Játék a telefonnal - hasonló cipőben jár valaki?
A kisfiunk 2 éves 3 hónapos, és hogy szépen mondjam, eléggé érdeklődik a mai technológiák iránt :) nagy előszeretettel veszi a kezébe a telefonomat, ügyesen megkeresi rajta a youtube-ot, és mesevideókat nézeget :) pár perceseket egymás után, angolul, magyarul, mikor milyet talál.
Olyan anyukák/apukák tapasztalatára vagyok kíváncsi, akiknek a gyermeke már idősebb, és átment ezen a fázison. Mit tapasztaltok? Ártott neki ez a fajta dolog? Amúgy a kisfiunk eleven, bökcsibe jár, mozog eleget, a könyveket is szereti. Csak amikor hazaérek, akkor tudja, hogy nálam a telefon, és azzal is lehet "játszani" :) Én nem tiltom tőle, de bizonyos idő után elkérem (vagy elveszem, attól függően, hogy adja-e magától vagy sem. Leginkább amúgy nem :) ).
Szia! :)
Remélem nem baj,ha tegezlek.
Nekem ugyan még nincs gyerekem,de a 3 éves unokahúgom is ha itt van, mindig "elkéri" a telefonomat.
Nagyon okos, eleven, a korához képest igencsak okos kislány.
Rengeteget olvasnak neki, foglalkoznak vele.
Ha itt van, akkor mindig Thomas a gőzmozdonyt kell nézni(Szerintem ezzel nincs baj, de azért ne órákra.
Az angol videókból még tanulhat is.
Azért remélem nem a mostani buta meséket nézi.
Vannak nagyon aranyos mesék, szerintem enni idősen én is néztem meséket(igaz akkor még nem volt mobil), de valószínűleg én is naponta tévéztem.
Szerintem abszolút semmi baj a kisfiaddal, írtad, hogy eleven, szeret olvasni, stb.
Amíg nem állandóan azzal játszana, szerintem nincs baj.
Én nem vagyok a kütyük ellen, szülői kontrollal nálam is használhatja a kislányom az okostelefont, a számítógépet.
Nekem másfél éve lett okostelefonom, akkor 3 éves volt a lányom, onnantól kezdett érdeklődni iránta, és kicsi megfigyeléssel meg is tanulta, mit kell rajta nyomkodni. Hetente párszor, ha eszébe jut, elkéri, és mesét néz vagy játszik rajta.
Semmi hátrányt nem látok ebben. Fejlődésében nem vettem észre semmi rosszat. Mellette ugyanúgy szeret mozogni, kint lenni, bent játszani más játékokkal, és minden este olvasunk meséket, azt is imádja.
Én nem fogom tiltani a "mai technológiát". Nekik ez már természetes, ebben nőnek fel. Hátrányuk abban lehet, ha egy szülő soha, de soha nem engedi, hogy a gyerek ezeken játsszon vagy megnézze azokat.
Köszönöm!
Nagyon bele tud merülni, de ki tudom zökkenteni, ha arról van szó. Bogyó és Babócát nézeget rajta, meg hogy hogy megy a busz, a motor, stb (rajzfilm, animációk formájában).
Ha anyósomékkal vagy a férjemmel van, eszébe sem jut, alahogy hozzám társítja csak ezt az elfoglaltságot :) gondolom, mivel nekem van ilyen telefonom, és amikor kisebb volt, néha azon néztünk ezt-azt.. döbbenet, mennyire megmarad a fejükben az infó :D
Nem, nem ártott. Csak akkor van baj, ha más nem érdekli. :)
Ez már egy ilyen világ, ez van. Megtanulja ezt is, és amit tud, az már az övé. De mint írtad, nem csak ezzel játszik, tehát nem probléma. Az érdeklődés mindig jó, irányítani kell tudni.
Gondolom, le fogtok pontozni, de én nem engedtem és nem engedem a gyerekeimnek, hogy a telefonomon játsszanak. Nem arra való.
Nagyon ritkán, max. hetente egyszer a számítógépen játszhatnak, de rá szoktam kacsintani fél szemmel, hogy mit csinálnak. 10 éves a legnagyobb, nála is.
szerintem az arányok nem mindegy csak, hogy mennyi a telefon javára és mennyi fejlesztő programok javára
ezt csak érdekességképp
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!