Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fürdetéses éjszakán rosszul...

Fürdetéses éjszakán rosszul alszik, na de miért?

Figyelt kérdés

Lányom nem sokára 2 éves lesz. Minden másnap fürdetjük mert érzékeny a böre, és volt már neki durva szaradása, így inkább nem eröltetjük a vizet.

De persze akad hogy minden nap megfürdik, és akad, hogy 2 napot nem fürdik. De azért rendszeres a kétnapontai fürdés.

Ha nem fürdik, akkor a kezeit, arcát megmosom, fenekét lábát egy ronggyal áttörlöm.

Már régóta azt figyeltem meg, hogy vannak éjszakák amikor átalussza, és van amikor akár 2-3x is ébred sír, van hogy nehezen is alszik vissza.

Na de a rossz éjszakák a fürdös napon vannak. Mindig. Ha nem fürdik, szinte 99%-ban átalussza az éjszakát.

A cica mosdás, és a fürdés ugyan akkora tevödik, mindegyiket szereti, pancsizni is imád, de a cicimosdásnál ö engedheti a vizet stb...

Fürdetöt is külömbözöt is kipróbáltam, hát ha az a baj.

Jön a nyár most elöfordulhat hogy több napon is fürdetve lesz ha leizzad stb...

Szerintetek miért lehet ez?

2012. máj. 24. 07:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Lanolinra sokan allergiásak
2012. máj. 24. 14:50
 12/14 anonim ***** válasza:

Én nagyon átérzem a helyzetet egy súlyosan atópiás gyerekkel, de több, mint 2 év után sikerült egy olyan kombinációt összeállítani, hogy már nem viszket annyira a bőre a gyerekünknek.

Gondolom, külföldön is van bőrgyógyász, én azt ajánlom, keresd fel, mert ha nagyon száraz a bőre, akkor zsírozni kell, és nagyon jó krémeket tudnak összeállítani.

Én leírom, nálunk hogyan működik, hátha valami segítségetekre lesz belőle.

A fiamnak van egy zsírozója, egy A vitaminos testápolója. Ezek kimondottan a száraz bőre miatt. A zsírozót kétszer használjuk egy nap, reggel és este fürdés után. Beszívódik hamar, és egyből érezhető, milyen jó puha a bőre. Az emolliens tartalom a lényeg benne. A testáplóval pedig napjában többször is bekenem, amikor vakarja, meg csak úgy is kb. 2 óránként, meg minden ki-be jövetelkor az arcát, kezét, nyáron ami kilátszik a ruhából.

Fürdésre a gyógyszertári fürdetőt használjuk, de úgy keverteti a doktornő, hogy nincs benne tartósítószer, lehet nálatok is az rosszabbította a bőrét. Minden nap fürdik, szerencsére ő nem fél a zuhanytól, a kádban áll, kapaszkodik, míg gyorsan lezuhanyozzuk. Most szebb a bőre, ezért napi, maximum 20 perc fürdőzést engedélyez a doktornő.

Remélem, tudtam segíteni.

Remélem, tudtam segíteni.

2012. máj. 24. 21:38
 13/14 A kérdező kommentje:

Mióta kenem minden nap mikor fürdik nem sír fel éjszaka, átlaussza.

Remélem ez így is marad, és tényleg a száraz bör volt az oka. Amúgy megszünt a könyökénél a szárazság meg a vádlián is teljesen.

2012. máj. 31. 13:50
 14/14 anonim ***** válasza:
Örülünk neki! :)
2012. jún. 1. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!