibújt,így hát tanácstalan vagyok:(((((
2011. aug. 27. 21:58
 16/16 anonim ***** válasza:

Szia Kedves kérdező!

Ha követed a kérdésedre adott válaszokat, megirnád nekem, hogy azóta hogy alakultak a dolgok? Én kérdeztem a diffoss-ról, azóta beszereztem, de nem oldódott meg a problémánk. Az enyém most 10 hónapos, a Tied már 1 éves lehet.. Jobb már a helyzet? És ha igen, mi segitett? Köszönöm!:)

2011. nov. 16. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!