A drágább szórakozást érdemes feltételhez kötni?
Tegnap voltunk kint a Ligetben a Nemzeti vágtát nézni és akkor már bóklásztunk a környéken. Utazó vidámpark is volt, persze, hogy a fiam szeretett volna sok mindent kipróbálni. Viszont elég drágák ezek a dolgok, min. 500 Ft egy kör. Én egyedül nevelem őt, ugyan fizet az édesapja, de a fizum fele lakáshitelre megy, szóval nem szórhatom a pénzt. Az apja egyébként az utóbbi időben kezdi elvinni magához (több, mint egy év után) és általában drágább programot csinálnak, mondván unalmas a lakásban.
Szóval arra gondoltam, hogy az ilyen drágább dolgokat minimum jó viselkedéshez kötöm, hogy ne járjon csak úgy, a fiam legalább igyekezzen egy kicsit jól viselkedni (dackorszakos 3 éves, vannak dolgai). Persze valószínűleg ezzel is én leszek a rossz, de alapból jó ötlet?
Nem. Ne a jutalom miatt viselkedjen jól. Elég rossz szemléletet közvetítenél így. A "Pistike, ha nem viselkedsz, nem lesz hinta" meg zsarolás. Ami alapból nem kéne h a neveleshez tartozzon.
De a legfontosabb, h pont a lényeget nem fogja így érteni, mégpedig azt h csak ennyi pénz van. Inkább ezt kéne az ő szintjén elmondani. Ráadásul kockázatos belemenni egy "ki ad többet" játékba az apával. Egy idő után manipulálni fog mindkettőtöket. Emiatt az apával is érdemes tisztázni pár dolgot.
Amíg a pénz értékét nem képes felfogni (és még jó pár évig nem képes), addig semmiképpen.
Másrészt élményt feltétlehez kötni....necces.
Kérdésedre válaszolva, ez alapból egy nagyon rossz ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!