Dóra a felfedezőhöz hasonló mesék 2 és fél 3 éves korú gyerekeknek?
Milyen mesét tudtok javasolni ami kisgyerekeknek hasznos, fejlesztő jellegű mint pl a dóra a felfedező? amiben pl bemutatnak képeket és elmondják többször is hogy az mi.
pl. bejön egy kép a fáról. és elmondják hogy fa. aztán kicsit lassabban, hogy a gyerek is tudja utánozni.
zaboo mafu - talán inkább 3-4 éves kortól, a 2évesnek még csak az állatok miatt lehet érdekes, később sok hasznos természetismereti infót szerezhet belőle, az enyémeknek abszolute kedvenc műsora - és nekem is, minimalizálva van a tv nálunk, hál istennek nem is hiányzik különösebben ,ez az egyetlen amit rendszeresen néznek, várnak stb.
volt még korábban egy, amiből láttunk pár részt, 3 évesnek szerintem kb mint a dóra olyan: ni hao Kaylan. kínaiul tanító mese, kb ugyanaz mint a dóra, csak többféle kis állatbarátja van benne a főszereplőnek.
ha fiú, akkor a bob a mester is egész jó, gépek-szerelés témakörben szókincs és kifejezésbővítés, van némi cselekmény de abszolúte követhető, a figurák pedig ilyen gyurmaszerűek, kedvesek. A postás pat hasonló, de inkább szociális készségeket pedzeget, az sem rossz.
én azt gondolom, hogy az a típusú kamutanítás amit fentebb írsz, nem való 3 évesnek, de tán már kétévesnek sem, legalábbis anyanyelven biztosan nem (esetleg szókincsalapozásnak idegen nyelven talán, de annak se valami jó). huszonötször gyorsabban fejlődik a passzív-aktív szókincse, ha tevékenység közben szerzi az infót pl napi teendők közben ott van veled és beszélsz hozzá. ha nem muszáj, ne legyen képernyő előtt egy ekkora gyerek!
Jeee, tanuljon meg a tv-ből beszélni, hurráááá!!44!!!4!!
Használjuk a tv-t pótszülőknek, tegyük le elé a gyereket, azt jól van! Mert így trendi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!