Annyira elegem van, nem akarok ma játszani, nem akarok szavakat mondogatni, nem akarok semmit, csak egyedül lenni. Mit tesztek ilyen napokon?
"Annyira szeretnék minden nap boldog lenni, nevetős, mosolygós, felszabadult."
Ó, mindenki szeretne, de ilyen nem létezik, csak a mesékben. Nyugi, van ilyen, holnap már jobb lesz.
Vannak ilyen napok, ilyenkor várom az alvásidőt, kis lépésekben kezdek gondolkodni, mert ha arra gondolok, mikor jön már haza az apja, akkor becsavarodok (későn, mint mindig).
Mindjárt ebéd, aztán alvás. Ha felkelt, nézzen tévét, te meg addig netezz, vagy olvass, vagy valami. Nekem ez szokott beválni, és holnap minden sokkal jobb lesz. :)
Èn is ilyenko tv-t kapcsolok.
Ha csak fél órára is de kikapcolja egy kicsit a gyereket.
Te meg addig semmit ne csinálj.
Ami még megoldás, hogy félóra nagyon intenzív játék a gyerekkel, amikor se telefont nem veszel fel, se mást nem csinálsz, csak is a gyerekkel játszol. Majd a félóra után a gyerek egyedül is ellesz egy kicsit.
Jaj, maximálisan megértelek... :( Én 4 éves koráig voltam kénytelen otthon lenni vele, olyan súlyos depressziós is lettem, hogy csak na... :(
Ami végre segített a depiből kijönni, az az, hogy végre találtam munkát!!!! :D
Persze neked most jön a második, hát ezzel nem segítettelek ki, de maximálisan megértelek.
Amit valahogy tennék a helyedben, vinném bölcsibe, vagy addig-addig spórolnék, vagy valahogy összeszedném a lóvét rá, hogy valaki vigyázzon rá időnként. Azért is lenne jó, ha már most szert tennél egy ilyen segítségre, mert három hónap múlva lesz egy még kisebb bébi, aki rád lesz cuppanva, szóval a legjobb lenne a nagynak a bölcsiben.
KITARTÁS!!!
Ha van rá lehetőséged menjetek el játszóházba együtt. Nem muszáj otthagynod, ha nem akarjátok, de legalább kimozdultok, és ott hűvös van. :)
Vagy találkozhattok esetleg gyerekes barátnőkkel, ha van ilyen a közelben.
Egyébként meg jól mondták a többiek, a házimunkát hagyd a fenébe az ilyen napokon, ha alszik, akkor pihenj, olvass, nézz sorozatot vagy egy filmet, hidd el holnapra jobb lesz minden.
Nekem 2 és 3,5 évesek a fiaim.
Nem fogom magam megkímélni a gépeléstől, én mindig azt mondom, akinek nincs segítsége, pénze bébiszitterre, nagy kertes háza udvarral, kerti játékokkal, hanem mondjuk egy pici lakásban van egész nap, az ne vállaljon kis korkülönbséggel gyerekeket a saját érdekében, mert bele fog zakkanni.
De hát már nem tudsz mit tenni, max. a harmadiknál okosabb leszel ;)
Hogy mit tehetsz? Mondanám, h tegyél ki neki kis gumimedencét, lavórt, kádat vízzel egy árnyékos helyre, vagy erkélyre, ha az árnyékolt, vidd el napközben egy játszóházba, menjetek strandra, fagyizni, pizzázni, szökőkutazni, vegyél neki trambulint, akár szobába valót, ha nincs neki hely...de nem tudom, milyen feltételek adottak, milyen körülményeitek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!