Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi ideig hagynátok nagyszü...

Mennyi ideig hagynátok nagyszülőkkel egy 14 hónapost?

Figyelt kérdés

Hatalmas a szerelem köztük, pár napja vittük le hozzájuk. Napi Skype kapcsolatban vagyunk, tényleg azt látom, hogy baromi jól érzi magát.

Nekem most a pár hét múlva aktuális vizsgámra kell ezerrel készülnöm és felvetődött, hogy meddig hagyjuk a nagyszüleinél.

A nagyszülők teljes extázisban vannak, hogy unokázhatnak, nyugdíjas pedagógusok, a gyerek is láthatóan nagyon szereti őket. Skype beszélgetésnél az elején megörül nekünk, aztán utána megy a dolgára, nem látom, hogy különösebben "fájna" neki a hiányunk.

Meddig érdemes ott tartani? Ha jelét mutatja, hogy nem érzi jól magát, pár óra alatt ott tudunk lenni.

2015. júl. 6. 23:09
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
28%

Értem én hogy vizsga, meg Skype, meg úgy látod, jól elvan nélküled. De most komolyan, neked nem hiányzik?

Én biztos nem hagynám huzamos ideig ilyen kisgyereket a nagyszülőkre. Legalább látogasd meg hétvégén, ha annyira sokat kell tanulnod.

2015. júl. 7. 16:59
 22/25 A kérdező kommentje:

Persze, hogy hétvégén meglátogatjuk, ez nem is kérdés.

Igen, hiányzik, de akinek van ilyesmi korú gyereke, tudja, hogy lehetetlen készülni mellette, ha nincs segítség.

Valószínű, hogy a vizsgáig levő idő egy részében le is utazok és a nap nagy részében tudok tanulni, vele is tudok foglalkozni, de ha hirtelen ugrani kell valamiért, akkor az alól mentesülök (pl. tisztába kell tenni, etetni). Ezeket a nagyszülők örömmel megteszik. Illetve a tanulásból se zökkenek ki olyan miatt, hogy pont akkor ébred fel a nappali alvásából, amikor épp elmélyültem. Már az hatalmas segítség, ha van valaki, aki ilyenkor be tud menni és kihozza, nem nekem kell felpattannom és félredobni mindent.

2015. júl. 9. 13:07
 23/25 anonim ***** válasza:
29%
Akkor jó néhányan megcsináltuk már a lehetetlent.
2015. júl. 9. 13:20
 24/25 A kérdező kommentje:
Hát, akkor én nem vagyok olyan okos/ügyes/rátermett, mint jónéhányan. Remélem, ettől jobb lett a napod.
2015. júl. 9. 13:25
 25/25 anonim ***** válasza:
32%

"Persze, hogy hétvégén meglátogatjuk, ez nem is kérdés."

De igen, kérdés, mert nem vagyunk gondolatolvasók és nem szerepelt a kérdésedben ez a momentum. Annyit írtál, hogy a nagyszülőknél van és hetek múlva lesz a vizsgád és Skype-olsz vele. Ebből kellett volna kitalálni?

"Igen, hiányzik, de akinek van ilyesmi korú gyereke, tudja, hogy lehetetlen készülni mellette, ha nincs segítség."

Egyrészt én is diplomáztam ekkora gyerek mellett (mások is, szóval nem lehetetlen, csak nem könnyű), aki végig velem lakott, és van egy nagyobb is egyébként. Másrészt VAN segítséged, mert nincs otthon a gyerek egyáltalán, ez segítség. Én (!), és még sokan rajtam kívül nem tudnánk így csinálni, mert hiányozna a gyerek, de te meg azt csinálsz, amit akarsz. Viszont nem kell megsértődni, ha kérdezel, és nem azt kapod, amit szerettél volna.

Ha ettől jobban érzed magad, pontozd le ezt is! :)

2015. júl. 9. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!