Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem eszik 2 napja a lányom,...

Nem eszik 2 napja a lányom, mit tegyek?

Figyelt kérdés

2 napja szinte semmit nem eszik. Mai menüje ez volt: reggel 2,5 dl kakaó délelőtt kb 10-12 szem győri édes keksz, délben kakaó délután másfél narancs este kakaó.

Tegnap még ennyit sem evett csak a kakaót itta. Kicsit aggódom mert eddig nagyon jó evő volt. Mindent megevett. Kisebb korában mindig is többet evett a kelleténél.

Jó húsban van mert 17 kg nem is attól tartok, hogy lefogy hanem hogy éhes marad. Most is hallottam, hogy szól a hasa nem tudom csak a belei voltak vagy korgott a hasa.

Amúgy jókedvű játszik. Kaki minden nap van.

Ti voltatok így meddig tartott? Hogy vettétek rá az evésre. Azt főzöm amit eddig jóízűen megevett, változatosan is főzök de semmi.

Ja és 2 éves.

2015. okt. 15. 20:55
 1/8 anonim ***** válasza:

ne aggódj, nem kell az ilyenekkel foglalkozni. mondjuk a lehető legrosszabb ha a főétkezések helyett kakaót adsz, hisz az eltelíti, így nem is érzi, hogy éhes lenne, pedig az. legközelebb ne adj kakaót, főleg ne ebédre és akkor vacsira jó eséllyel már fog enni.

nálunk 2-3 napig szokott tartani, olyan 3-4 havonta jön elő (már 6 éves), én nem adok semmit helyette, nem foglalkozom vele, 3. napra általában megjön az étvágya :)

2015. okt. 15. 21:07
 2/8 anonim ***** válasza:

Januárban lesz 3 éves a fiam.

Neki is vannak ilyen időszakai.

Sőt barátnőm fiának is (kb egyidősek).

Én már nem görcsölök ezen. Először aggódtam, h jajj éhen hal, pálcika lesz, stb stb, mivel ő is aztán tényleg mindent megevett régebben. Próbáltam rávenni, hogy egyen, de nem sikerült... Védőnő is mondta, h igen, ez bizony előfordul, nem kell aggódni.

Sőt emlékszem, egy kb 30 éves Nők Lapjában is egyszer ez volt a téma (padláson még megvannak és néha megnézem őket). Ott is írták, hogy nem kell aggódni. A gyerek nem hal éhen.

Fiam most ezeket eszi váltakozva: fasírt (szigorúan magába, minden más fúúúj!), nokedli (pucéran...), spagetti (ha meglátja a húst benne, nem kell), szószos tészta, spenót. Illetve vacsira: vajas kenyér , pirítós, párizsi (magában), virsli (magában), kenyér (magában).

De amikor olyanja van, akkor semmi normális kaja! Reggel kakaó, és este, napközben teát iszogat (cukor nélkül), néha sikerül rádumálni 1-2 falatra, de ha nem, akkor krémtúró, keksz, pufi. :////

Na, szóval nyugi. Ez sajnos normális jelenség.

2015. okt. 15. 22:43
 3/8 anonim ***** válasza:
2 evesen az en kisfiam is mindig kakot ivott.minden este korgott a hasa. Nekünk azt mondta a gyerekorvos hogy adjak neki csak reggel es lefekves elött kakot, mert a sok kakao elveszi az etvagyat. Es igy is lett, lassan atszoktunk a napi 2 kakaora. Az etvagya is vissza jött.
2015. okt. 15. 23:08
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Eddig csak reggel és este ivott kakaot. Csak azért adtam délben mert nem akartam, hogy üres legyen a gyomra és úgy aludjon.

Akkor nem aggódom ameddig csak átmeneti dolog.

2015. okt. 16. 00:05
 5/8 anonim ***** válasza:

19 hónapos kisfiam nagyritkán iszik kakaót,tejet issza. A lányommal is így volt. Nem szoktattam rá a kakóra.

Szerintem jobb lenne ha simán tejet adnál neki,semmi keksz és nyalánkság! Hidd el enni fog,mert éhes lesz. A kakaó telíti,azért nem eszik mást.

2015. okt. 16. 00:30
 6/8 anonim ***** válasza:
De eszik, egész nap kakaót és kekszet, a 10-12 keksz nagyon sok, meg narancs? Csoda, hogy nem ment rögtön vécére. Nem baj, ha nem eszik sokat, de inkább egyen valami kajaszerűt, kiflit keksz helyett, ebédre és vacsorára meg ne kakaót, hanem valami szilárdat. Ha nem kér, majd eszik később. Kínáld továbbra is azzal, amit szeret, de ne kakaóval, az után én se kívánnék mást.
2015. okt. 16. 12:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha szrokkal tömöd, ne csodálkozz, hogy nem eszik értelmes kaját. 10-12 szem keksz, az majdnem egy zacskó, de ne zavarjon.
2015. okt. 16. 15:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de egyet kell értenem a többiekkel, kakaó és keksz??? Ez most komoly??? Persze az én fiam is ellenne ezek napokig ha hagynám, de nálunk kakaó csak reggel és este van, keksz csak rendes étkezések után, nagyon max uzsonnára. Azt próbáltad már hogy mondjuk nem adsz neki kekszet? 2.5 éves a fiam, 2 évesen már megértette amikor azt mondtam neki, akkor kapsz kekszet ha megetted a virslit. Ha a gyerkőcöd erre úgy reagál hogy ez így nem jó, akkor pedig hagyd, hidd el, éhes lesz és megfogja enni a rendes ételt is.
2015. okt. 16. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!