Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Pikkel a gyerekemre a tanár?

Pikkel a gyerekemre a tanár?

Figyelt kérdés
Alsós fiam sorban kapja az egyeseket angolból. Most legutóbb arra kapta az egyest, hogy leckében a twenty helyett twenti-t írt többször is és amikor közösen javították, akkor kipipálta magának. A tanár körbe sétálgatott, meglátta és rávágott egy egyest és közben mondta az osztálynak, hogy mind rossz és mégis kipipálta! Mit tegyek? A gyerekem már nagyon utálja az angolt...

2015. okt. 5. 20:24
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
81%

Beszélgess el a tanárral!

A fiad nem az angolt utálja, hanem a tanárt.

2015. okt. 5. 20:26
 2/33 anonim ***** válasza:
6%
A tanároknak is nagyon nehéz dolguk van...
2015. okt. 5. 20:27
 3/33 A kérdező kommentje:
Hát ezt a tanárt én is utálom. Szülői értekezleten csak azt sorolta, hogy mire ad egyest (nincs, lecke, felszerelés...stb). Már második napon adott egy beírást, ami a szülőknek, azaz nekem volt címezve és kb arról szólt, hogy a gyerek egyáltalán nem ír leckét.
2015. okt. 5. 20:29
 4/33 anonim ***** válasza:
45%
Ennyi alapján nem. De ezt mi nem tudjuk megállapítani. Amit itt leírtál abból az jön le, hogy a gyereked a rendetlen, vagy figyelmetlen.
2015. okt. 5. 20:30
 5/33 A kérdező kommentje:
Kedves második, igen nehéz dolguk van a tanároknak. De a szülőknek is :-)
2015. okt. 5. 20:30
 6/33 anonim ***** válasza:
65%

ma 20:30

Miért lenne rendetlen vagy figyelmetlen az az alsós gyerek aki y helyett i betűt ír?? Hagyjuk már, a legtöbb felnőtt nem tud magyarul helyesen írni, nem hogy angolul... Ezért még nem érdemelt volna egyest...

2015. okt. 5. 20:33
 7/33 anonim ***** válasza:
97%

Bizonyosodj meg róla, hogy mindig felkészülten megy a gyermek az órára! Ne engedjetek neki támadási felületet, az a lényeg, hogy ne szálljatok vele szembe, mert csak rosszabb lesz, hidd el! Készüljön fel alaposan a gyerek és mindig írja meg a leckét, te meg ellenőrizd le, kérdezd ki! Motiváld te a gyereket, ha az iskolában ez nincs meg.

Ne beszélj a tanár ellen a gyerek előtt, mert így csak tovább mérgesedik a helyzet. Mondd neki, hogy csak úgy oldódik meg a helyzet, ha kiemelten odafigyel az angolra és odateszi magát.

2015. okt. 5. 20:34
 8/33 anonim ***** válasza:
45%
6-os: A kérdező leírta, hogy többször is rosszul írta, gondolom előtte elmondta a tanár mindannyiszor ahányszor javítottak. Tehát csak nem figyelt a gyerek. Az meg, hogy a felnőttek hogy tudnak vagy nem tudnak helyesen írni nem tartozik ide.
2015. okt. 5. 20:37
 9/33 anonim ***** válasza:
97%

Ahelyett, hogy elbeszélgetsz a tanárral, elsőkörben próbáld ki azt, hogy mindennap (amikor másnap angol van), ülj le a fiaddal, írjátok meg közösen a házit, vedd át vele az anyagot, úgy üljön be az órára, hogy ne tudjon a tanár belekötni! Minden este együtt pakoljatok be, hogy a felszereléshiány miatt se kapjon egyest!

Tegyél meg mindent azért, hogy a tanár ne tudjon belekötni a gyerekbe, foglalkozzatok otthon az angollal, tanuljatok közösen, ha magától nem megy a fiúnak. Minden angol óra előtt kérdezd őt ki, motiváld őt a tanulásra.

Na, ha ezek után is beleköt, akkor beszélj esetleg a tanárral, de ne úgy, hogy egyből belekötsz, csak kérdezd meg, hogy mit lehetne tenni, hogy a fiad jobb legyen angolból. Illedelmesen.

Ezt azért mondom, mert sokszor a tanár még jobban pikkel a gyerekre, ha a szülő beront és nekiesik szerencsétlen tanárnak. Legalábbis én így látom a dolgot, én magam is tanár vagyok, és a kollégákon gyakran észrevenni (bevallom, nekem se tetszik), amikor a gyerek anyja nekiáll cirkuszolni, holott nem mindig a tanár a hibás, van amikor a gyerek rendetlen, figyelmetlen az órán.

2015. okt. 5. 20:39
 10/33 anonim ***** válasza:
51%
Nyilván a csalást jutalmazta egyessel. Kipipálja, ami rossz? Nincs felszerelés, nincs házi, csal...
2015. okt. 5. 20:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!