Pikkel a gyerekemre a tanár?
Beszélgess el a tanárral!
A fiad nem az angolt utálja, hanem a tanárt.
ma 20:30
Miért lenne rendetlen vagy figyelmetlen az az alsós gyerek aki y helyett i betűt ír?? Hagyjuk már, a legtöbb felnőtt nem tud magyarul helyesen írni, nem hogy angolul... Ezért még nem érdemelt volna egyest...
Bizonyosodj meg róla, hogy mindig felkészülten megy a gyermek az órára! Ne engedjetek neki támadási felületet, az a lényeg, hogy ne szálljatok vele szembe, mert csak rosszabb lesz, hidd el! Készüljön fel alaposan a gyerek és mindig írja meg a leckét, te meg ellenőrizd le, kérdezd ki! Motiváld te a gyereket, ha az iskolában ez nincs meg.
Ne beszélj a tanár ellen a gyerek előtt, mert így csak tovább mérgesedik a helyzet. Mondd neki, hogy csak úgy oldódik meg a helyzet, ha kiemelten odafigyel az angolra és odateszi magát.
Ahelyett, hogy elbeszélgetsz a tanárral, elsőkörben próbáld ki azt, hogy mindennap (amikor másnap angol van), ülj le a fiaddal, írjátok meg közösen a házit, vedd át vele az anyagot, úgy üljön be az órára, hogy ne tudjon a tanár belekötni! Minden este együtt pakoljatok be, hogy a felszereléshiány miatt se kapjon egyest!
Tegyél meg mindent azért, hogy a tanár ne tudjon belekötni a gyerekbe, foglalkozzatok otthon az angollal, tanuljatok közösen, ha magától nem megy a fiúnak. Minden angol óra előtt kérdezd őt ki, motiváld őt a tanulásra.
Na, ha ezek után is beleköt, akkor beszélj esetleg a tanárral, de ne úgy, hogy egyből belekötsz, csak kérdezd meg, hogy mit lehetne tenni, hogy a fiad jobb legyen angolból. Illedelmesen.
Ezt azért mondom, mert sokszor a tanár még jobban pikkel a gyerekre, ha a szülő beront és nekiesik szerencsétlen tanárnak. Legalábbis én így látom a dolgot, én magam is tanár vagyok, és a kollégákon gyakran észrevenni (bevallom, nekem se tetszik), amikor a gyerek anyja nekiáll cirkuszolni, holott nem mindig a tanár a hibás, van amikor a gyerek rendetlen, figyelmetlen az órán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!