Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire gyakori manapság,...

Mennyire gyakori manapság, hogy az általános iskolában tegezik a tanárokat?

Figyelt kérdés
A minap hallottam, hogy a hozzánk közeli, semmi extra önkormányzati iskolában igazgatói előírás, hogy a gyerekeknek tegezniük kell a tanárokat. Ez csak valami kivétel, vagy máshol is elterjedt?

2012. szept. 12. 14:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
57%
tegezni????????? és akkor hol a tisztelet akkor már mit csodálkoznak ha meg is verik a tanárokat?
2012. szept. 12. 14:58
 2/13 A kérdező kommentje:
Ha nem is verik, de úgy beszélnek velük, hogy bocsi, meg köszi... Ami nem is csoda.
2012. szept. 12. 15:02
 3/13 anonim ***** válasza:
64%

Nyilván elvárható egy bizonyos szint után, hogy a gyerek magázza a tanárát.

De egy általános iskolás elsőst megnézem hogy kényszerítenek rá a magázásra. A tetszikelést később tanítják, nem is áll rá a szája egy 6-7 évesnek, a magázással sem nagyon vannak még képbe.

A barátnőm tanítónéni, általános elsőben, mind a 22 gyereke tegezi, de hozzá teszik, hogy xy NÉNI. Tehát szia tanító néni, gyere tanítónéni stb.

Náluk nincs ilyen előírás.

2012. szept. 12. 15:03
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok, félre olvastam. Azt hittem előírás a magázás!!!

Hát ha a tegezés előírás az azért már tényleg furcsa.

2012. szept. 12. 15:04
 5/13 A kérdező kommentje:

Az oké, hogy egy elsős még olykor letegezi a tanító nénit, ez már a mi időnkben is így volt, bár szerintem egy csókolom azért elvárható lenne. De hogy a nagyok is???

Az még mindig nem derült ki, ez mennyire elterjedt. :)

2012. szept. 12. 15:08
 6/13 anonim ***** válasza:
87%

nálunk tanár függő a dolog

nincs iskolai előírás rá

2012. szept. 12. 15:10
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

24 vagyok, nálunk ilyen soha nem volt, még általánosban sem.

Talán 1-2 osztályban volt egy osztálytársam akinek nehezen állt a szájára a magázás, de gyorsan megtanulta.

Nem hiszem hogy máshol ez előfordulna, hiszen a tanári etikett is előírja hogy a diákot is magázni kell, ha nem is általánosban, de felsőbb iskolákban igen.

2012. szept. 12. 15:15
 8/13 anonim válasza:
100%
Nálunk szokott lenni olyan, hogy a tanárnak, persze nem a legkonzervatívabbaknak, azt mondják kösz, meg pár hasonló tegező szót használnak, de egyébként magázódnak. Nálunk még az oviban is elvárták a magázást, de egy iskolában tanárt tegezés? Furcsa...
2012. szept. 12. 18:20
 9/13 anonim ***** válasza:
70%
Én is olvastam ilyen tegeződős iskoláról. Ott az van, hogy azt akarják, hogy minél jobban érezzék ott magukat a gyerekek, és a tanárokra barátokként tekintsenek.
2012. szept. 12. 18:25
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
9-es vagyok, de amúgy nem nagyon tetszik ez, hogy tegezik a tanárokat. Nálunk sose volt ilyen, és szerintem jó volt úgy. Szerintem jobb, ha a diákok magázzák a tanárokat :)
2012. szept. 12. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!