Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nálatok az 5-6 éves gyermek...

Nálatok az 5-6 éves gyermek mennyit számítógépezhet egy nap?

Figyelt kérdés

2015. jún. 26. 10:25
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
43%
Nem számitogépezik ,tabon nézheti a kedvenc meséit ha hazajön az ovibol .azt is én kapcsolom be neki.
2015. jún. 26. 11:50
 12/31 anonim ***** válasza:
38%

semennyit

Mit csinál egy ekkora gyerek a számítógépen?

nálunk csak mesenézés van,de az is korlátozva és szürve.azt van,hogy tableten nézi

2015. jún. 26. 12:44
 13/31 anonim ***** válasza:
65%
Olyan 2-3 hetente egy fél órát szokott játszani - az egyszervolt.hu-ról válogatunk együtt.
2015. jún. 26. 12:47
 14/31 anonim ***** válasza:
68%
Az enyém kb 4 éves kora óta használja a gépet, egyre ügyesebben. Simán bekapcsolja, és megnyitja a rajzolóprogramot, vagy elindítja a mesét. Ezenkívül szereti az öltöztetős játékokat, meg a különböző állatgondozós játékokat. Illetve vannak logikai játékok (monkey go happy, snail bob és hasonlók) amiket imád, és ügyes is benne.
2015. jún. 26. 12:50
 15/31 anonim ***** válasza:
56%

"Miért nem engeditek gépezni őket, felügyelet mellett?"

Nem nem engedem, hanem NEM szokott gépezni. Egyszerűen azért, mert van ezer más szórakozási (és tanulási) lehetőség egy ekkora gyereknek.

Egy ekkora gyerek még nem fog magától a géphez ülni, ha csak nem ezt látja a szüleitől álló nap, így még tiltani, korlátozni se kell.

2015. jún. 26. 12:57
 16/31 anonim ***** válasza:
60%
Kicsit off, én már a suliban is nehezen láttam el rendesen a tábláig ha hátul ültem. 6 év irodai munka után már a laptop képernyőjénél tovább nem látok rendesen. A nappalinkban a tévét se tudtam normálisan nézni, amíg nem volt egy óriási led tévénk. Nem ezt szánom a kölyköknek. Van előttem elrettentő példa elég, legdurvább ismerős család, ott mindenki kocka. Kisebb gyerekük két évesen önkiszolgált a youtube-ról, már iskolás korú, iszonyatosan elhízva kockul tovább.
2015. jún. 26. 12:58
 17/31 anonim ***** válasza:
44%
És szemüveged nincs ha ilyen rosszul látsz? És a te szemed a géptől lett ilyen? Hogyhogy? 6 éves korodig is gépeztél? Nettó hülyeség. Nem fél óra gépezés fogja tönkretenni a gyereket, viszont nagy előny lesz neki, hogy nem totál hülyén ül oda elé majd a suliban. Nem is értem ti hol éltek. A gyerekeim iskola és ovistársai simán gépeznek, tableteznek. Az 4-5 éves ovisok közül többnek van tabletja, a 7-8 éves iskolásoknak telefon, tablet stb. És ez nem budapest, hanem kisváros. És azt sem értem miért jobb ha csak a kisvakondot bámulja a képernyőn, mintha játszik egy logikai játékkal, vagy rajzol fél órát egy nap. De van hogy csak 10-15 percet. És igen, tőlünk látták, hogy napi szinten használjuk a gépet, mert azon dolgozunk, illetve mi is nézünk rajta filmet vagy játszunk. Most kövezzetek meg. Talán el kellene bújni előlük? És ettől függetlenül egyik gyerekem sem kocka, játékfüggő, chips zabáló dagadék. Járunk kirándulni, sportolni, szórakozni, kertet művelünk, barátaink is vannak. Szóval eléggé fekete-fehéren látjátok a világot.
2015. jún. 26. 13:05
 18/31 anonim ***** válasza:
39%

17-nek adok igazat. Egyébként ilyen okosan tudhatnátok, hogy a mai tévék és monitorok képernyői nem rontják a szemet, hanem fárasztják, a kettő nem ugyanaz, de persze ez utóbbi sem jó.

A mai világban nem jó, ha a gyereket elzárjuk a számítástechnikától, egy 5 éves nagycsoportost már lehet otthon is tanítgatni az alapokra, hisz a világunkat minden a technológia irányít. Első osztályban már szinte mindenhol van számítástechnika és bizony a legtöbb gyerek már egyfajta alap tudással kezdi a számtech. órát.

Persze nem szabad órákat ülni egy nap a monitor előtt, de ha a gyerek fél órát eltölt előtte egy nap, az nem tragédia.

Ja és a dagadt kockák. Hát, nem tudom, fiam nagyon ügyes logikai, memória játékokban, nem csak azokban amit gépen lehet játszani, hanem alapból úgy néz ki, hogy a reál dolgok érdeklik és megy neki, nemrég múlt 5 éves és 20 kg. Nem tudom, szerintem nem olyan sok, de kinek mi. Ha játszik kicsit a gép előtt, akkor sem ehet előtte, tilos nálunk a gép előtt enni. Ennyi, meg kell a gyereket tanítani arra, hogy nem a gép előtt eszünk.

2015. jún. 26. 13:14
 19/31 anonim ***** válasza:
42%

Na mindjárt jön, hogy az utolsó két komment ugyanattól jött. :)

17-es vagyok, és nekem lányom van, 5 éves és 20kg. Lehet tényleg van egy alteregóm? :D

2015. jún. 26. 13:17
 20/31 anonim ***** válasza:
79%

"Egy ekkora gyerek még nem fog magától a géphez ülni, ha csak nem ezt látja a szüleitől álló nap, így még tiltani, korlátozni se kell."

Sőt, akkor se feltétlenül ül oda magától, ha azt látja egész nap. Férjem és én is "kockák" vagyunk, mégse gépezik a gyerek, más ezerszer jobban leköti és mi sem erőltetjük, mert szerintünk marhára ráér még.

2015. jún. 26. 13:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!