Anyukák, akiknek több gyereke van és megteheti, hogy külön szobában legyenek a gyerkőcök, szétköltöztettétek őket vagy csak 1 gyerekszoba van?
Miért nem a gyerekeket kérdezitek meg erről? Leginkább a nagyobbat.. Aztán ha ő szeretne külön menni (valószínű), akkor majd elmagyarázzátok a kicsinek.
Miért ti döntötök erről?
Nálunk külön lesznek, ha megszületik a pici. De csak azért, mert nagyon nagy korkülönbség lesz közöttük, 8 év. A nagy már iskolás, neki kell, hogy ki tudja aludni magát éjjel, nem tenném egy szobába egy éjszaka felébredő kisbabával. De a kicsit sem tenném egy szobába egy nagy nyolcévessel, aki hétvégén szeret sokáig fennmaradni, olvasni, filmet nézni, mert az sem lenne jó, ha a baba aludna tévé mellett. Viszont mi szeretnénk harmadik gyerkőcöt is, ott viszont - ha minden jól megy - kicsi lesz a korkülönbség, úgyhogy a két kicsit szerintem egy szobába tesszük majd.
Én is egy szobában laktam az öcsémmel gyerekkoromban, igaz, nem végig, de 12 évesen lett külön szobám (három év van közöttünk), és mi nagyon bírtuk, hogy együtt vagyunk, rengeteget hülyéskedtünk villanyoltás után, bár ennek szerintem a szüleink annyira nem örültek, de mi tök jól elvoltunk. De azért 12 évesen már zavart, hogy együtt vagyunk, átöltözés, meg egyebek szempontjából, úgyhogy akkor külön kerültünk.
Én mint legidősebb testvér, a nagylány mellett vagyok: ha szeretné, akkor legyen külön szoba. Én nem szerettem "tömegben" tanulni, jó volt a nyugi és a csend. De ezt nem lehet előre tudni.
Mi hétvégén volt, hogy együtt aludtunk a testvéreimmel, ezt megtehetnétek ti is.
Nálunk is együtt vannak, de ők 5 és 1 évesek, a nagy lány, a kicsi fiú! Nálunk a család kérdezi, mikor rakjuk külön már őket.... Miért fontos ez? Nyilván kamasz korban biztos szeretnének külön szobát, akkor adott lesz a lehetőség, mert van még egy szoba, ami nekünk is lomos jelenleg! De ha szeretnek együtt aludni, miért gond ez? Hiszen még csak kicsik!
Szerintem is kérdezd meg a nagyot, de tanulás miatt szerintem is felesleges a külön kuckó! No meg a takarítás, pakolás szempontjából se lényegtelen a plusz egy szoba! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!