Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Dóra a felfedezőhöz hasonló...

Dóra a felfedezőhöz hasonló mesék 2 és fél 3 éves korú gyerekeknek?

Figyelt kérdés

Milyen mesét tudtok javasolni ami kisgyerekeknek hasznos, fejlesztő jellegű mint pl a dóra a felfedező? amiben pl bemutatnak képeket és elmondják többször is hogy az mi.

pl. bejön egy kép a fáról. és elmondják hogy fa. aztán kicsit lassabban, hogy a gyerek is tudja utánozni.

2015. szept. 28. 22:26
1 2 3 4
 31/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi kommenteket!

Leírom az eddigi tapasztalataimat, hátha lesz még mibe belekötnie "kedves barátunknak". :D

A magyar népmesékben csak az elején lévő zenét szerette, de ez érthető is. Amire felkapja a fejét az a Bogyó és Babóca és amit az egyik hozzászóló írt, a Barney és barátai (ezt anyum mutatta) és volt, hogy a Winx Club is tetszett neki, de gondolom a színek miatt.

A Dóra a felfedezőhöz HASONLÓT azét szerettem volna, és azért is írtam így ki a kérdést, mert ugye az ilyen faja mesék belevonják a nézőjüket, úgymond "együtt" csinálnak dolgokat, ráveszik, hogy ne csak bámulják, és nézzenek ki a fejükből, hanem ők is csinálják azt az adott feladatot ill. mondják ki azt a szót mondatot. És én úgy gondoltam, hogy ez (is) érdekes lehet egy kisgyermek számára, nem csak az, hogy anyum vagy más családtagom olvas vagy mondókát mond nekem. Egyfajta változatosság.

És reagálnék a te hozzászólásodra is "kedves" kommentelő:

Még mindig képzavarban vagy, nem tudod felfogni, hogy nem én vagyok az anyuka, én a testvér vagyok. Lehet, hogy boszorkányüldözésbe kezdtél, és mindenhol megragadod az alkalmat, hogy valakit rossz anyának, és ebből adódóan annak gyermekét hülye gyereknek állítsd be, nem tudom.

Igen értelmesnek tartom a testvérem és kérlek mások nevében ne nyilatkozz. "Ha te a tiedet értelmesnek tartod (mi másnak)". Rajtad kívül senki sem említett olyat, hogy nem lenne értelmes. Akkor mi ez a többesszám?! :D

Szerintem is ENNYI.

Ja, ha már itt kezdted el a véleményed kifejteni nyugodtan írhatod ide a dolgokat, nem kell privátban, másoknak "papolni".

2015. okt. 3. 20:02
 32/32 A kérdező kommentje:
× nem nekem mond mondókát, hanem neki. Elírtam :D
2015. okt. 3. 20:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!