Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Dóra a felfedezőhöz hasonló...

Dóra a felfedezőhöz hasonló mesék 2 és fél 3 éves korú gyerekeknek?

Figyelt kérdés

Milyen mesét tudtok javasolni ami kisgyerekeknek hasznos, fejlesztő jellegű mint pl a dóra a felfedező? amiben pl bemutatnak képeket és elmondják többször is hogy az mi.

pl. bejön egy kép a fáról. és elmondják hogy fa. aztán kicsit lassabban, hogy a gyerek is tudja utánozni.

2015. szept. 28. 22:26
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

köszönöm az eddigi hozzászólásokat. szerintem nagyon félreértelmezte az első hozzászóló én a testvére vagyok a szóban forgó gyereknek és nem órák hosszat tvzne. de tudom te akkora jó szülő vagy hogy zárjuk el a gyereket a 21. század elől. szorítsuk vissza a fejlődést hisz mi az hogy a 2 éves tudja hogy mi is az a tv. ha ilyen felfogással élt volna minden ember akkor nem lenne sem okos telefon sem egyéb dolog.

képzeld el hogy anyukám és a tesóm apja foglalkoznak vele és beszélgetnek vele, így nemhiszem hogy abba a félórába belehalna a tesóm amig ő pakolászik megy közben a tv és hébe-hóba oda oda pillant. de meg vagyok nyugodva hogy vannak még olyan tökéletes életet élő és tökéletes értékrenddel rendelkező egyének mint te. és még:

egy kérdést ettem fel. te nem arra válaszoltál. akkor ki a hülye?! neveld úgy a gyereked ahogy akarod és foglalkozz is a sajátoddal ne máséval. anyum is ezért szokott kilenni időnként mert néha néha ilyen pancserek belé kötnek hogy miaz h nem beszél a gyerek 2 évesen. a bölcsis nénik pedig mondták hogy semmi probléma van aki még 3 évesen sem beszél. attól hogy erőlteted neki még nem fog beszélni. sőt. kényszernek fogja érezni és még inkább megmakacsolja magát. egy szó mint száz az iylen emberek miatt feszengenek, stresszelnek a kismamák, anyukák mert aztán az ítélkezés az megy.

2015. szept. 28. 22:55
 12/32 anonim ***** válasza:
14%

"de meg vagyok nyugodva hogy vannak még olyan tökéletes életet élő és tökéletes értékrenddel rendelkező egyének mint te"

Köszi szépen, nagyon kedves tőled:)

"miaz h nem beszél a gyerek 2 évesen"

Egy szóval se mondtam, hogy ez baj:) A véleményemet fejtettem ki: ha hülyének nézitek szegény gyereket, akkor nyugodtan nézessétek vele...Ez egy faaaa...Lol...amikor annyi sok értelmes mese létezik...

[link]

[link]

2015. szept. 28. 23:07
 13/32 A kérdező kommentje:

Még egy kérdésem lenne a segítőkész hozzászólóknak hogy az én kicsi pónim mennyire lenne túlzás számára? múltkor kapcsolgattam a tv-t húgom bejött és meglátta ezt a mesét és tetszett neki. (gondolom mert színes) de gondolom ez már tényleg inkább nagyobb korosztálynak való.

ja és még annyit tennék hozzá ehhez a nem beszéléshez mert írt nekem valaki priviben. nem szó szerint nem beszél, hanem nem minden szavát lehet éretni. beszél ő folyamatosan csak nem mindent mond ki szépen artikuláltan. de az ilyen alap szavak hogy anya apa, kérek inni, kérlek, ülj le, menjünk, cica, hol van?, merre?, ez mi?, mi ez?, miért?, meg stb ezek mennek. meg mit tudom én ha mondjuk neki hogy szekrény, és mutasson rá ő rá mutat, viszont nem tudja mondani. de inkbb felhozok egy mai példát, mondtam neki hogy üljön fel az ágyra, fogta felült. viszont kértem hogy mondja ki, láttam rajta hogy mozog kicsit a szája, de még nem mondta. meg tudja hogy hol vannak a testrészei, mobdtam múltkor neki hogy segítsen a szennyes ruhát a mosógépbe tenni egy szó nélkül elkezdte bepakolni. szóval ezzel nincs gond.

ez a go diego go aranyos.

2015. szept. 28. 23:08
 14/32 A kérdező kommentje:
igen sok létezik, ezért kértem tanácsot meg segítséget hogy aki tud az írjon már nekem ide egy párat. te meg elkezdtél szurkálódni. akkor miről is beszélünk?
2015. szept. 28. 23:10
 15/32 anonim ***** válasza:
6%

"viszont kértem hogy mondja ki, láttam rajta hogy mozog kicsit a szája, de még nem mondta"

Te tényleg hülyének nézed...

2015. szept. 28. 23:13
 16/32 A kérdező kommentje:

Ezért miért nézném hülyének? Írd már meg kérlek, hogy ebből a mondatból ez hogy jött le neked? Alapból egy kisgyereket hogyan lehet hülyének nézni? Ilyen hogy fordul meg a fejedben?

És emlékeztetnélek rá, hogy még mindig nem én írtam azt a bizonyos kommentet hogy HÜLYE gyereknek hülye mese... :)

2015. szept. 28. 23:19
 17/32 anonim ***** válasza:
23%

Úgy, hogy he nem néznéd hülyének, akkor nem próbálnád meg betanítani mint egy kutyát, hogy ül, ugat, mond ezt mond azt...Basszus ő egy 2 éves kisgyerek, nem fog neked körmondatokban beszélni...

Én meg emlékeztetnélek rá, hogy már elmagyaráztam az első kommentem, lehet veled is ilyen meséket nézettek, azért nem érted...

"igen sok létezik, ezért kértem tanácsot meg segítséget hogy aki tud az írjon már nekem ide egy párat."

Én azt mondtam, hogy sok értelmes mese létezik...te meg Dorához hasonlóakat keresel...ég és föld...

Amúgy meg inkább olvasnátok neki mesekönyvet, gyerekverset, csak hát akkor foglalkozni kéne vele, azt meg ugye minek, üljön a tv előtt...

2015. szept. 28. 23:57
 18/32 anonim ***** válasza:
33%

"Nem feltétlen hülye egy gyerek ha még 2 és fél évesen nem beszél folyékonyan"

Nem ezért írtam, hogy hülye gyereknek hülye mesét, mivel ez benne sem volt a kérdésben okos... De látom idegre tapintottam...Bocs. Olvassatok neki mesét, minnél kevesebbet üljön a tv előtt, ha meg már ott ül, akkor inkább Kisvakond, Tesz-vesz város, Süsü,Pufóka,ilyenek...

2015. szept. 29. 00:02
 19/32 anonim ***** válasza:
24%
Magyar népmesék, Kockásfülű nyúl, Pompom, Lolka és Bolka,Mazsola és Tádé, Vízipók csodapók meg ilyenek, amik nem ilyen szenny butító mocskok mint a dora és társai...
2015. szept. 29. 00:08
 20/32 A kérdező kommentje:

Akkor szerinted azért tatom őt kutyának, mert azt mondom neki hogy üljön fel az ágyra. Akkor ennyi erővel minden szülő kutyaként tartja a gyerekét, ha szól neki, hogy üljön le stb.

Mi probléma van azzal, hogy megkérem őt hogy mondjon ki egy szót?? Tényleg nem értem mi a problémád, de nem is szeretném megérteni, mert akkor az azt jelentené hogy egy színvonalon mozgunk. Nálunk nem kutya kérdés az, ha megkérjük a családtagjainkat valamire. Ugyanúgy engem is megszokott kérni anyum hogy üljek már le mondani akar valamit, és hidd el nem hinném hogy kutya lennék, nem is érzem magam annak. Bár kitudja.. Vau vau.. :)

Képzeld, szoktak neki olvasni is. És van hogy én is. Húúú.... Hol látod te azt, hogy írtam volna az ellenkezőjét?

Nem, nem ezért írtad. Csak úgy írtad. Leírtad. Akkor ki az okos?

Igen képzeld az idegemre tapintottál mivel a húgomról van szó, és kicsit olyan érzést keltesz mintha én/mi belöknénk a gyereket a tv elé aztán lesz.rjuk. Egy kérdés alapján eldöntötted hogy milyen sz.r családja van szegény gyereknek. Na ezért tapintottál az idegemre.

Egyébként köszönöm neked is a javaslatot erre a Kisvakondra is rákerestem elég jó véleménnyel vannak róla, és aranyosnak tűnik.

2015. szept. 29. 00:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!