Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi ideig hagynátok nagyszü...

Mennyi ideig hagynátok nagyszülőkkel egy 14 hónapost?

Figyelt kérdés

Hatalmas a szerelem köztük, pár napja vittük le hozzájuk. Napi Skype kapcsolatban vagyunk, tényleg azt látom, hogy baromi jól érzi magát.

Nekem most a pár hét múlva aktuális vizsgámra kell ezerrel készülnöm és felvetődött, hogy meddig hagyjuk a nagyszüleinél.

A nagyszülők teljes extázisban vannak, hogy unokázhatnak, nyugdíjas pedagógusok, a gyerek is láthatóan nagyon szereti őket. Skype beszélgetésnél az elején megörül nekünk, aztán utána megy a dolgára, nem látom, hogy különösebben "fájna" neki a hiányunk.

Meddig érdemes ott tartani? Ha jelét mutatja, hogy nem érzi jól magát, pár óra alatt ott tudunk lenni.

2015. júl. 6. 23:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
75%

Ha a vizsgádra kell készülnöd, és tényleg minden rendben van nagyiéknál, maximum egy hét, de csak a kényszer miatt, így kivételes jelleggel. Normál esetben 1-2 éjszakára. De hozzáteszem, csak magam miatt, mert ahogy leírod, a gyereknek és a nagyszülőknek minden tökély.

Habár belegondolva egy kezemen meg tudom számolni, hány vizsgára volt egy hét felkészülési időm :)

2015. júl. 7. 07:09
 12/25 anonim ***** válasza:
2%
Pár órára.
2015. júl. 7. 08:00
 13/25 anonim ***** válasza:
5%
Mindenki a saját gyerekét ismeri. Én az enyémet max egy napra, vagy egy éjszaka hagynám, nem is viselne el többet nélkülünk.
2015. júl. 7. 08:30
 14/25 anonim ***** válasza:
17%

Pár hét!!! múlva lesz a vizsgád és már lepasszoltad a gyereket? Mondd, nem unod te kicsit a saját gyerekedet? Nem volt korai ez a gyerek? Mert nekem úgy tűnik, nyugtatod a saját lelkiismereted, h milyen szépen elvan a nagyszülőkkel, és legszívesebben otthagynád nekik hetekre...

Na ez van, mikor egy fiatal, sulis csaj szül, úgyis a nagyszülőknek kell nevelniük a gyereket.

Kérdező, max. egy délutánra hagynám ott a 14 hónapost, akármilyen hepinek is tűnik a gyerek. A nagyszülők segítségével sem szeretnék visszaélni. Oké, h szeretik a gyereket, de teljes napokra talán megerőltető lehet nekik, fárasztó.

2015. júl. 7. 08:31
 15/25 anonim ***** válasza:
5%

Egy ekkora gyereknek mindig sok dolga van :) mindig az kell és azonnal, amit épp meglát, így egy-egy Skype beszélgetés biztos nem fogja lekötni, és nem is biztos, hogy teljesen érti, hogy veled beszél élőben.

A nagyobbikom nagyon barátkozós, tán olyan 18-20 hónaposan aludt először, itthon, naponta látott és a munkám miatt rá sokszor felvigyázó anyukámmal nélkülünk 3 éjszakát, mert elutaztunk, de utána még hónapokig emlegette odabújva, ha repülőt látott vagy előkerült egy szuvenírba hozott játék, hogy "anya pápá, apa pápá", pedig elvileg nagyon jól érezte magát. A kisebbikem most 13 hós, biztos nem tudna nélkülem aludni, mert éjszaka sokszor kel és szopik még mindig (a nagy ekkoraként már rég végigaludta az éjszakákat). Szóval biztos gyereke válogatja...

2015. júl. 7. 09:42
 16/25 anonim ***** válasza:
52%

Így van, gyereke válogatja, és szerintem semmi baj nincs azzal, hogy elmondja, hogy "anya pápá". Emlékszik rá, hogy azt a játékot akkor hoztad neki, mikor "pápában voltál". Ha már egy kisgyerek van annyira rugalmas, hogy nem sír és nincsen semmi baja az anyja távollétében, akkor köszöni ő jól elvan a mamival, és szerintem ilyen gyereket kár elrontani azzal, hogy majom módjára rátelepedünk és a fenekébe bújunk, mert jaj majd itt a gyékán nehogy ránk förmedjenek hogy minek az ilyennek gyerek (lásd fentebb pár válasszal).

Mindenki ismeri a saját gyerekét, egy normális anya se fogja hagyni, hogy a babája szenvedjen. Nem kell mindenért letámadni és földbe döngölni egymást. Hidd el, attól ő is jó anya lehet meg te is az lehetsz, hogy másképp csináltok valamit.

2015. júl. 7. 09:49
 17/25 anonim ***** válasza:
48%

14 hós volt a fiam márciusban az anyukám elvitte egy hétre pihenni. Mindketten nagyon jól érezték magukat. Köztük is teljes a szerelem

Mikor hazajött nem kerültem büntibe egyáltalán.

Nálunk sokat van a nagyszülőkkel, mindegyikben maximálisan megbízom.

20 hónaposan majd két hetet lesz a nagyszülőkkel, egyáltalán nem aggódom miatta.

Tehát én 1-2 hetet simán otthagynám ha látom, hogy jó mindenkinek.

2015. júl. 7. 10:49
 18/25 A kérdező kommentje:

"Pár hét!!! múlva lesz a vizsgád és már lepasszoltad a gyereket? Mondd, nem unod te kicsit a saját gyerekedet? Nem volt korai ez a gyerek? Mert nekem úgy tűnik, nyugtatod a saját lelkiismereted, h milyen szépen elvan a nagyszülőkkel, és legszívesebben otthagynád nekik hetekre...

Na ez van, mikor egy fiatal, sulis csaj szül, úgyis a nagyszülőknek kell nevelniük a gyereket. "

Vádaskodás helyett inkább kérdezz. Volt egy műtétem, ami miatt alapból nem emelhetek egy ideig, eddig a férjem volt itthon szabin, hogy valaki ki-be tudja mozgatni a járókából, kiságyból.

És az sem talált, hogy fiatalon szültem. Elmúltam harminc, a posztgraduális tanulmányaimat a munkáltatóm fizeti. Igen, hetekig kell készülni a vizsgára, mert közel ezer oldalnyi száraz anyag. Jelenleg leépítések is vannak a cégnél, mert sz.rul teljesít az iparág. Ha nem sikerülnek jól a vizsgáim, akkor amit visszatérek valószínűleg bekerülnék a leépítésbe. Ha viszont jól, az előléptetéssel és több pénzzel is járhat.

Tanulni tudok műtve is, a gyereket viszont pillanatnyilag nem tudom ellátni. Így a tanulást is előrébb hoztam, hogy később már elég legyen csak este/éjjel tanulni.

2015. júl. 7. 11:31
 19/25 anonim ***** válasza:
41%

Nem baj, ő akkor is lepontoz mindenkit, mert ennyit tud meg a nevét.

Respekt, hogy még tanulsz is mindezek mellett!! (Érdemes lenne majd a te gyerekedet mellérakni húsz év múlva a majomszeretettel agyonanyáskodot gyerekek mellé...)

2015. júl. 7. 11:48
 20/25 anonim ***** válasza:
59%

Ameddig szükséges, és ameddig egyik fél számára sem teher. :)

Nagyon szerencsés vagy, hogy számíthatsz rájuk! :)

2015. júl. 7. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!