Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Járatnátok így nyáron óvodába?...

Járatnátok így nyáron óvodába? Vagy kivennétek?

Figyelt kérdés

A lányom 4 éves múlt, tavaly augusztus végén kezdte az ovit. Sosem volt gond, már az első napon mondta, hogy hagyjam ott nyugodtan.

Nyári szünet majd augusztus első 3 hetében lesz. Most már jóval kevesebben vannak, összevont csoportok, más óvónők. A lányom utál menni. Reggel nyafog, hogy nem akar menni, ma reggel még sírt is, hogy ne hagyjam ott. Holott tényleg soha ilyen nem volt.

Konfliktusa nem volt senkivel, az óvónő szerint szimplán fáradt, és elege van a gyereknek. Folyton nyűgös, rengeteget sír és hisztizik. Nincs ott a legjobb barátnője sem, és az összevont csoport miatt sok az új gyerek.

Szívem szerint én nem vinném júliusban. Ezt úgy tudom megoldani, hogy jön velem dolgozni (olyan a munkám, hogy nagyrészt megoldható), illetve a kritikusabb napokon barátnőmék vigyáznának rá.

Párom szerint viszont ez rossz ötlet, mert azt gondolja a gyerek, hogy egy kis hisztivel mindent elér.

De én tényleg úgy látom, hogy belefáradt az óvodába most. Hogy jót tenne neki egy kis pihi. (Ha jönne velem dolgozni, akkor nem kéne korán kelnie, mert nagyrészt nem vagyok időhöz kötve.)

2015. jún. 25. 11:36
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vinném, hiszen írtad, egész évben semmi gond nem volt vele... majd augusztus végén újra belerázódik a saját csoportjába. Megértem, hogy nehéz neki, új emberekkel.
2015. jún. 25. 11:48
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha megoldható, akkor ne kényszerítsd a gyereket a nemszeretem csoportba. Csak a döntés, vagy ennek a közlése ne egy hiszti alkalmával szülessen meg, ne társuljon hozzá az az élmény, hogy a hisztizéskor engedett anya... Hanem mondjuk vacsora, vagy délutáni tévézés közben/után.

Helytelen az a nézőpont, hogyha a gyereknek valami nem jó, akkor ha hisztizik csakazértse engedünk, holott már mi is belátjuk, hogy nem jó neki. Olyankor engedni kell, csak nem a hiszti időpontjában, hanem egy más alkalmat kell keríteni a dolgok megbeszélésére...

2015. jún. 25. 12:05
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Értelemszerűen nem vinném. Persze, hogy belefáradt, hisz követelmény ott is van még ha nem is olyan nagy, viselkedni tudni kell, mert elvárás. Megszokta a társakat az óvónőket, velük tölti a napjai nagy részét. Ehelyett most idegenekkel van, akiket csak látásból ismer.
2015. jún. 25. 12:38
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
az összevont csoport nem igazán jó sem a gyerekeknek,sem a felnőtteknek.ha olyan gyereked van,aki nagyon ragaszkodik a saját pedagógusaihoz,akkor próbáld valahogy megoldani.sajnos minden nap más vigyáz rájuk,folyton változik a gyerekek összetétele,és valóban fáradtak is a pedagógusok,de szerintem ez nem jelenti azt,hogy a munkájukat ne látnák el megfeleően-és biztosan meg is vigasztalják a kislányod.én azt tapasztalom,hogy akik nem igazán tudják a nyarat megoldani,azok hozzák be az oviba a gyerekeket(és hát 2és fél hónapot nagyon kevesen tudnak)
2015. jún. 25. 12:39
 5/10 anonim ***** válasza:
84%

is is. azt írod van olyan amikor nem tudod vinni, akkor bevinném az oviba, mondjuk heti 2 nap. a többi nap nem. így azért te is meg tudod oldani a dolgaidat és ő is csak annyit van bent amennyit talán még élvezne is. de ha abban a 2 napban is sírna, akkor szólnék a barátoknak :)

enyém is ügyeletes, ma reggel sírt, pedig ott van a barátja is és ez a 3. éve ügyeletben :( nagyon nehéz ez, olyan mint ha egy új közösségbe kerülnének be... (

2015. jún. 25. 12:56
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vinném. Ő is fáradt, kell neki a pihenés. A párodnak meg javaslom, hogy mikor neki nem tetszik valami, csinálja csak tovább azt a dolgot.
2015. jún. 25. 15:04
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon jól teszed, hogy nem vinnéd oviba az összevont csoportba, ha úgy látod hogy nem jól viselné. Nem gondolom, hogy ez hiszti nála hiszen nem alaptalan. Én felnőttként sem tolerálnám jól, ha mondjuk holnaptól vadidegenek között kellene dolgoznom, biztosan kellene pár nap amíg belerázódnék , hát még egy kisgyereknek. Az én kislányom se megy a nyáron oviba, nekünk is mondták az óvónők, hogy nagy lesz a káosz és nem szolgálja a gyerek javát, ha oviba megy a nyáron. Felújítások lesznek, másik épületben is lesznek részben, az óvónők és a dadusok is hol dolgoznak-hol nem, ja és a legjobb barátnőjét is kivették a nyárra.
2015. jún. 25. 16:29
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk hasonló a helyzet, annyi a különbség, hogy a párom júliusig munkanélküli, így nem gond, ha nem visszük. Ennek ellenére sokáig vittük, mert egyszerűbb így. Viszont 2 hete nagyon hisztizett, nem akart menni, hát mi is úgy döntöttünk, hogy most már nem megy. Augusztusban viszont már muszáj lesz, mert nem tudjuk másképp megoldani.
2015. jún. 25. 18:20
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem se vidd, ha meg tudod oldani. Ahogy korábban a többiek is írták, elfáradhatott, és az összevont csoport, ismeretlenebb óvónénik is zavarhatják. Szerintem egy este ülj le vele, és beszéljétek meg, mi lesz, hogyan lesz.

Az én kisfiam márciusban volt 3 éves, februárban kezdtük az ovit, de már babát vártam közben. Kicsit döcögősen kezdtük, de aztán nagyon megszerette. Előtte már megbeszéltük az oviban és vele is, hogy ha szülök s amíg kórházban leszek, nem megy oviba (meg 1 napot hazaérkezés után is kihagytunk). A védőnő tanácsát is kikértem és ő mondta: "ez pont az a helyzet, hogy hallgass a szívedre, ne az eszeddel gondolkozz most", mert mi is aggódtunk és hallottuk mások véleményét, hogy akkor majd megszokja, hogy nem kell menni. Minden okés volt, ment rendesen utána (csak beteg is volt még), aztán most meg már nyári szünet van.

Egyébként pont az anyák napi ünnepség reggelén indult meg a szülés, már be se vittük, hívtam az óvó nénit, hogy mi van. Amúgy is anyás, ez volt az első ilyen, hogy külön voltunk teljes napokat (én is féltem, hogy mi lesz), szegény állt volna ott, én meg nem vagyok sehol.

2015. jún. 25. 18:35
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha megtudod oldani és munkahelyeden sem zavarna hogy ott van meleted akkor ne mennyen oviba .

Én lányom se szeret mostmár oviba menni de muszáj neki mert nem tudom kire bizni annyi a kedvezmény hogy ha tudom akkor ebéd után elhozom vagy ahogy végzek.ez délután 2 óra szokott lenni .viszont agusztusban nem megy mert zárva lesz az óvija

2015. jún. 26. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!