Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Pikkel a gyerekemre a tanár?

Pikkel a gyerekemre a tanár?

Figyelt kérdés
Alsós fiam sorban kapja az egyeseket angolból. Most legutóbb arra kapta az egyest, hogy leckében a twenty helyett twenti-t írt többször is és amikor közösen javították, akkor kipipálta magának. A tanár körbe sétálgatott, meglátta és rávágott egy egyest és közben mondta az osztálynak, hogy mind rossz és mégis kipipálta! Mit tegyek? A gyerekem már nagyon utálja az angolt...

2015. okt. 5. 20:24
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
49%
szerintem nem pikkel, csak idegbetegen kezdte a tanár a tanévet, gondolom nem sok kedvvel megy dolgozni..
2015. okt. 5. 21:48
 22/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Elgondolkodtatóak voltak. Mindenesetre szerintem egy jó pedaglagógus erre nem ad egyest. Ez nem a tudást tükrözi, nem motiváló és jól lehúzza az átlagot.
2015. okt. 5. 21:54
 23/33 anonim ***** válasza:
76%

Valószínűleg azért kapta az egyest, mert a tanár úgy gondolta, hogy a fiad csal, és azért pipálja ki a rosszat. Erre a tanárok nagyon idegesek szoktak lenni..

Mellesleg, ha minden nap foglalkoztok otthon az angollal, megtanuljátok a szavakat és felkészül az órára, akkor nem keveri össze a y-t az i-vel.

2015. okt. 6. 08:29
 24/33 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nyilván te olyan szuper vagy, hogy minden áldott nap, minden tantárgyból tanulsz a gyerekeddel. Aki nem mellesleg biztos hiperszuper.Vagy! Nincs is gyereked, azért vagy ilyen okos. Imádom az ilyen kommenteket!
2015. okt. 6. 10:19
 25/33 anonim ***** válasza:
58%

Én meg az ilyen mártírom anyukákat imádom!

Egy elsős (!) gyerekkel igenis tanulni kell otthon is.

Tipikus ősanya vagy, akinek a gyereke véletlenül sem lehet más, csak tökéletes. No comment.

2015. okt. 6. 11:40
 26/33 anonim ***** válasza:

Ha hiszed, ha nem kedves kérdező, én bizony minden nap tanulok a gyerekkel. Hazaesek munkából késő délután, megfőzöm a vacsorát míg a gyerek mellettem tanul a konyhában. Amit nem tud azt kihagyja és vacsora előtt együtt nézzük át a kimaradt feladatokat, illetve azt is, amit megoldott, mert van, hogy hibásan oldja meg őket. Aztán szépen bepakol magának, én pedig miután ő már alszik átnézem a táskáját, hogy mindene bent van-e, mivel az én gyerekem is kapott egyest nem egyszer felszereléshiány vagy felkészületlenség miatt. Ez így megy egy iskolában, ha nincs, nem tudja, figyelmetlen, megy az egyes. Ezért én (és reményeim szerint még jó pár szülő) foglalkozok otthon a gyerekemmel, igyekszek neki megtanítani hogy figyeljen és koncentráljon a kiadott feladatokra, meg hogy úgy pakoljon be, hogy iskolába ne égjen a tanár előtt, mert kifelejtette a füzetét vagy a tankönyvét, vagy mert annak ellenére, hogy többször el lett mondva, hogyan kell leírni egy szót, még mindig ugyanúgy rosszul írja.

Minden napunk így megy, bár van hogy az apja foglalkozik vele helyettem, mert nekem még otthon is van munkám, takarítani, mosni és hasonlók, de szerintem ezt nem kell neked elmondani, te is anya vagy, tudod hogy megy ez.

Természetesen én nem megbántani akartalak az előző hozzászólásommal, de az angol azon tantárgyak közé tartozik, ahol a szavakat bizony be kell magolni, meg kell őket tanulni, mintha egy verset tanulna a fiad. Ha a gyereked többször is i-vel írja a twenty-t, még szép, hogy kiakad a tanár, mert ezek szerint nem készült az órára, figyelmetlen az órán, valószínűleg emiatt kapott egyest. De az is lehet, hogy a tanár csalásnak látta az egész szituációt.

Otthon közösen tanuljatok angolra, kérdezd őt ki, nézd át a feladatait amit gyakorlásképp kapott, esténként nézd át a táskáját, hogy mindene benne legyen, ne tudjon a tanár belekötni. Ezt kell ilyenkor tenni.

2015. okt. 6. 12:34
 27/33 A kérdező kommentje:
Az én gyerekem negyedikes, jövőre felsős, MÁR szeretném az önállóságra nevelni. Nem hiszem, hogy az a jó, ha mindent megoldok a gyerek helyett....az iskola az Ő dolga, ha kell segítek neki bármiben, de nem fogom helyette megoldani a dolgait.
2015. okt. 6. 13:12
 28/33 anonim ***** válasza:
46%

Jó lenne tudni az előzményeket? Ha a tanár többször is felhívta a figyelmet, hogy y-al kell írni illetve a táblára is felírta a helyes megoldást, esetleg más gyereknél is előfordult, azt is megbeszélték külön és még ezután is több helyen elvéti, az tényleg direkt nem figyel.

Vagy ennek válogatott esete, hogy a gyereknek is szólt akár többször és ennek ellenére is pipálta.

De ha csak egyszer hangzott el szóban a helyes megoldás, akkor meg nyilván véletlen a hiba, nem a gyerek tehet róla.

Szóval nem olyan fekete-fehér a sztori a részletek ismerete nélkül.

A felszerelés hiánya meg tényleg könnyen kiküszöbölhető, ha az elmúlt 4 évben nem sikerült neki megtanítani, hogyan kell bepakolni, akkor anyukának itt az ideje új módszer után nézni, nem a gyereket egzecíroztatni, hogy elég nagy már hozzá. Most komoly ez a nevelési módszer, hogy eddig nem sikerült, de mostmár x éves vagy, csináld magad?

2015. okt. 6. 15:13
 29/33 A kérdező kommentje:
Jajj, én nem akartam ennyire belemenni egy utolsó gondolat. Megvan a felszerelés mindig, nem is volt róla szó, hogy nincs meg. DE! Nálunk igenis hangsúlyozzák, hogy NE a szülő pakoljon be, faragjon tolltartót stb. Nem mellesleg tanulószoba van, a gyerek 16 óráig tanul az iskolában, én otthon nagyon maximum 1 órát foglalkozom azzal, hogy tanuljunk. A cél, hogy legyen meg minden a tanulóidő alatt az iskolában. Erre értettem, hogy mivel felsős lesz nyilván én nem magolhatok stb helyette, az iskola az ő felelőssége és ezt minden szülői értekezleten ki is hangsúlyozzák, illetve azt is, hogy miután elvittük a gyereket haza, már NE tanuljunk vele. Ennek ellenére nekünk sajnos kell valamennyit tanulnunk otthon is.
2015. okt. 6. 15:37
 30/33 anonim ***** válasza:
46%

Hát még szép, hogy kell otthon tanulni! Oké, hogy van tanulószoba, 4ig bent van, megírja a leckéit, esetleg a napközis tanár le is ellenőrzi neki, együtt kijavítják amit rosszul csinált, de a szóbeli tudását ki ellenőrzi? Rosszul rögzülnek a fejében az angol szavak, nem tudja őket leírni, ezt lehet hogy kijavítja a napközis vagy óraadó tanár a feladatban, de nem tanulja meg a fiad.

Senki nem mondta, hogy a gyerek helyett kell tanulnod vagy megoldani a feladatait, csak le kell ülni mellé meg motiválni őt arra, hogy odafigyeljen és csinálja, ez nagyon primitív hozzáállás a részedről, mintha nehezedre esne foglalkozni szerencsétlen gyerekkel.. Holott egy ilyen procedúra, ha nagyon hatékonyak vagytok, alig vesz 10 percet igénybe.

Egy nap végi összegzés a következő napi órákra, átnézni vele, hogy biztosan mindent tud-e, kikérdezni őt a szavakból szerintem alap egy általános iskolás gyerekes családban. Legalábbis nálunk így volt, még 8. osztályos korában is a fiamnak, ha nagyon izgult vagy félt az órától (esetünkben a fizika volt nehéz), minden hétfőn (kedden volt fizika) kikérdeztem őt a tananyagból, ezzel ő is megnyugodott hogy tudta, ha nem tudta addig tanulta, míg nem ment, pedig már 14 éves volt!

Bár itt nem is az a lényeg, hogy hány éves a gyerek, ha nem tud egyedül megtanulni másnapra, akkor segíteni kell neki addig, míg meg nem szokja, vagy míg nem talál egy olyan módszert, amivel eredményesen tud tanulni, legyen 10 vagy 15 éves. Mutass neki tanulási módszereket, mert úgy tűnik egyedül szegényke nem olyan jól tudja rögzíteni a fejében az angol szavakat, nem tudja őket betűzni és leírni, ezt kell vele gyakorolni, mert ez nagy hiányosság, ha most nem tanulja meg, akkor később is problémás lesz az idegennyelv tanulása.

Nálunk az a módszer vált be (plusz tanulási tipp), hogy minden angol után, amikor új szavakat tanultak, én kigyűjtögettem őket amíg a fiam játszott/tanult, és kártyákat gyártottam belőle. Minden kis kártyának egyik oldalán angol szó, másik oldalán a magyar jelentése. Ezekkel játszottunk, mint egy memóriajáték, mindegyik kártya az angol jelentésével volt felfelé fordítva, én mondtam magyarul a szót, ő kereste az angol megfelelőjét. Így látta is, hogyan van leírva angolul, tudta hogyan kell kiejteni, és hamar megtanulta hogy mit jelent. Látta-Hallotta-Megjegyezte. Meg mellesleg ez egy családi játéknak is simán jó, volt hogy apjával együtt játszottuk és ilyenkor nagyon jól telik az idő.. :)

Mondjuk... az a baj, hogy a válaszaidból és a hozzáállásodból azt szűrtem le, hogy arra számítasz, hogy azt írjuk, a gyerekedre pikkel a tanár, ő a rossz és menj tépd le a fejét amiért egyest merészel adni a fiadnak. Úgy veszem észre, hogy itt az a probléma, hogy nem akarsz vele foglalkozni, és másra akarod hárítani a bajt ("azt mondták a szülőin hogy otthon ne foglalkozzak vele"), meg ott a tanulószoba. Hát gratulálok. Hiába van tanulószoba, ha nincs a gyereknek egy tanulási módszere, amivel el tudja sajátítani/meg tudja jegyezni az új tananyagot!

Nem pikkel a gyerekre a tanár, ez egy olyan figyelmeztetés a tanár részéről, amivel neked is üzen, hogy a gyerek valamit nem jól csinál, otthon elő kell venni az angolt és tessék foglalkozni vele. Mellesleg, ha a szülőin azt mondják, hogy dobd a gyereket a kútba, bele is dobnád?

Ha látod, hogy rossz a gyerek átlaga, akkor is (már elnézést) szarsz az egészbe? Ha később nem megy majd neki a kémia vagy fizika, akkor is a tanárra fogod hárítani a problémát, hogy ő a rossz, mert egyest ad, ha a gyerek nem tudja a tananyagot, amit már tudni kéne mert ezerszer elismétlik?

Jelezném, most kell őt belerázni a tanulásba. Új neki a tantárgy, ráadásul egy idegen nyelvet kell megtanulnia. Tessék neten utánakeresni angol tanulási módszereknek, kipróbálni őket, lehet ezzel megkönnyítenéd neki is a tanulást, illetve neked se kell vele későbbi években foglalkozni, mert ha már most belerázódik és magától is tudni fog tudni tanulni, te is nyugodtan hátradőlhetsz, ha már neked olyan baromira nehezedre esik foglalkozni vele.. :)

2015. okt. 6. 16:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!