Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 6 éves lányom legújabban...

6 éves lányom legújabban csókolózni akar velem, a hajam égnek áll ilyenkor? Nálatok volt hasonló? Hogy szoktassam le?

Figyelt kérdés
Jön, puszilgatja az arcom, aztán már a számat kezdi el puszilgatni meg mondja hogy csókolózzunk. Az apjával szájra puszival köszönünk egymásnak lehet ezért...Sokszor elbeszélgettem már vele, elmagyaráztam neki de csak nem érti. A szomszéd kisfiút is állandóan csókolgatni akarja. Elég furcsa mostanában, állandóan bújik az arcomba ezt se csinálta eddig, például ha beszél hozzám akkor is 2 centire jön az arcomhoz. Hiába beszéltem neki már sokszor erről nem érti meg, hogy miért nem lehet neki csókolózni velem. Már lassan kerülöm az ilyen kontaktust vele, inkább nem is puszilgatom mert szörnyen zavaró. Hogy lehet ezen változtatni? Eddig büntetni nem akartam ez miatt, de lehet azt kellene?
2014. jún. 22. 15:57
 1/10 anonim ***** válasza:
66%

Szia! Szerintem légy türelmes, mondd el neki többször. Most kezdi felfedezni a szexualitást, ha megbünteted emiatt, kárt is okozhatsz. Kezeld határozottan, de ne fújogj és ne is hagyd rá. Sokszor el kell magyarázni, hogy az emberek csak a szerelmüknek adnak csókot, a családtagok puszizkodnak és megölelik egymást. Próbáld öleléssel kiváltani a csókot.

Ha pedig túl közel van, kedvesen told el, hogy így nem érted amit mond. (És addig tényleg "ne értsd meg" amíg nem távolodik:D)

A lényeg, hogy természetesen kezeld, ne büntesd ezért:)

2014. jún. 22. 16:24
 2/10 anonim ***** válasza:

Nálunk kiskora óta szájra puszi van köztünk, a párom és én is és közösen is pancsiztunk vele kiskora óta. Kiskorában a páromnak a micsodájára meg is kérdezte, hogy az mi és mondtuk neki és aztán nem is foglalkoztunk a dologal... teljesen természetes hogy a kisfiúknak és a kislányoknak milye van és senkit nem érdekel különösebben ki-ki mivel pispil :) Mi pedig adunk egymásnak egy cuppanósat ami nem ilyen csókolózás jellegű hanem pici puszi és ennyi. Annyira természetesen kezeli soha nem volt abból probléma, hogy ténylegesen csókolózásnak vegye. Az elején nem volt tudatos, hogy neveljük arra, hogy természetesen kezelje ezeket a dolgokat így utólag viszont valahogy jól sikerült elérnünk ezt. Egyikünk se szégyenlős itthon ahogyan ő sem és nálunk mindenféle puszi amúgy is ,,adj egy csóóóókot!" akár a homlokomra kapom akár a számra mi így hívjuk. Szájrapuszit csak nekem ad meg néha babakorában az egyik mostaha nagymamája de szóltam, hogy zavar mert én vagyok az anyukája ő pedig 1-2 éve ismerte csak akkor a nagypapát :) Szerintem arról lehet szó, hogy kíváncsi a csókolózásra és ennyi. Lesz majd neki egy hercege akit csókolgathat majd.

Egyébként kb 2,5 éves kora körül elkezdtünk sok hercegnős mesét nézni és akkor volt egy olyan csókolós korszaka hogy azt mondta hogy én vagyok a herceg ő meg a hercegnő és táncolni kellett vele aztán meg olyan csókokat kaptam, hogy hozzám nyomta a száját és még a fejét is mozgatta oldalra. Szerintem valahol láthatta. Mivel nagyon picike volt és nem tulajdonítottam neki jelentőséget csak nevettem rajta meg olyan érzésem volt, hogy csak produkálja magát és nem szóltam miatta. Gyorsan ki is nőtte a dolgot és azóta sem tapasztaltam hasonlót.

Szerintem büntetni emiatt ne büntesd. Ha ennyire zavar inkább ölelgesd puszilgatás helyett míg túl nem lesz ezen. Nem tudom nálatok szokás-e, de fogd meg a kis fejét mikor valami kedveset mondasz neki és ha úgy adsz puszit az arcára akkor az olyan kis kedves szeretettel teli dolog is és mégis te irányítod vagyis nem fog tudni csókolgatni.

2014. jún. 23. 08:44
 3/10 anonim ***** válasza:

Barátnőméknél divat a szájrapuszi, ott hajlandó is volt anyuka teljesíteni a kisfia ezirányú igényét, sőt a kisfiú a húgával is smárolt... Nekem ez hátborzongató...

Ne büntesd, legyél továbbra is ilyen kitartó, mint eddig, amíg meg nem unja a témát.

2014. jún. 23. 09:41
 4/10 A kérdező kommentje:
Én is undorodom mikor ilyet látok, hogy szülők szájra puszival köszönnek a gyereknek. Nálunk még anno párom apjának volt ez szokása, de szerencsére gyorsan le lett állítva. Nekem hányingerem volt mikor láttam, hogy azzal a gusztustalan nagy szakállával nyomja a puszit a gyerek szájára, mert az tök normális dolog szerinte... Szerintem a szájra puszi is már egyfajta csók amit nem adogatunk csak úgy másoknak max a párunknak...ugyanúgy ahogy még jó pár dolgot nem csinálunk a gyerekkel. ..agyrém számomra, de mindenkinek más a természetes ezt is elfogadom. Azt sem tartom normálisnak, hogy a korabeli gyerekekkel csókolózzon. Értem én, hogy ez most kezd tudatosulni bennük stb...de akar se normális szerintem, hogy két 6 éves gyerek nekiálljon smárolni. Bántani nem akarom, de szépen elmondtam már neki többször is és nem érti meg, csak csinálja tovább.
2014. jún. 23. 10:45
 5/10 A kérdező kommentje:
2-es annyi még, hogy nálatok kiskorától ez természetes, ezt szokta meg, nyilván gondolom ha nagyobb lesz, iskolás stb. nem tartjátok majd ezt a szokást, mert az már tényleg furcsa lenne. de nálunk nem az van, hogy szimplán jön és nyom egy puszit hanem rendesen csókolózni akar. Jön, kedveskedik, simogatja az arcomat és a végén kiderül, hogy azért csinálja hogy csókolhasson meg, komolyan már inkább úgy érzem sokszor, hogy inkább eltaszítom magamtól fél méterre, mert már félek mikor kezdi megint ezt a hülyeségét. Remélem nem fog ez sokáig tartani nála..
2014. jún. 23. 10:50
 6/10 anonim ***** válasza:
Lányomat (5) is szájon puszilta múlt héten a jövendőbeli vőm (6). Nekem ez aranyos, lányom írt is azonnal egy szerelmes levelet neki :) Nekem ez tök ártatlan, helyes kis dolog, ők is látják, hogy anya-apa szájon puszilja egymást, ezt utánozzák, nagyon helyesen. De hogy szülő-gyerek vagy testvér-testvér kapcsolatban... ez nem gusztusos nekem.
2014. jún. 23. 10:56
 7/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok, ha látja rajtad, hogy undorodsz egy: dafe azért is csinálni fogja, kettő:azt hiheti, hogy nem szereted.

Szerintem kezeld határozottan, de ne lökd arrébb, hanem kedvesen told el. Ha látja, hogy nincs "fesztivál" körülötte, nem lesz olyan érdekes.

(Mellékszálnak: én azon botránkoztam meg hogy a saját férjed szakállát undorítónak tartod...:D)

2014. jún. 23. 18:38
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem a férje szakállától undorodik, hanem az apósáétól!
2014. jún. 23. 21:41
 9/10 anonim ***** válasza:
Igaz, bocsánat, teljesen félre olvastam:)
2014. jún. 24. 08:18
 10/10 anonim ***** válasza:
És úgy már érthető is! Attól én is undorodnék...
2014. jún. 24. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!