Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves gyereknek kell már...

Hány éves gyereknek kell már ismernie az órát? 4 évesen nagyon le van maradva?

Figyelt kérdés
2015. nov. 2. 12:53
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
4 évesen a számokat sem kell ismernie, akkor az órát hogy kellene???
2015. nov. 2. 12:55
 2/19 A kérdező kommentje:
Az ovis anyukákkal beszéltem reggel, az ő gyerekeik már ismerték ennyi idősen.
2015. nov. 2. 13:04
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Oooo hat persze, sot differencialegyenletet is meg tudnak oldani...

Az orat ISKOLABAN tanitjak a gyerekeknek. 4 evesen semmikepp sem 'kell' ismernie.

2015. nov. 2. 13:04
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudnia kell, akkor tananyag lesz, és megtanítják neki. A legjobbat akkor teszed neki, ha békén hagyod és nem tanítasz neki semmit sem.
2015. nov. 2. 13:10
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Persze az én 16 hónaposom is ismeri az órát, mutatja is hogy tik-tak :D
2015. nov. 2. 13:10
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen nem kell tudnia.

De tegyük fel, hogy minden gyerek tudja a tiéden kívül (amit tuti nincs így!) akkor is mi van? Mi van ha csak egy év múlva fogja tudni? Még semmi szüksége nincs az órahasználatra, te felkelted amikor kell. És lehet h nem tudja az órát, de valami másban, pl. beszédkészségben meg 2 évvel megelőzi a kortársait.

Ne hagyd magad ezzel idegesíteni.

2015. nov. 2. 14:18
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Kivételesen okos vagyok matekbol, számoltam az oviban, tudtam, mit jelent a tört szám, stb mindenféle megeröltetés nélkül csináltam meg az emelt érettségit késöbb, az orát mégis csak kb ötödikes koromra sikerült felfogni és még most, felnöttként sem elég csak rápillantanpm, mint másoknak, hosszu hosszu másodpercekig kell néznem és bogarásznom, hogy végre kinyögjem, mennyi az idö. Nagyon ráér a gyerköc. Gondolom a többi anyuka gyereke már a másodfoku egyenletet is megoldja. Nem kell foglalkozni velük.
2015. nov. 2. 14:50
 8/19 anonim ***** válasza:
3%

Az egy külön kérdés, h átlagosan fejlődő gyermekek között mikortól várható el. De a "kisebbség" között ott vannak pl az autisták, részben lényegesen eltérően fejlődik az agyuk, neurobiológiai okokból eltérő az érésük. Ahány autista, annyiféle előny és hátrány jellemzi őket.

Ha innen nézzük a dolgot, akkor léteznek zsenik, akik csak 10-15 évesen értik, mi az a óra, míg más tekintetben lehet, hogy akár messze átlag felettiek.

De ha átlagosakat tekintünk, akkor kb 5 éves korra elvárás 1-20 -ig ismerni a számokat, egymás után. Az óráról az időt leolvasni meg 6 évesen nem árt tudni, jól fog jönni az iskolában.

Teljesen mindegy, h van, aki már 3-4 évesen tudja, önmagában ebből nem következik, h zseni a gyerek, és az se , h elmaradott volna a fejlettsége, ha nem ismeri 4 évesen az órát.

Pici korban a gyerekek képességei egymáshoz képest eltérő SORRENDben kapnak fejlődési hangsúlyt.

Magyarán az egyik előbb lesz szobatiszta, de később érzékeli a számosságot, a kisebb-nagyobb fogalmát,

a másik meg fordítva,

a harmadik már másfél évesen mondatokban beszél, viszont a mozgáskoordinációja az átlagohoz képest némileg késésben van.

És akkor én most egészségesen fejlődő, átlagos gyermekekről szóltam!!

Bajt tehát nem jelez az egymáshoz képest eltérő sorrendben való fejlődés. Ez teljesen normális, kisgyermekkorban.

2015. nov. 2. 15:57
 9/19 anonim ***** válasza:
Nem kell ismernie ennyi idősen.
2015. nov. 2. 16:29
 10/19 anonim ***** válasza:
64%
Nem kell neki ismernie az órát .mert nincs idő érzékük.
2015. nov. 3. 05:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!