Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idős volt a lányotok,...

Mennyi idős volt a lányotok, amikor először felvilágosítottátok?

Figyelt kérdés

Mivel ő a nagyobb tesó, azt már az oviban is tudta, hogy a gyereket nem a gólya hozza, hanem anyuka pocakjából bújik elő. Oviban nekik még ennyi elég is.

Most 7 éves, és eddig szerintem azt gondolta, hogyha felnőtt lesz egy nő, akkor utána "automatikusan" szüli majd a gyerekeket. Mert egyszer előjött azzal, hogy ő nem akar túl sok gyereket, és akkor mit csináljon. Mondtam neki, hogy majd a férjeddel megbeszélitek, hogy mikor és hány gyereket akartok. Erre megnyugodott, de 1 hét múlva elkezdte újra, hogy és akkor mégis mit kell csinálni, hogy ne legyen gyerekem. Eléggé zavarba jöttem, de a férjem közbelépett, és lehurrogta, hogy kicsi vagy még, neked ezt nem kell tudnod. Ez nem nagyon tetszett nekem, de hirtelen nem is tudtam mit mondjak. Azóta is gondolkodom, hogy mégis mit mondjak neki és hogyan.

Van egy 5 éves öccse, imádják egymást, most ebben a nagy melegben egész nap tök pucéran pacsálnak a kerti medencében. Ha elkezdenék neki a szexről beszélni, attól tartok már az öccsére és másképp nézne.

Én jóval idősebb voltam, amikor megtudtam, de nagyon sokkolt a dolog. Nem tudom tényleg mikor és mit mondjak neki. Néztem felvilágosító könyveket, persze kort nem írtak, de élesben leírtak mindent, hogy mit hogyan. Valahogy túl durvának éreztem neki. Kolléganőm azt mondta, hogy a 6 éves fiának már mindent elmondott a szexről. Nem korai?

2015. júl. 19. 22:02
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Igazából túl sok használható választ nem adtatok, csak annyit, hogy a férjemmel nem értetek egyet, hogy lehurrogta. Na, ezzel én is így vagyok. Meg hogy az életkorának megfelelően adjuk elő. Na, és mégis hogy?

Mert ami felvilágosító könyvet találtam én is, abban konkrétan leírták, hogy közösülés meg ilyenek.

Egyébként olvasni még nem nagyon tud, nem fog egy ilyen könyvet egyedül végigolvasni, az tuti.

Az meg, hogy szexel, de nem a férje, és nem akarnak gyereket, egyelőre nem fenyeget. Nem 14-15 éves gyerekről van szó, nyilván ha már fiúk sündörögnek körülötte, addigra már be lesz avatva.

2015. júl. 21. 22:33
 12/14 anonim ***** válasza:
7 évesnek mondhatod azt, hogy csak akkor lesz gyereke, ha egy ellenkező nemű-esetében férfivel-emberrel szoros kapcsolatba kerül. Összebújnak este és szeretgetik egymást. Tehát nem kell házasnak lenni és még azt sem állítod, hogy konkrétan szerelmesek egymásba. És ekkor bekapcsolódhat a válaszodba, amit én írtam, hogy ekkor találkozik a két test és a két testből egy-egy sejt. És az apuka sejtjéből és anyuka sejtjéből lesz a baba. Képekkel is alátámaszthatod egy folyamatábrán is akár, hogy együtt vándorolnak. Csak egyszerűen és természetesen. Ha látja, hogy neked kínos, azt hiszi, hogy ez egy takargatni való dolog, hogy szégyenletes, már-már tiltott dolog. Ebből alakul aztán ki az, hogy a gyerekek többet nem kérdeznek, maguk tapasztalnak, és nem mindig sül el jól, mert mire megtudják, amit tudniuk kell, akkor már késő, mert azt hamarabb kellett volna tudniuk...védekezés nélküli szex-baba.
2015. júl. 21. 23:37
 13/14 anonim ***** válasza:
Én egy könyvet vettem, a Peti Ida Picurit, amiben szerintem jól elmesélnek mindent erről a témáról. A hatéves lányomnak olvastam, és az az érdekes, hogy csak azok a részek ragadták meg a könyvből amiket ért, a többi (például pont az aktus részletei) nem. Elolvastuk egyszer kétszer, tetszett neki, de a későbbi beszélgetésünkből az derült ki, még kicsi ahhoz hogy értse, viszont egyáltalán nem ijesztette meg amit hallott. Azt gondolom, majd időnként előkerül a könyv, és szép lassan megérti majd miről szól az egész, pont amikor eljön az ideje. Ha kérdése van, ott az alkalom, hogy a könyv kapcsán kérdezzen, és ez így nagyon megkönnyíti az erről való beszélgetést.
2015. júl. 22. 10:46
 14/14 anonim ***** válasza:

Szerintem azt kéne kiderítened, hogy mitől érdeklődik épp most ennyire.

Mindig jobb előbb kérdezni a gyerektől, hogy vajon ő hogyan gondolja, mit tud, mit hallott valakitől.

ÉS akkor könnyebb lépésenként haladni. Hogy nehogy egyszerre túl sokat vagy túl keveset mondjunk.

2015. júl. 27. 05:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!