Régen hogy oldották meg ezt a nyári szünetes mizériát?
A mi esetünkben volt 2 pár fiatal, de már nyugdíjas nagyszülő. Velük voltunk a nyáron.
A női munkavállalásnak ehhez semmi köze. De ha mégis: a férfi is felmondhat, és akkor is meg van oldva a nyári szünetes probléma.
Amikor én voltam gyerek a 80-as években Budapesten, akkor egyedül voltam otthon, és "bandáztunk". Az osztálytársaimmal kisiskolásként egész nap lent voltunk a játszón, nem ilyen volt a világ. A nyár nagy részét a nagyszüleimnél töltöttem vidéken, vagy táborban. Óvodásként pedig csak 2 hét zárás volt, ami ugyebár nem megoldhatatlan.
"Kellett ez a nőknek, hogy igenis dolgozni akarnak, tényleg?"
Akar a fene dolgozni! Ha megtehetném, hogy a gyerekeimmel maradok, nekem az lenne a csúcs. De sajnos a férjem nem keres annyit, hogy eltartson egy családot. Szóval ne beszéljünk már butaságot. Nem mindenki azért dolgozik, mert hú de jó. Tudod, a semmiből nem lehet megélni.
mikor a szüleim voltak gyerekek akkor heti 6 nap volt óvoda és nem volt nyári szünet!
mikor én voltam gyerek akkor nem tudom, hogy volt-e nyári zárás, mert anyukám nem dolgozott. ahogy a 30 gyerekből 28-nak... pont akkor jött be ez, hogy nem volt kötelező dolgozni, sőt gyest és csp-t is adnak, így sok anyuka vagy egyáltalán nem dolgozott vagy otthon, pl. varrt :)
Mi a 80as években voltunk gyerekek. A nagyszüleink már 53-55 éves korukban nyugdíjasok voltak, nem úgy, mint most, hogy anyósom már 60 éves, de még 2 évet dolgoznia kell.
Falun nőttünk fel, és sokat "bandáztunk", ahogy már előttem is írták. A környékbeli gyerekek összejöttek és valamelyikünknél játszottunk (ált. otthon volt valamilyen felnőtt), vagy csak a házunk előtti nagy réten fociztunk, játszottunk, a házunk melletti patak mentén bunkereztünk.
Sokat nyaraltunk a fent említett nagyszülőknél.
Mit értesz régen alatt? Mi is a nagyszülőkhöz voltunk leadva 2 hónapra és csak 1 hónapot oldottak meg a szüleink, általában abból 1 hét családi nyaralás, 1 hét tábor, 1 hét otthoni lébecolás volt.
A világháborúk előtt elég volt egy családnak csak a férj fizetése, aztán valakinek dolgozni is kellett, amíg a többi harcol, aztán a fiúk hazajöttek, de addigra minden átrendeződött... Ha újra elég lenne egy kereső fő családonként, biztos másképp alakulnának a dolgok, tán még eltartott apák is lennének szép számmal (bár biztos most is akadnak).
Igen, en is hobbibol jarok dolgozni es passzolgatom a gyereket. Kellett ez nekem persze. Jo felfogas mondhatom.
Regen is ugyan igy volt h nagyszulok, rokonok, sot modok jobbat nekunk anyumek regen bebicsoszt fogadtak fel mert annyi idejuk sem volt. Inkabb ez mint 16 gyerekkel otzhon uljek es varjam a segelyt es irkalgassam ki minden honapban mikor kuldik mar a csaladit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!