Nálatok az 5-6 éves gyermek mennyit számítógépezhet egy nap?
semennyit
Mit csinál egy ekkora gyerek a számítógépen?
nálunk csak mesenézés van,de az is korlátozva és szürve.azt van,hogy tableten nézi
"Miért nem engeditek gépezni őket, felügyelet mellett?"
Nem nem engedem, hanem NEM szokott gépezni. Egyszerűen azért, mert van ezer más szórakozási (és tanulási) lehetőség egy ekkora gyereknek.
Egy ekkora gyerek még nem fog magától a géphez ülni, ha csak nem ezt látja a szüleitől álló nap, így még tiltani, korlátozni se kell.
17-nek adok igazat. Egyébként ilyen okosan tudhatnátok, hogy a mai tévék és monitorok képernyői nem rontják a szemet, hanem fárasztják, a kettő nem ugyanaz, de persze ez utóbbi sem jó.
A mai világban nem jó, ha a gyereket elzárjuk a számítástechnikától, egy 5 éves nagycsoportost már lehet otthon is tanítgatni az alapokra, hisz a világunkat minden a technológia irányít. Első osztályban már szinte mindenhol van számítástechnika és bizony a legtöbb gyerek már egyfajta alap tudással kezdi a számtech. órát.
Persze nem szabad órákat ülni egy nap a monitor előtt, de ha a gyerek fél órát eltölt előtte egy nap, az nem tragédia.
Ja és a dagadt kockák. Hát, nem tudom, fiam nagyon ügyes logikai, memória játékokban, nem csak azokban amit gépen lehet játszani, hanem alapból úgy néz ki, hogy a reál dolgok érdeklik és megy neki, nemrég múlt 5 éves és 20 kg. Nem tudom, szerintem nem olyan sok, de kinek mi. Ha játszik kicsit a gép előtt, akkor sem ehet előtte, tilos nálunk a gép előtt enni. Ennyi, meg kell a gyereket tanítani arra, hogy nem a gép előtt eszünk.
Na mindjárt jön, hogy az utolsó két komment ugyanattól jött. :)
17-es vagyok, és nekem lányom van, 5 éves és 20kg. Lehet tényleg van egy alteregóm? :D
"Egy ekkora gyerek még nem fog magától a géphez ülni, ha csak nem ezt látja a szüleitől álló nap, így még tiltani, korlátozni se kell."
Sőt, akkor se feltétlenül ül oda magától, ha azt látja egész nap. Férjem és én is "kockák" vagyunk, mégse gépezik a gyerek, más ezerszer jobban leköti és mi sem erőltetjük, mert szerintünk marhára ráér még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!