Fürdetéses éjszakán rosszul alszik, na de miért?
Lányom nem sokára 2 éves lesz. Minden másnap fürdetjük mert érzékeny a böre, és volt már neki durva szaradása, így inkább nem eröltetjük a vizet.
De persze akad hogy minden nap megfürdik, és akad, hogy 2 napot nem fürdik. De azért rendszeres a kétnapontai fürdés.
Ha nem fürdik, akkor a kezeit, arcát megmosom, fenekét lábát egy ronggyal áttörlöm.
Már régóta azt figyeltem meg, hogy vannak éjszakák amikor átalussza, és van amikor akár 2-3x is ébred sír, van hogy nehezen is alszik vissza.
Na de a rossz éjszakák a fürdös napon vannak. Mindig. Ha nem fürdik, szinte 99%-ban átalussza az éjszakát.
A cica mosdás, és a fürdés ugyan akkora tevödik, mindegyiket szereti, pancsizni is imád, de a cicimosdásnál ö engedheti a vizet stb...
Fürdetöt is külömbözöt is kipróbáltam, hát ha az a baj.
Jön a nyár most elöfordulhat hogy több napon is fürdetve lesz ha leizzad stb...
Szerintetek miért lehet ez?
Próbáljatok egy gyors zuhanyozást, az nyáron is frissít, és az egész testét le lehet mosni úgy, hogy közben nem ázik a bőre a vízben.
Lehet, hogy a fürdőkádban ücsörögve a bőre tényleg jobban kiszárad, és alvás közben viszket neki, nyugtalanabbul alszik.
Én a helyedben hanyagolnám a fürdőkádat.
èpp most említettem anyukámnak és ö is a kiszáradásra gondolt.
Zuhany sajna nem megy, iszonyatosan fél, még akkor is ha apa bent állt vele, üvöltött végig.
èn azért nem krémeztem este, mert én úgy kényelmetlenül alszom, mindig reggel krémezek ha szükség van rá.
Vasárnaponként sokszor játszó után korán vacsi elött fürdik, akkor általában nincs már gond vele.
Kipróbálom a krémezést ma, aztán ha nem jön be akkor korábban fog fürdeni, hátha az.
Biztos viszket a bőre. Gyógyszertári fürdetőt vegyél, olyat, mint újszülött korában. Apránként adagolva hozzá a vizet fel lehet hígítani sűrűn folyós állagra, bele a flakonba és kész a fürdető.
Használhatsz gyerektestápolót is, gyógysertárit, de annál is jobb, ha a fürdető nem szárítja ki a bőrét.
Ha nem jön be, fürdesd reggel!
Kösszi lányok, azt hiszem akkor mindenki egyértelmüen száraz börre gyanakszik.
Nekem a gyógyszertári fürdetö, mikor bébiként nagyon száraz volt a böre nem jött, be még szarazabb lett.
Habár külföldön élek, de rokonok elláttak mindennel, egyedül a lanolinos jött be, az annyira könnyü krém, nem zsíros... Itt aztán talátam egy hasonló összetételüt, ma szerintem megint veszünk akkor olyat.
A zsíros baba testápolók nem túl jók.
így van, a krémezés lenne a megoldás valószínű. viszket neki.
én is ekcémás vagyok, a víztől kijön, tudom mit érezhet a lányod, de azért az, hogy 2 napig nem fürdeted le se normális, én megőrülnék ha izzadtan kéne lefeküdnöm :S
2 évesen már azért szükséges a mindennapos mosdás, főleg ilyen melegben!
csináld azt, hogy engedsz kevés vizet a kiskádba, bekened a lányod a gyógyszertári fürdetővel, beleállítod a kádba, leöblíted és kész.
mondjuk heti 2x hagyd pancsolni, akkor mosd a haját... :)
nagyon sok krém van fürdés utánra, én mindenképpen a gyógyszertári zsírozót ajánlanám, vagy ha nem lenne neki kényelmes akkor van tejalapú krémük is.
a fürdővízbe tegyél olajat, azt is lehet kapni a gyógyszertárba.
napközben meg kend be 100% olivaolajjal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!