Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor bíztad először gyermeked...

Mikor bíztad először gyermeked olyanra, aki nem rokon? Bébiszitter, haver, stb.

Figyelt kérdés

2 éves a gyermekünk, rokonok sehol. Lesz még tesója 2-3 is, szóval nem tervezem korán bölcsibe adni. Viszont idegenre bízni sem merem. Alapvetően rossz érzés, hogy egy relative idegent engedek az otthonunkba és én elmegyek. Ti mikor léptétek ezt meg? Megvárnátok az ovis kort inkább? De a tesói is lesznek még picik, szóval ez sem megoldás.

Simán elboldogulunk velük, nem gond, de azért a köv. 10 évben elmennénk megnézni egy filmet, vagy csak úgy enni valamit, valahol, kettesben.

2015. aug. 19. 19:37
 1/9 anonim ***** válasza:
Barátaitok nincsenek? Barátnőm kislánya még csak néhány hónapos volt, amikor már simán ott maradtam vele 1-2 órát, amíg barátnőm a városban elintézett ezt-azt. Gyerekkorunk óta barátnők vagyunk, bár vér szerint semmi közünk egymáshoz, nem hiszem, hogy valaha úgy érezte volna, hogy "idegen" vigyáz a gyerekére.
2015. aug. 19. 19:51
 2/9 A kérdező kommentje:
3 éve élünk csak ebben a városban, ismerőseink vannak, barátoknak nem nevezném őket. Gyerekeik nincsenek, megfogni sem merték, míg kisebb volt. Rendesek, de nem túl magabiztosak. Ráadásul még bulizós korszakban vannak, minden este eljárnak, mellette melóznak, tuti nem a gyerekfelügyelet lenne az álmuk. Havi egyszer meglátogatnak és annyi. Ez azért nem egy gyerekkori, mély barátság, sajnos.
2015. aug. 19. 20:30
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg eljárhatnál vele olyan helyekre (közeli játszóterek), közösségekbe (baba-mamaklubok), ahol más kisgyerekesekkel összeismerkedhetnél, hasonló helyzetű anyukákkal összebarátkozhatnál. Akkor kölcsönösen segíthetnétek egymásnak.
2015. aug. 19. 20:34
 4/9 anonim ***** válasza:

Hármasnál a pont.

Tavaly nyáron (fiam 4 éves volt), színházjegyünk volt, de anyukám utolsó pillanatban lemondta a bébiszitterkedést.

Felhívtam egy kisgyerekes házaspárt (játszótéri ismeretség), hogy nekik adom a jegyet, nem fogadták el, viszont az anyuka mondta, hogy eljön vigyázni a fiunkra, menjünk el mi.

Így is lett, aztán később az ő kisfiuk aludt nálunk, hogy nekik is legyen egy szabad estéjük.

2015. aug. 19. 21:03
 5/9 anonim ***** válasza:
En ismerosok kozott keresgeltem fizettem valamennyit ok meg vallaltak igy azert tok idegen nem volt. Mindketto mar par honaposan egyegy felorat elvolt massal is igy. Csaladi segitsegunk nem volt. Mindenhova vittuk mar oket sz szerint par naposan is. Nem volt gyerekagy se. De megvannak. Karuk nem lett belole :)
2015. aug. 19. 21:38
 6/9 anonim ***** válasza:
Másfél évesek voltak az ikreim, amikor bébiszittert fogadtunk, mert be kellett fejeznem az egyetemet, amit halasztottam, meg kellett írnom a diplomamunkát, államvizsgáztam, aztán munkainterjúkra jártam. Nem volt semmi gond, a lányok imádták.
2015. aug. 19. 22:05
 7/9 anonim ***** válasza:
7-8 hónaposan egyszer az egyik barátnőmre, aztán egy másikra. Vizsgázni voltam, muszáj volt. Nagyszülők dolgoztak, a barátnőim viszont ráértek. Nem volt semmi gond, tök jól elvoltak, bár utána az egyikük beismerte, hogy gumikesztyűben, és arcmaszkban cserélt pelenkát :D
2015. aug. 19. 22:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Semmikor nem léptem meg, csak nagyszülők, vagy a legjobb barátnőm vigyázott rájuk (legkorábban a kicsi 8 hónapos korában 2 órát), mert meg tudtuk oldani. Ha nem ment volna, akkor más megoldást keresünk, pl. babysitter. A kicsi egyébként bölcsis is volt, mert dolgoznom kellett. Viszont az ovi 3 évesen már kötelező lesz, szóval jó ha hozzászoktok, hogy mással is elvan, a 2 éves már nem baba.
2015. aug. 20. 00:28
 9/9 anonim ***** válasza:

Nincs bébisziter és anyukámon kivül nem vigyázot még senki rájuk csak párom ,max 5 percre a szomszédunk .

De ha most 2 éves akkor korán nem is tudnád bölcsibe adni mert akkor is csak 1 évet járhatna bölcsibe mert következö évben oviba kell menie .

2015. aug. 20. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!