Mennyire gyakori manapság, hogy az általános iskolában tegezik a tanárokat?
Nyilván elvárható egy bizonyos szint után, hogy a gyerek magázza a tanárát.
De egy általános iskolás elsőst megnézem hogy kényszerítenek rá a magázásra. A tetszikelést később tanítják, nem is áll rá a szája egy 6-7 évesnek, a magázással sem nagyon vannak még képbe.
A barátnőm tanítónéni, általános elsőben, mind a 22 gyereke tegezi, de hozzá teszik, hogy xy NÉNI. Tehát szia tanító néni, gyere tanítónéni stb.
Náluk nincs ilyen előírás.
Utolsó vagyok, félre olvastam. Azt hittem előírás a magázás!!!
Hát ha a tegezés előírás az azért már tényleg furcsa.
Az oké, hogy egy elsős még olykor letegezi a tanító nénit, ez már a mi időnkben is így volt, bár szerintem egy csókolom azért elvárható lenne. De hogy a nagyok is???
Az még mindig nem derült ki, ez mennyire elterjedt. :)
nálunk tanár függő a dolog
nincs iskolai előírás rá
24 vagyok, nálunk ilyen soha nem volt, még általánosban sem.
Talán 1-2 osztályban volt egy osztálytársam akinek nehezen állt a szájára a magázás, de gyorsan megtanulta.
Nem hiszem hogy máshol ez előfordulna, hiszen a tanári etikett is előírja hogy a diákot is magázni kell, ha nem is általánosban, de felsőbb iskolákban igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!