Tapasztalt Anyukák hogy oldották meg az ilyen helyzeteket?
Figyelt kérdés
Már a pocakomba megmutatkozott hogy egy nagyon eleven kisfiú lesz a Fiam :) de azt soha nem gondoltam hogy tanácstalan anyuka leszek egyszer.Hiába mondom szép szóval 100szor hogy nem szabad valamit, mindig újra és újra megteszi.Kipróbáltam hogy a kezére csapok egy kicsit amikor a mosógép gombját tekergeti és püföli mit szól hozzá ha nem érti hogy nem szabad és azzal se mentem semmire. Játszani(rajzolni,gyurmázni,építőkockázni vagy könyvet nézegetni)pár percnél tovább nem lehet vele ja és a könyvet darabokra tépi,már elveszem tőle időbe.Főzésnél a szekrény,hűtő és sütő nyitogatás állandó. De már annyit elértem hogy ne tépje le a függönyt a függönytartóról és nem önti ki az innivalót az asztalra és nem dobálja le az ételt a földre mert ez mániája volt. Mondtam neki hogy akkor nem ülhet az asztalhoz, de ez se volt egy egyszerű menet.Mikor nagyon belelendül a dolgokba még oda is csap. Ilyenkor megy a büntibe például tegnap az orvosnál megint csapkodott, nyilvános helyen tudja hozni a formáját.Engem ritkán páromat viszont napi szintem megüti és le is köpi.Párom szereti lepasszolni nekem általában.Ha kiviszem az udvarra rúg vagy hármat nekem a labdával vagy pár percet homokozunk és utána rohangál egész délután.Amúgy egy okos aranyos kisfiú rá se lehet ismerni amikor nyugis napja van(szót fogad,összepakol maga után nem is kell neki mondani,segít nekem mindenbe és jobban lefoglalja magát semmi gond nincs) és akkor elmerengek hogy miért csinálja ezt? Úgy tud szeretni olyan kis imádnivaló Gyerek amúgy. Puszilgat és simogatja az arcom és a hátam és mondogatja Anya-Anya-Anya, de amikor eljön megint az ideje akkor.....és azért is írtam most mert soha nem ül meg az asztalnál és ma este fejre esett a székről a járólapra és ijedtembe még kiabáltam is hogy miért nem tud szót fogadni? Pedig szegénynek fájt a feje eléggé :( Nem panaszkodni akartam csak tanácsot kérni és hogy más anyukák hogy oldották meg az ilyen helyzeteket. Ez is csak egy korszak náluk vagy valamit nem jól csináltam-csinálok?2013. szept. 25. 20:42
1/6 A kérdező kommentje:
Kisfiam 2 éves múlt júniusban
2013. szept. 25. 20:43
2/6 anonim válasza:
2 éves gyerek. ennyi. Mondjuk, az etetőszékbe kössétekbe, mert különben lesz még pár ilyen. Én fiam is ilyen energia bomba, azt leszámítva, hogy ütni és köpködni szinte soha nem szokott. Enyém májusban volt 2.
3/6 anonim válasza:
kövezzetek meg, de én oda csapok (pelusra)
egyszer szólok utána fenyítek
ne nézzen hülyének
4/6 anonim válasza:
2es vagyok, én soha nem csaptam rá, baromira nem ért semmit. Még pici, nem fogja fel úgy a dolgokat mint ahogy te gondolod. A megütéssel csak rontassz a dolgon.
5/6 anonim válasza:
Egyszerűen "csak" várj türelemmel, ezek majd mind szépen megoldódnak, 2 évesen kicsi még, én sem ütném, mert abból nem tanul, sok türelem kell hozzá és mindent elmondani ezerszer, be fog érni. Kitartást!
6/6 anonim válasza:
lehet hogy rontok a dolgon az odaütéssel, de még sem csinálja többet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!