Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy 3,5 éves gyereknek, ha...

Egy 3,5 éves gyereknek, ha először találkozik az fp bödönnel, ki kell tudnia rakni 2. ,3. próbálkozásra? Kell ismernie a formákat?

Figyelt kérdés
2013. nov. 11. 06:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
15%
Nem feltétlen.
2013. nov. 11. 07:07
 2/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ha nem is elsőre,ha megmutatod neki,akkor harmadjára ki kellene raknia,és a formákat ismernie kéne már.
2013. nov. 11. 07:22
 3/11 anonim ***** válasza:
78%
Mindenkepp. Egy 2,5 eves is kirakja elso alkalommal es moegmondja melyik forma mi.
2013. nov. 11. 07:25
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is ki kell tudni raknia- de legalább kükön külön mondani a formákat és a színeket már szokott sikerülni ebben a korban- pedig ez a nehezebb számukra, nem pedig bedugni a nyíláson. Ennyi finommotorikus mozgást már kell tudnia, hiszen elvileg már kanállal, villával eszik, ceruzát fog és firkálgat.

A környzetemben minden 3,5 éves kisgyermek tudja, tudná ezt. Ehhez a játékhoz ők már nagyok.

Egy ugyancsak 3,5 éves kisfiú anyukája

2013. nov. 11. 08:57
 5/11 A kérdező kommentje:
az óvodában nincsen formabedobó, h. minden gyerek találkozhasson vele?
2013. nov. 11. 09:03
 6/11 anonim ***** válasza:
Ovodas kotra ennel magasabb szinten kene jarni. Szoval biztos van par helyen, de ez nem ovodas anyag. Ovodaba kerulesig a formakat mar illene ismerni. A fposoknal kombinaltabbakat is, mint trapez, paralelogramma, rombusz, stb.
2013. nov. 11. 09:13
 7/11 anonim ***** válasza:
70%
Egy kicsit off: Ez érdekes kérdés. 2,5 éves múlt a lányom, már rajzolgat (egyenes vonalat húz, csigavonalat rajzol), egyedül eszik, 15 db-os kirakót teljesen egyedül kirak, ismeri az alap színeket és formákat, legózik és építőkockázik, és mégsem tud formabedobózni. Nem is érdekli, így engem sem. Szerintem egy év múlva sem fogja jobban érdekelni, így lehet, hogy ő sem tudná kirakni a bödönt.
2013. nov. 11. 09:28
 8/11 A kérdező kommentje:
de ha megkérdezném a lányodtól egy háromszögre mutayva, h. ez egy szív? akkor tudná, hogy nem az?
2013. nov. 11. 09:49
 9/11 anonim ***** válasza:
Szerintem bőven, ez a tudás ennyi idős korra már "rég" megvan.
2013. nov. 11. 10:14
 10/11 anonim ***** válasza:
Igen, az én lányom tudná, hogy a háromszög nem szív, tisztában van a formákkal. (augusztusban volt 3 éves)
2013. nov. 11. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!