Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikortól érdemes a kisgyermeke...

Mikortól érdemes a kisgyermeket sportra járatni?

Figyelt kérdés

A kisfiam 2,5 éves, nagyon mozgékony, hihetetlen energiái vannak. A játszóházban, játszótéren megfigyeltük, hogy nagyon ügyes, nagyon jó mozgású gyermek.

Most lesz hétvégén a nagy sportágválasztó. Szerintetek érdemes elvinnem? Vagy korai még?

2015. szept. 16. 15:10
 1/8 anonim ***** válasza:
3-4 éveseket már fogadnak küzdősport termekben.
2015. szept. 16. 15:19
 2/8 anonim ***** válasza:
54%

Mi 8 hósan kezdtük.

Ez egy baba-mama sport volt 8ho-3éves korig. Mászni kellett tudni a babáknak. Elsö 20 percben énekeltünk nagy körben, és erre mozogtunk, táncoltunk. Második 25 percben pedig felépítettünk egy nagy tematikus játszóteret sport eszközökböl, ahol a gyerekek ugrálhattak, mászhattak, hintázhattak. Minden korosztálynak voltak dolgok.

2015. szept. 16. 15:23
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem korai. 3 évesen kezdtük az úszást, és a tornát. Ha meg ügyes, főleg érdemes valamit megkóstoltatni vele, ha nem jön be mégse, van lehetőség váltani.
2015. szept. 16. 18:18
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha van rá időd, akkor miért ne? Habár szerintem 2,5 évesen még korán van. Mondom ezt úgy, hogy egy szintén örökmozgó fiam van, nagyon jó mozgású, 2,5 évesen naponta 4-5 órát töltöttünk kint az udvaron/utcán/játszótéren. De igazán sportolni csak 4 évesen kezdett, akkor tanult meg korcsolyázni, most 6 éves és azóta már hokizik, hetente 2-3 alkalommal. 4 éves kor alatt komolyan senki nem fog foglalkozni vele, az oviban is csak 4 éves kortól van karate pl. Talán az úszás az, amit 3 éves kortól el lehet kezdeni.
2015. szept. 16. 20:33
 5/8 anonim ***** válasza:
3. vagyok, az úszás sem. :) Mi ismerőshöz jártunk, de igazán nem az oktatás, hanem vízimádat miatt. 4 évestől van oktatás. A torna viszont biztos menne, meg a küzdősport.
2015. szept. 16. 20:47
 6/8 anonim ***** válasza:
Amikortól kedve van hozzá. És: csak addig, ameddig kedve van hozzá... Nem a ozgás miatt, a mozgás szuper dolog, hanem a kötöttség miatt, a szabad játéktól elvett idő miatt. Ilyen kicsinél még alkalmazkodni kell a gyerek igényeihez!
2015. szept. 17. 10:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Korizni viheted es uszni id 3 eved kortol.
2015. szept. 20. 19:19
 8/8 anonim ***** válasza:

A lovaglásról és a jégkorongról tudok nyilatkozni:

A lovardába, lovaglás előkészítés címén lovastornára jönnek 3-4 éves kortól, (én 6 évesen kezdtem el, 18 évesen hagytam abba).Itt inkább-a gyerekek szintjét figyelembe véve- játékos feladatok vannak lóháton, mellé pónit tisztítanak, megismerik a felszereléseket stb. Komolyan lovagolni, majd csak kb. 6-8-10 éves kortól tanulnak.(Tehetségtől, fejlődéstől függően.)

--

A jégkorong rendszere kicsit más, ugyan vannak korosztályok, komolyan jégkorongozni csak előkészítőben (u 12-ben) fognak. Addig korizás és játékos feladatok vannak a napirenden.

Szvsz érdemesebb, ha több sportot próbáltok ki, hiszen nagyon sok függ attól hogy mi tetszik a gyereknek.

2015. okt. 1. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!