Mennyi idős volt a lányotok, amikor először felvilágosítottátok?
Mivel ő a nagyobb tesó, azt már az oviban is tudta, hogy a gyereket nem a gólya hozza, hanem anyuka pocakjából bújik elő. Oviban nekik még ennyi elég is.
Most 7 éves, és eddig szerintem azt gondolta, hogyha felnőtt lesz egy nő, akkor utána "automatikusan" szüli majd a gyerekeket. Mert egyszer előjött azzal, hogy ő nem akar túl sok gyereket, és akkor mit csináljon. Mondtam neki, hogy majd a férjeddel megbeszélitek, hogy mikor és hány gyereket akartok. Erre megnyugodott, de 1 hét múlva elkezdte újra, hogy és akkor mégis mit kell csinálni, hogy ne legyen gyerekem. Eléggé zavarba jöttem, de a férjem közbelépett, és lehurrogta, hogy kicsi vagy még, neked ezt nem kell tudnod. Ez nem nagyon tetszett nekem, de hirtelen nem is tudtam mit mondjak. Azóta is gondolkodom, hogy mégis mit mondjak neki és hogyan.
Van egy 5 éves öccse, imádják egymást, most ebben a nagy melegben egész nap tök pucéran pacsálnak a kerti medencében. Ha elkezdenék neki a szexről beszélni, attól tartok már az öccsére és másképp nézne.
Én jóval idősebb voltam, amikor megtudtam, de nagyon sokkolt a dolog. Nem tudom tényleg mikor és mit mondjak neki. Néztem felvilágosító könyveket, persze kort nem írtak, de élesben leírtak mindent, hogy mit hogyan. Valahogy túl durvának éreztem neki. Kolléganőm azt mondta, hogy a 6 éves fiának már mindent elmondott a szexről. Nem korai?
Igazából túl sok használható választ nem adtatok, csak annyit, hogy a férjemmel nem értetek egyet, hogy lehurrogta. Na, ezzel én is így vagyok. Meg hogy az életkorának megfelelően adjuk elő. Na, és mégis hogy?
Mert ami felvilágosító könyvet találtam én is, abban konkrétan leírták, hogy közösülés meg ilyenek.
Egyébként olvasni még nem nagyon tud, nem fog egy ilyen könyvet egyedül végigolvasni, az tuti.
Az meg, hogy szexel, de nem a férje, és nem akarnak gyereket, egyelőre nem fenyeget. Nem 14-15 éves gyerekről van szó, nyilván ha már fiúk sündörögnek körülötte, addigra már be lesz avatva.
Szerintem azt kéne kiderítened, hogy mitől érdeklődik épp most ennyire.
Mindig jobb előbb kérdezni a gyerektől, hogy vajon ő hogyan gondolja, mit tud, mit hallott valakitől.
ÉS akkor könnyebb lépésenként haladni. Hogy nehogy egyszerre túl sokat vagy túl keveset mondjunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!