Vannak itt olyanok, akik egy lakásban élnek a nagyszülőkkel? Szerintetek a mi helyzetünk ciki?
Tesómék laknak így, én mindig irigyeltem. Ők magukban voltak, Édesanyánk soha nem megy fel, csak ha hívják. Mondjuk nekik van saját konyhájuk is.
Szóval, nekem borzasztóan hiányzott, hogy amikor kicsik voltak a gyerekek, soha nem tudtam egy percre sem rábízni őket senkire, tesómék meg csettintettek egyet, és ott volt a mama.
Szóval, ha nektek ez jó, jól kijöttök, akkor miért költöznétek? Miért számít, hogy mások mit gondolnak? Főleg most, hogy útban van a második gyerek és jól jön majd az a kis segítség?
Nekem a saját konyha hiányozna, nem szeretnék közösködni ebben senkivel. Vagy hol főzöl? Úgy nem szeretnék járni, hogy folyton a szülők főznek ránk, mert ezt sok helyről visszahallom a szülőktől (pl: már harminc éves a lányom, de még mindig nálunk eszik családostól stb.)
Amúgy, ha jól megvagytok, akkor semmi gond :)
Nem értem, miért zavar, hogy mások mit feltételeznek rólad. És magyarázkodnod sem kell, hogy mennyit dolgoztok satöbbi. Ha olyan jóban vagytok, és minden családtag annyira toleráns, hogy senki nem szenved ettől a helyzettől, akkor ez több szempontból is nagyon praktikus megoldás. Cikinek meg semmiképp nem nevezném...
Hozzáteszem, én nem tudnám ezt elképzelni a saját anyósommal (inkább anyaotthon vagy bármi!!), de még a férjemet se zárnám egy fedél alá anyummal. De ez mi vagyunk, és én örülök neki, ha máshol ez gördülékenyen működik.
Szerintem ez így ebben a formában egyáltalán nem gáz... Nekem van olyan ismerősöm aki szintén így él, annyi különbséggel hogy a szülők tartják el szinte őket, rezsibe nem fizetnek, fát nem ők veszik, szülő főz és most rájuk, ők meg élnek mint marci a hevesen... ja és a gyereket is állandóan lepasszolják a nagyszülőknek, ugye egy házban nem nehéz valaki másra rásózni. Na ez gáz.
Mondjuk én nem maradtam volna ott anyuéknál (ugyan így 2 szintes családi ház, ugyan ezekkel a szobákkal), biztos mindenki azt mondogatta volna hogy anyuék tartanak el minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!