2,5 eves kisfiu anyukaja vagyok, nagyon felek az ovitol, sokat vagyok vele otthon nem igazan talalkozik gyerekekkel de felnottekkel igen. Jo az ha szoktatom az ovira szoval ha csak fel napokat jar, vagy mindjart egesz napokat van?
Szia mi okt ben kezdjük majd ovit, akkor leszünk 3 évesek:)
Kisfiammal sokat vagyunk játszótéren játszóházban gyerkek között, szerti is őket...sztem társaságba kellene járnotok oviig h gyerekkel legyen.Szokja őket, mert egyébként nagy csapás lesz neki hirtelen.
És ne félj, mert megérzi rajtad h nem vagy nyugodt, félted, meg nem engeded nyugodt szívvel, s akkor ő se lesz nyugodt. sztem mindenképp mesélj oviról, esetleg menjetek is be ahová fog járni szétnézni s h ilyen meg olyan jó lesz, meg vannak erre felkészítő mesekönyvek is...én már tavasszal fogok oviba menni szétnézni kisfiammal.Meg néha most is mondom neki.
Mindenképp beszélj neki róla. Mond el neki, hogy neked muszáj menned dolgozni, de addig ő ott játszik, eszik, alszik a gyerekekkel, az az ő dolgozója, aztán mikor végeztek a munkával mentek érte, hazaviszitek és együtt lesztek estig, este, játszotok, megbeszélitek mi történt veletek aznap. Aztán öt napig fog ez tartani és szombat, vasárnap kap szabadnapot. Vmi ilyesmit. De a lényeg hogy ne lássa rajtad az aggodalmat, csak természetességet. Minél természetesebben veszed te is a dolgokat, annál természetesebben veszi ő is, ha látja hogy ez a dolgok rendje. Látja hogy ez nem rossz, kicsit meg kell tanulni ezt a rendet, de jó ez mindenkinek.
Általában a gyerekeknek nem szokott gondot okozni ha egész napra maradnak már az elejétől, persze pár nap kell míg beszokik, kinek mennyi. Azt majd menet közben fogod látni, meg az óvonők is.
Vidd sokat gyerekek közé.
Ha van esetleg ismerősöd akinek van ovis gyereke, menjetek el vele az ő kicsijéért az oviba, így meg tudja nézni hol is van, mi is az valójában. Majd beszélgessetek sokat aztán erről, persze nem kell túlzásba vinni, mert azzal is az ellenkezőjét éred el.
A másik pedig hogy így legalább te is jobban fogod majd tudni a szokásokat az oviba és könnyebb lesz neked is.
Mikortól fog a pici oviba járni?
Majd írd meg ide hogy alakult a dolgok!
Ja és még annyi hogy ne ijedj meg ha az elején sír, el fog múlni. Lehet hogy csak addig sír míg te el nem mész, aztán belemerül az ottani környezetbe.
A másik, lehet hogy az elején könnyen veszi, aztán pár hónap után kezdődik el nála nehezebb, sírósabb időszak. Ez változó. Gyerektől függ.
Aztán van aki teljesen könnyen veszi végig. Persze apróbb nehéz időszakok vannak, de ezek elhanyagólhatóak a többihez képest.
Nagyon szepen koszi hogy irtatok, marciusba megyunk oviba. Sajnos itt jatszoter nem letezik egy kis falubol vagyok Szlovakiabol itt nagyon nincs kulturalis elet meg ilyenek az oviba nem tudom ide adni mert ahol dolgozni fogok az messzebb van szoval autoval kell hordanom. Ma voltunk suliba volt egy foglalkozasi nap amikor csak az ovisokkal foglalkoztak meg kicsikkel karacsonyfa gyertya keszitese stb mi is voltunk de szornyu volt az elejen. Belemkapaszkodott orditott nem akart elengedi, egyszeruen felt a tomegtol csak mellettem bisztonsagos kornyezetbe erzi jol magat, annyira szornyu volt hogy egy tanito neni szerint lehet pszihologus kell majd, az anyukam dolgozik a suliba egy picit bementuk hozza persze ott is jo mert csak paran voltunk.
Nagyon rossz volt ahogy en ott vele kulon vagyok mert o ordit es kapaszkodik belem, kesobb valahogy tuljutott az egeszen. Marciusba megy oviba januartol elviszem csak meglesni hogy mi van ott.
Szia! Ismerös, amit leírsz, nálunk is hasonlóképpen zajlott. Igaz én jártam vele többfelé (tornázni, úszni stb.), de tudtam, hogy olyan anyás, csak kapaszkodik belém. Mi az ovit sem biztuk a véletlenre. Már 2 évesen bementünk megnézni egy pár órára ( kettöt néztünk),csak az ölemben volt, aztán egy fél évvel késöbb megint. S közben állandóan beszéltünk róla.
Június elejétöl volt beszoktatás, nálunk egy héten egyszer lehetett vinni, összesen 5 alkalommal. Az elsö héten ott voltam vele végig, a második héten már el tudtam menni fél órára, s a harmadik héten pedig csak 20 percet maradtam ott vele a fél napból. Ha van ilyen lehetöséged, szerintem ne hagyjátok ki. Nálunk ez nagyon sokat segített!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!