Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti kivennétek az oviból a...

Ti kivennétek az oviból a gyereketeket ha többen összeverik?

Figyelt kérdés
fiamat ma foltosan találtam,azt mondta megverték,felsorolt 4 gyereket.ők tagadnak,ovónéni nem látott semmit,mondjuk délelőtt más volt velük. ősztől másik oviba megy eleve-egyháziba. én terhes vagyok,meg tudom oldani h a fiam is itthon legyen-a húga itthon van. ja és kiscsoport!!!
2012. máj. 31. 18:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
Igen én kivenném,de hosszútávon nem megoldás.Meg kell tanítani a gyereket,hogy megvédje magát ha kell üssön vissza a másik gyereknek.Én legalábbis így fogom nevelni,hogy védje magát(remélem sikerül).
2012. máj. 31. 18:48
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy olyan óvodába, ahol 4 gyerek "foltosra" verhet egy ötödiket, és az ovónő ebből "semmit" nem lát, többé nem engedném a gyerekemet. Ha másért nem azért, mert valószínűleg a fiad is a kiszolgáltatottságtól való félelemmel menne oda ezután. Ha nem jelent gondot az otthon tartása, az tiszta haszon.

Szó nélkül azért ne hagyd a dolgot az oviban, még akkor sem, ha végképp elbúcsúztok. Ez azért elég elképesztő história, az ovónő magyarázatával együtt.

2012. máj. 31. 18:49
 3/11 A kérdező kommentje:
úgy neveltük h védje meg magát de ő egy jólelkű gyerek. volt már h leköpték,ugyanazok. volt h nyakig koszosan adták ki volt h kakis volt a feneke.. szóval ez már az utolsó csepp.
2012. máj. 31. 19:17
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem hogy azonnal kivenném a gyereket, de valószínűleg az óvónő se tenné zsebre, amit kap, a nagyon minimum, hogy a vezetővel elbeszélgetnék, de szerintem ennél jóval tovább is mennék! Olyan nincs, hogy egy pici gyereket megverhetnek és az óvónő nem is tud róla!!! Döbbenet!
2012. máj. 31. 19:41
 5/11 anonim ***** válasza:
Én biztos nem engedném be többet az oviba.Azt megértem,hogy az óvónő nem lát minden jelenetet,ami történik,de azért foltosra nem két perc alatt verik-szerintem.A másik,hogy az óvónő valószínűleg tudja,hogy azok a gyerekek,akik bántották a fiadat nem épp mintagyerekek,tehát rájuk alapból több időt kéne fordítania,jobban kéne rájuk figyelni.Ezzel azt akarom kihozni,hogy az ovitokban annyira nem összpontosítanak a gyerekekre.Ez pedig nem jó.Amiket utólag leírtál az is felháborító.Egyértelműen arra utal,hogy nem szánnak elég időt a gyerekekre.Nem engedném többet,de annyiban sem hagynám a dolgot.Viszont a fiamat,attól,hogy ovi nincs vinném társaságba,az biztos,nehogy túlságosan elszokjon a közösségtől.Többet járnánk játszótérre,esetleg családi napközi vagy kiscsoportos foglalkozások.Például az én ikerlányaim 2,5 évesek (pocakban az öcsi) hetente 2-szer járnak,ilyen foglalkozásokra (kézműveskedés,éneklés,torna stb.) 2,5 óra,nagyon szeretik,kiscsoportos (7 gyerek) és a foglalkozásvezetők beilleszkedést segítő programokat csinálnak,tehát az a lényeg,hogy mindenki jóba legyen mindenkivel.
2012. máj. 31. 19:44
 6/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat! kivesszük,már holnap sem megy. átgondoltuk,és heti 1x mennek mindketten családi napközibe,h legyenek közösségben,heti 1x mamiznak. most költöztünk kertesbe, minden adott.

kikérdeztem a fiam,azt mondta h botokat szedtek a többiek,bementek egy házikóba,és verték,meg csúfolták.

a gyerek ma nagyon szétszórt,és hangos,nyilván így dolgozza fel.

ráadásul ő nagyon barátságos és mindenkiről a legjobbat feltételezi.

a renitenseket ismerik az óvónénik,rémes gyerekek,káromkodnak,verekszenek,köpködnek,csúfolódnak. amikor a leköpéses történet volt akkor is már ki akartam venni,de az óvónéni akkor azt mondta h lerendezte,nem lesz több gond. de én sem verem a gyerekem miért tűrjem h más meg üsse??

holnap a vezetővel fogok beszélni.

2012. máj. 31. 20:03
 7/11 anonim ***** válasza:
Legyszives,majd ird meg,hogy alakult!nagyon sajnalom a kisfiad!minden jot kivanok nektek!
2012. jún. 1. 00:03
 8/11 anonim ***** válasza:
nálunk még nem volt ilyen az oviba de csak szerencse kérdése,akárhányszor az ovi felé járok és kint vannak az ovónők mindig háttal állnak a gyerekeknek,vagy háttal ülnek a többségnek a homokozó szélén,amikor délután mentem a fiamért és kint voltak a helyzet ugyanaz volt,sőt volt hogy ovónéni bement a kisgyerekkel wc-re szolt a dadusnak,hogy addig legyen velük,dadus szolt igen rendben aztán visszalépett felmosni,kb 5 perc telt el még minden gyerek egyedül játszott kint,a hideg rázott.én tudom nem lehetnek ott mellettük,de a minimális figyelmet meg kéne adni nekik.tessék ott lenni a közelükbe,tessék figyelni,pásztázni a szemükkel őket.sajnálom a fiad de szerintem simán megtörténhetett.én egyszeri alkalom miatt nem venném még ki,de kérném az ovónőt,nyomatékosan,hogy figyeljék ha lehet ha mégegyszer megtörténik,simán kivenném.
2012. jún. 1. 07:14
 9/11 anonim ***** válasza:
Első vagyok,nem értem milyért kellett lepontoznod.Ha a gyerekedet megverik leköpik,én abban a percben kivenném.
2012. jún. 1. 08:34
 10/11 anonim ***** válasza:

Egy tisztességes oviban azért nem hiszem, hogy előfordulhat olyan, hogy egy gyereket foltosra vernek!! Elcsattanhat egy ütés - amit jó eséllyel azért egy hároméves kicsi nem tűr csendben - de a következő előtt az óvónőnek már észre kell vennie és reagálnia kell! Ilyen alapon lelökik egymást a mászókáról, vagy kiszúrják a másik szemét, vagy mi????

Tudom, hogy nem egyszerű egy rakás kicsi mellett óvónőnek lenni, de ha valaki bevállalja, akkor tessék szívvel-lélekkel csinálni! Van bőven állástalan pedagógus, aki nem alkalmas, ki kell rúgni, lesz helyette tíz másik.

2012. jún. 1. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!