Testvérek külön általános iskolában - tapasztalatok?
A fiam jelenleg másodikos, nagyon meg vagyunk elégedve az iskolával, ahol jár, jól érzi ott magát, jól tanul. Egy elég erős, viszonylag szigorú intézmény, főleg a reál tantárgyak, a sport a fő profil. Lányom most megy iskolába, eredetileg erre az iskolára gondoltam, hiszen tesóknak célszerű egy suliba járni.
Viszont az óvodában ellátogatott egy tanárnő a zenei általánosból, és felmérte a tehetséges gyerekeket, a lányomat is kiválasztotta, javasolta, hogy érdemes lenne emelt szinten zenét tanulnia.
Elmentem a nyílt napra, és nagyon szimpatikusnak találtam az iskolát, a profilja a művészet, a tananyagot is játékosabban, meseszerűbben adják át, mint a fiam iskolájában.
A lányom teljesen beleszeretett a zenei suliba, a tanító nénikbe, kijelentette, hogy oda fog járni. Külön öröm, hogy a két iskola öt percre van egymástól.
Szóval - nagy valószínűséggel a zenei iskolát választjuk, mert a lányom tipikus szereplős, extrovertált alkat, valószínűleg jobban járunk vele, mint a hagyományosabb, szigorúbb iskolával (ott nincs zenei osztály, sajnos nem kifejezetten művészeti iskola, inkább a sportra megy rá).
A gyerekeim nagyon különböző típusok: fiam csendes, elmélyedő, introvertált, reál tárgyak iránt vonzódik ,neki nagyon megfelel a jelenlegi suli, de a lányom pont az ellentéte.
Volt valaki hasonló cipőben, hogy a gyerekei külön iskolába jártak? Később nem okoz valamilyen gondot?
Egyetértek az előttem szólóval, neked lesz egy kicsit kényelmetlen.
Előnye is van ám, ha pl az egyiknek nagyon jól megy egy tantárgy, de a másiknak kevésbé, akkor van olyan tanár, aki hajlamos felemlegetni ezt a gyereknek. Hasonlítgatják a két gyerek képességeit. Nálunk volt ilyen, mi a nővéremmel egy gimibe jártunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!