Mikortól érdemes a kisgyermeket sportra járatni?
A kisfiam 2,5 éves, nagyon mozgékony, hihetetlen energiái vannak. A játszóházban, játszótéren megfigyeltük, hogy nagyon ügyes, nagyon jó mozgású gyermek.
Most lesz hétvégén a nagy sportágválasztó. Szerintetek érdemes elvinnem? Vagy korai még?
Mi 8 hósan kezdtük.
Ez egy baba-mama sport volt 8ho-3éves korig. Mászni kellett tudni a babáknak. Elsö 20 percben énekeltünk nagy körben, és erre mozogtunk, táncoltunk. Második 25 percben pedig felépítettünk egy nagy tematikus játszóteret sport eszközökböl, ahol a gyerekek ugrálhattak, mászhattak, hintázhattak. Minden korosztálynak voltak dolgok.
A lovaglásról és a jégkorongról tudok nyilatkozni:
A lovardába, lovaglás előkészítés címén lovastornára jönnek 3-4 éves kortól, (én 6 évesen kezdtem el, 18 évesen hagytam abba).Itt inkább-a gyerekek szintjét figyelembe véve- játékos feladatok vannak lóháton, mellé pónit tisztítanak, megismerik a felszereléseket stb. Komolyan lovagolni, majd csak kb. 6-8-10 éves kortól tanulnak.(Tehetségtől, fejlődéstől függően.)
--
A jégkorong rendszere kicsit más, ugyan vannak korosztályok, komolyan jégkorongozni csak előkészítőben (u 12-ben) fognak. Addig korizás és játékos feladatok vannak a napirenden.
Szvsz érdemesebb, ha több sportot próbáltok ki, hiszen nagyon sok függ attól hogy mi tetszik a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!