Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Annyira elegem van, nem...

Annyira elegem van, nem akarok ma játszani, nem akarok szavakat mondogatni, nem akarok semmit, csak egyedül lenni. Mit tesztek ilyen napokon?

Figyelt kérdés
2 éves. A pocakban meg egy 6 hónapos. Melegem van és elegem. Csendet akarok, nyugalmat, csak egy kicsit. Sírhatnékom van már, hogy teregetek, ő meg lepakol, rinyál, hisztizik, ha valami ilyen, akkor olyan kell. Játszani sincs kedvem, tele a tököm az egésszel. Tudom, minek nekem gyerek, meg nem érdemlem meg, meg dögöljek meg, ahol vagyok... aki csak ilyet tud, az kímélje magát a sok gépeléstől. Aki meg tudja, vagy legalább sejti, mit érzek, meséljen, hogy éli túl az ilyen napokat? Mert jelenleg ott tartok, hogy világgá futok.
2015. júl. 8. 10:54
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
60%
24 órás állandó együttlét még azzal is sok lehet, akit a világon a legjobban szeretünk. Aztán meglepődünk, hogy néha nem több, mint 5 perc teljes szünet, nyugalom is elég, és máris helyreáll bennünk a világ rendje. Ez normális, valószínűleg mindenki érzett már így. Néha mindenki akkor jár jobban, ha engedsz: hagyd a házimunkát, ha teheted, vidd ki a levegőre, próbálj kicsit lazítani, ha lepakol a szárítóról, a legrosszabb, ami történhet, hogy újra mosni kell, ami nem öröm, de igazából nem tragédia, ne bántsátok egymást, rövid az élet:) nekünk segíteni szokott ilyenkor, ha egy doboz legóval kimegyünk a kertbe vagy játszótérre, leterítek egy pokrócot a fűbe egy fa alá, ő épít, én lapozgatok egy újságot, pár perc múlva engem is elkezd érdekelni újra, hogy mit épít, és már újra együtt tudunk játszani.
2015. júl. 8. 11:11
 12/34 anonim ***** válasza:
46%

"Annyira szeretnék minden nap boldog lenni, nevetős, mosolygós, felszabadult."

Ó, mindenki szeretne, de ilyen nem létezik, csak a mesékben. Nyugi, van ilyen, holnap már jobb lesz.

2015. júl. 8. 11:13
 13/34 anonim ***** válasza:
44%
Kapcs be neki egy gyerek mesét ,vagy tv és máris nyugi lesz minimum 20 percig .
2015. júl. 8. 11:17
 14/34 anonim ***** válasza:
55%

Vannak ilyen napok, ilyenkor várom az alvásidőt, kis lépésekben kezdek gondolkodni, mert ha arra gondolok, mikor jön már haza az apja, akkor becsavarodok (későn, mint mindig).

Mindjárt ebéd, aztán alvás. Ha felkelt, nézzen tévét, te meg addig netezz, vagy olvass, vagy valami. Nekem ez szokott beválni, és holnap minden sokkal jobb lesz. :)

2015. júl. 8. 11:19
 15/34 anonim ***** válasza:
33%

Èn is ilyenko tv-t kapcsolok.

Ha csak fél órára is de kikapcolja egy kicsit a gyereket.

Te meg addig semmit ne csinálj.

Ami még megoldás, hogy félóra nagyon intenzív játék a gyerekkel, amikor se telefont nem veszel fel, se mást nem csinálsz, csak is a gyerekkel játszol. Majd a félóra után a gyerek egyedül is ellesz egy kicsit.

2015. júl. 8. 11:29
 16/34 anonim ***** válasza:
25%
Már én is nagyon kész vagyok. Van egy 1 éves és egy 3 éves fiam. Imádom őket, de az utóbbi pár napban én is kivagyok. A kicsivel nincs sok gond, de a nagy folyton hisztizik, követelőzik, visszabeszél, a sarkamban van. Tegnap aludni se volt hajlandó délután és eldöntötte, hogy ő rossz és csupa olyan dolgot csinált amitől égnek állt a hajam. Alapból türelmes és normális vagyok, de már azt veszem észre, hogy folyton csak kiabálok. Nagyon várom már a lehűlést, mert panelban 28 fok és 63 %-os pára mellett alig élek, szóval meg tudlak érteni kérdező :)
2015. júl. 8. 11:32
 17/34 anonim ***** válasza:
48%

Jaj, maximálisan megértelek... :( Én 4 éves koráig voltam kénytelen otthon lenni vele, olyan súlyos depressziós is lettem, hogy csak na... :(

Ami végre segített a depiből kijönni, az az, hogy végre találtam munkát!!!! :D

Persze neked most jön a második, hát ezzel nem segítettelek ki, de maximálisan megértelek.

Amit valahogy tennék a helyedben, vinném bölcsibe, vagy addig-addig spórolnék, vagy valahogy összeszedném a lóvét rá, hogy valaki vigyázzon rá időnként. Azért is lenne jó, ha már most szert tennél egy ilyen segítségre, mert három hónap múlva lesz egy még kisebb bébi, aki rád lesz cuppanva, szóval a legjobb lenne a nagynak a bölcsiben.

KITARTÁS!!!

2015. júl. 8. 11:34
 18/34 anonim ***** válasza:
52%

Ha van rá lehetőséged menjetek el játszóházba együtt. Nem muszáj otthagynod, ha nem akarjátok, de legalább kimozdultok, és ott hűvös van. :)

Vagy találkozhattok esetleg gyerekes barátnőkkel, ha van ilyen a közelben.

Egyébként meg jól mondták a többiek, a házimunkát hagyd a fenébe az ilyen napokon, ha alszik, akkor pihenj, olvass, nézz sorozatot vagy egy filmet, hidd el holnapra jobb lesz minden.

Nekem 2 és 3,5 évesek a fiaim.

2015. júl. 8. 11:55
 19/34 anonim ***** válasza:
37%

Nem fogom magam megkímélni a gépeléstől, én mindig azt mondom, akinek nincs segítsége, pénze bébiszitterre, nagy kertes háza udvarral, kerti játékokkal, hanem mondjuk egy pici lakásban van egész nap, az ne vállaljon kis korkülönbséggel gyerekeket a saját érdekében, mert bele fog zakkanni.

De hát már nem tudsz mit tenni, max. a harmadiknál okosabb leszel ;)

Hogy mit tehetsz? Mondanám, h tegyél ki neki kis gumimedencét, lavórt, kádat vízzel egy árnyékos helyre, vagy erkélyre, ha az árnyékolt, vidd el napközben egy játszóházba, menjetek strandra, fagyizni, pizzázni, szökőkutazni, vegyél neki trambulint, akár szobába valót, ha nincs neki hely...de nem tudom, milyen feltételek adottak, milyen körülményeitek vannak.

2015. júl. 8. 12:44
 20/34 anonim ***** válasza:
40%
Jah, és szereltessetek be légkondit, főleg, ha lakásban éltek Egy áldás ilyenkor.
2015. júl. 8. 12:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!