Mi a véleményetek az ilyen nevekről: Bátor, Erős, Álmos, stb? Adnátok ilyen nevet, de akkor ennyi erővel lehetne akár Jámbor, Kedves, Szelíd, Békés, és ami nincs benne az utónévkönyvbe, de hasonló jellegű, szintén lehetne engedélyeztetni.
Gyerekemnek nem adnám ezeket a neveket, amiket leírtál...
Amúgy Szelídnek hívják a lovamat... :D
25/N
Mi nem adtunk ilyen nevet a gyerekeinknek, nem is adnánk.
Van egy ismerősöm, a fiát Vezetéknév Keresztnév Bátor-nak hívják. Szegény kissrácot a suliban még a lányok is elverik. Elég sz@r amikor kiabálják neki hogy "X Y Bátor" ő meg sírva megy haza.
Mondjuk az is hülyén jött volna ki, ha a lányomnak a Jámbor, Kedves, Szelíd, Békés nevek valamelyikét adjuk. Elsőben az egyik fiút nem kicsit elverte. Igaz nem ő kezdte, a fiú húzogatta a haját, csípkedte, stb. Na, minden volt a lányom, csak nem jámbor, kedves, szelíd, békés. Pedig amúgy csendes, nyugodt gyerek volt.
Én nem adnám a gyerekemnek ezeket a neveket-főleg nem az Erőst, mert fene tudja, milyen lesz a gyerek, lehet, hogy ilyen kis vézna lesz... akkor meg pokol lesz az élete... meg ha ilyen "szívbajos" lesz, és Bátor a neve... de egyébként sem szeretnék mellékneveket adni a gyerekemnek, és a hangzásuk sem tetszik.
Egyébként meg sajnos halálra cikiznék azokat a srácokat, akinek Szelíd meg Jámbor lenne a neve... mert sztem még mindig tartja magát az a nézet, hogy a férfi legyen erős, bátor, rendíthetetlen stb., és még mindig úgy hiszik páran, hogy egy igazi férfi nem érzékeny...
Ezek a nevek régen lettek keresztnevek. A többi ma használt keresztnevünk is hasonló szavakból keletkezett, csak más nyelvekben, így azok nem zavarják a gondolkodásunkat úgy, mint ezek, amiket értünk is.
Ezek közül az Álmos a legismertebb és a leggyakoribb, talán így a legelfogadottabb is.
Egyik ismerősöm kisfia is Álmos, a bajom csak az hogy a családneve pedig egy ismertebb keresztnév, és így együtt szerintem szörnyen hangzik. Pl: János Álmos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!