Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nálatok az 5-6 éves gyermek...

Nálatok az 5-6 éves gyermek mennyit számítógépezhet egy nap?

Figyelt kérdés

2015. jún. 26. 10:25
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Heti egy-két órát tabletezik összesen. Nem napi szinten.
2015. jún. 26. 13:20
 22/31 anonim ***** válasza:
69%

Úgy látom valaki(k) nagyon magukra vette :).

Van szemüvegem, és használom is, de csak vezetéshez. Alkalomadtán majd elmesélem a szemészemnek is, hogy egy random netező szerint ő nettó hülyeségeket beszélt, biztos értékelni fogja :D.

Ettől függetlenül sincs eltiltva egyik gyerekem sem a kütyüktől, de nem lesz belőlük görnyedt hátú lustaság.

2015. jún. 26. 14:14
 23/31 anonim ***** válasza:
57%

"Kicsit off, én már a suliban is nehezen láttam el rendesen a tábláig ha hátul ültem. 6 év irodai munka után már a laptop képernyőjénél tovább nem látok rendesen. A nappalinkban a tévét se tudtam normálisan nézni, amíg nem volt egy óriási led tévénk."

Mondd el neki nyugodtan. Úgy akartad láttatni, hogy nincs szemüveged, ami elég buta dolog lenne. És arra utaltam a válaszomban hogy valószínűleg te sem a sok gépezés miatt lettél látáscsökkent. Az egész mai életvitelünk nem tesz jót a szemnek, és nem erre lett kitalálva, de tök mindegy hogy egy gyereke pl olvas, vagy képernyőt néz fél órát, mert nem maga a képernyő, hanem a hosszas közelre fókuszálás nem tesz jót a szemnek, ezért lesznek sokan rövidlátók. De te is egy rendkívül sztereotip képpel élsz mindenkiről aki számítógépet használ. Mint mindent a gépet is lehet jól és károsan is használni. Mindenkinek az egyéni ítélőképességén múlik hogy képes-e erre. Ezt kellene kialakítanod a gyerekedben, nem tiltani, mert abból semmit nem tanul. De mindenki ott cseszi el ahol ő akarja. Az én gyerekeim a napi kb 1/2 óra gépezéssel köszönik jól vannak, és ez sem rosszabb mintha tv-t néznének ezidő alatt. Sőt attól szerintem jobb. Ezért nem is értem azokat a válaszokat, hogy az ő gyerekük nem gépezik ám, csak tableten néz mesét. Mintha az jobb lenne.

2015. jún. 26. 14:33
 24/31 anonim ***** válasza:
26%
Köszi, hogy felvilágosítottál :D Nem is tudom, hogy élhettem idáig ekkora burokban... :)
2015. jún. 26. 14:38
 25/31 anonim ***** válasza:
23%
Szívesen :) Én sem értem, de jó érzés segíteni.
2015. jún. 26. 14:46
 26/31 anonim ***** válasza:
20%
Kezdeményezem a szentté avatásodat, mit szólsz? :D Remélem nem sért meg.
2015. jún. 26. 14:56
 27/31 anonim ***** válasza:
35%

nálunk ha jóidővan többnyire egy percet se, ha rosszidő, akkor akár 2 órát is. pl traffozik. vagy épít a minecraftban. Játszik kis logikai játékokat.. keres mesét a youtubeon, meg zenét... mindent CSAK FELÜGYELETTEL!! egy szabály van, egyedül se gép, se tv egyenlőre. közelben kell legyünk.

jóidőben meg ha akarnánk se ülne egyik gyerek se a gép elé. Mert bicaj görkori, roller, bogarászás, minden ami mozgás és természet. le se bírnánk őket kötözni.

A szgép meg a technika pedig az élet része. Én örülök, hogy már a 5 és féléves is ésszel tud keresni a youtubeon. Vagy talál magának játékot, simán nyomtat magának kifetőt, aztán fogja az ecsetet fetéket és kifesti. a nagyobb meg a kisiskolás már simán utánanéz ennek annak a googlen, és kérdez, stb. szóval nem nem hisze el mindent, hanem ésszel. ettől még imád olvasni könyvet is.

Amúgy pedig igen, az egész technika az élet része. lehet tiltani, meg ajtó helyett követ görgetni a bejárat elé.. csak minek?

na most majd jól tovább romlik a válaszaim jósága:):) mondjuk nekem gyerekkoromban hoztak haza C+, és direkt elé ültettek. meg tvt is nézhettünk. meg mentünk kirándulni is, meg mozogtunk stb. elfér az egész egymás mellett. szerintem jó dlog a technika. A szélsőségek semmiből sem jók.

ami meg vicces, hogy a nagy technikatiltók társaságban mindig elcsodálkoznak, hogy az elvehetem a telót játszanira igent mondok a ygerekeknek. aztán nézik, hogy csak megmutatják mit szeretnek, és közlik, de most menjünk inkább fogócskázni, építeni, bármit amit társaságban lehet. Hogy náluk el se lehet vonszolni ha megkapja a gyerek... nálunk hogyhogy maguktól egyszerűen leteszik. Hát tudják hogy az csak egy eszköz, nem cél. úgy tszik le. Maguktól. ennyire egyszerű.

2015. jún. 26. 16:08
 28/31 anonim ***** válasza:
23%
Köszi, de fontolgatom hogy át kéne térni a muzulmán hitre, ahogy a híreket olvasom, úgyhogy ne fáradj. De egy imaszőnyeg jól jönne hálából.
2015. jún. 26. 20:53
 29/31 anonim ***** válasza:
78%

Az egyik fiam aki 7éves, keveset gépezett eddig, de most rátaláltak a jobban gépfüggő 5éves öccsével egy játékra, azóta sokat játszanak vele. Most nyári szünet van- mivel az idő is rossz, engedem nekik, de iskola-oviidőben heti 2x ülhetnek le gépezni 30-40percre és be is tartják.

Ha jó idő van, és lehet medencézni meg saralni, akkor úgyis kint vannak a kertben.

2015. jún. 26. 21:35
 30/31 anonim ***** válasza:
Semennyit, nem mert tiltom, hanem egyszerűen fel sem merül
2015. jún. 27. 19:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!