Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy-másfél év körüli gyerek...

Egy-másfél év körüli gyerek másnál is próbál elmenekülni pelenkázás közben?

Figyelt kérdés

Az utóbbi hetekben alakította ki ezt a "kedves" szokását, hogy nutellás fenékkel próbál elmenekülni. Ha lefogom a lábát, akkor persze ordítás van, mintha minimum élveboncolnám.

Kap játékot, érdekes dolgot a kezébe, beszélek hozzá (más családtagok is, ha ők nyerték éppen a csomagot), de ő hasra akar fordulni és eliszkolni.

Jelenleg egyetlen módszer, hogy én vagyok az erősebb, összefogom a bokáját és az ordítás ellenére a művelet végéig háton marad (mind a másfél percig...). Amint elengedtem, persze az ordítást is mintha elvágták volna.

Meddig tart ez?

2015. júl. 30. 09:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én nem tudom; de én mindig állva cseréltem, miután már álltak, mentek. És a fürdőben, mert ott tudtam lemosni őket.

Szóval a csap mellett állva, levettem a pelust, a darabosat levétel közben félig törölve , aztán fölemeltem őket, a popsit a csap alá tartva lemostam, vissza letettem a gyereket, törülközővel megtöröltem a vizes popsit, vissza le padlóra. Aztán állva segítettek az új pelust föltenni, fogták az egyik oldalt, aztán a másikat "ügyesen". Elfoglalta őket, hogy segítettek. Aztán lehet megint szaladni.

2015. aug. 25. 21:53
 12/12 anonim válasza:
Nálunk most 8,5 hónapos a baba nem áll még, de folyamatosan hasrafordul a pelusozón és pakol. A popsiját megpróbálom még hanyatt, összefogott lábakkal kitörölni, de utána csak egy dolog vált be. A sima pelust összeragasztom előre bugyipelussá, de csak annyira szorosra, hogy fel tudjam húzni rá még hason fekve is. Ha felhúztam, gyorsan megfordítom a gyerkőcöt, meghúzom jobban a ragasztócsíkokat és kész. Ez a legegyszerűbb és nem kell méreg drágán bugyipelenkát venni.
2015. szept. 29. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!