Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az esti fürdetés után hogyan,...

Az esti fürdetés után hogyan, hol történik a törölközés, pelenkázás nálatok? 20 hó körüli gyerek esetében.

Figyelt kérdés

A szobájában vagy a fürdőben? Állva, fekve?

pelenkázótok van még?

2012. máj. 30. 14:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

20 hós kisgyerek már jár általában nálunk úgy zajlott hogy kivettük a kádból ráterítettük a kap. törülközőt és átsétált az ágyához ott előre ki volt készítve a pizsama. a földön volt leterítve a pelenkázólap lefeküdt pelus fel aztán felült játszani én meg öltöztettem . a karját a lábát adja .

csak télen öltöztettük a fürdőszobában akkor a mosógép tetejére ültettük .

a pelenkázószekrényt már nem a lapot azonban használtuk az ikea felfújható változata nagyon bevált .

2012. máj. 30. 14:28
 2/12 anonim ***** válasza:
20 hónaposan már régen a nagy kádban fürdött. Utána ráállítottam a mosógépre, amire egy másik törölközőt terítettem, és ott állva áttörölgettem.
2012. máj. 30. 14:28
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Mosógép tetején van egy pelenkázólap, ide ültetem ki, kicsit áttörölgetem, fogmosás, fésülés. Beviszem a szobába leteszem a nagyobbik ágyára, megyek kiveszem őt is. Addig a 20 hósnak nyoma veszik, általában a franciaágyon hempereg meztelenül. Visszacsábítom a másik szobába, ott a nagy ágyán (azért nem a kicsién mert oldalvédője van, nem férek jól oda) bepelenkázom, felöltöztetem. Ha ügyes vagyok mindezt egyszerre, fél perc alatt, ha ő az ügyesebb akkor ahol utolérem ott húzom rá a pizsit.

Van pelenkázónk, de már csak másfél hónapig, akkor költözünk, oda már nem visszük. Tesóm születendő babája örökli meg.

Nappal általában még pelenkázón gyűröm le, de ha csak pisi van akkor lényegében bárhol gyorsan megoldom.

2012. máj. 30. 14:29
 4/12 anonim ***** válasza:
Törölközni a szobában szoktunk, pelenkázni a franciaágyon. A fürdőkádból kikapom és beletekerem a törölközőbe és állva törölöm meg. Nekünk nem is volt pelenkázónk, én mindig a franciaágyon tettem tisztába.
 5/12 anonim ***** válasza:
19 hós, sem is volt pelenkázónk. A fürdőszobában a mosógépen fekve pelenkázom, utána felültetem - közben mindent rámolna :) - adom rá a pizsit. De már lassan nem fog elférni a mosógépen, akkor megyünk a szobába, az ágyra.
 6/12 anonim ***** válasza:

A mosógépre teszem a törölközőt és ott törlöm szárazra a kicsit(21 hós), a szobában már csak a pizsamát vesszük fel. Általában ülve törlöm, csak a kis fenekét és combjait állva. Még a haját is ott szárítom. Addig általában a nagyobbik(3,5) fürdik, pancsol még. Őt ugyanígy.

A szobában eddig pelenkázón öltöztettem, mert kényelmes volt nem kellett hajolgatni, de kb 2 hete szétszedtük a kiságyat így az ágyon ülve öltöztetek .

2012. máj. 30. 14:31
 7/12 anonim ***** válasza:

18 hónapos múlt!

Szerencsére apa itthon van fürdésre,így ez közös családi program. Kádból apa veszi ki, betekerjük tölcsibe,be a szobánkba, a franciaágyon felöltöztetjük:):) Nagy ölelés esti puszi apának,és megy a saját szobájába alduni. Ha nyáron születik a kistesó,nem tudom miben fog változni a dolog.

2012. máj. 30. 14:47
 8/12 anonim ***** válasza:
2 éves. Törölközőbe csavarom és beviszem a szobájába, ahol a pelenkázón fölöltöztetem.
2012. máj. 30. 14:56
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

19 hónapos, van egy 3,5 éves tesója is, együtt fürdenek, ülnek a nagykádban. Kb fél órát ott ülnek, ezután kiveszem őket, előbb a picit, becsavarom törcsibe, behozom, leveszi magáról a törcsit, pucéron elkezd futkosni, közben hozom a nagyot is, ő is elkezd pucéron futkosni.

Ezután amelyiket sikerül, azt elkapom, ráadom a pizsit, a picire pelust is (a földön a nappaliban). Általában a pelust fektetve adom rá, a pizsit már állva.

Konkrét törölközés nincs, pucéron futkosás közben száradnak nálunk a gyerekek.

2012. máj. 30. 14:59
 10/12 anonim ***** válasza:

A szobájában. Először az ölemben ülve, megtörlöm a felsőtestét, majd lefektetem, és alul is megtörlöm. Gyorsan felhúzom rá a pelust, öltöztetem.

Pelenkázónk van, de már 1 éve nem használjuk, mert nem marad meg rajta. (már 2 éves múlt)

2012. máj. 30. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!