Ti hány órakor vacsoráztatjátok a gyereketeket?
Nálunk eddig az volt a szokás, hogy 19kor indultunk fürdeni, aztán vacsi. De mostanában nem akar enni, gyanítom a fáradtságtól. Ez miatt kelt szerintem ma pl 6kor a szokásos 7-8 óra helyett (mert éhes volt).
Arra gondoltam hogy mától a játszótér után etetem meg 17.30-18.00 óra között. A lánykám amúgy 1,5 éves.
Más is tapasztalt hasonlót a gyerekénél? Meg egyáltalán hogy zajlanak az esti rituálék?
Nekem 2 éves a kisfiam és olyan 20 órakor vacsorázik,általában 19körül fürdik.
22kor fekszik le aludni és reggel 7ig alszik,de akkor sem azért ébred mert éhes.
Szerintem adhatsz neki enni játszótér után és vacsorát is!
Szia!
Nálunk általában 18:00 és 18:30 között van a vacsi. Ez persze tolódhat, ha már nagyon éhes a kisfiam, akkor 17:30-kor (ez a leghamarabb), és ha mondjuk valami miatt később lesz kész a vacsi, akkor legkésőbb 19 órakor eszik. Utána még játszik, este 20:30 körül fürdés, szopi és jó esetben 21:00 körül alvás.
Nálunk előbb vacsi van, utána fürdés.
18,30 körül vacsi, 7-kor indulunk fürdeni. Fiunk fürdik fél 8-ig, utána kap kakaót, amíg issza én fürdök. Utána megyünk fogat mosni és ágy. 8-kor ágyban van, kb fél 9-ig olvasok.
3 éves lesz
(Volt már rá példa, hogy 8 körül éhes volt, akkor evett még pár falatot lefekvés előtt. Viszont fürdés utánra nem tudom rakni a vacsit, mert fürdés után kakaó van az ágyban, neki ez a megszokott rituálé, és kakaó után már tuti nem enne rendesen.)
11 hónapos kora óta a fiam 17.45 és 18.30 között szokta kérni a vacsit. Utána 1/2 8-kor fürdés, mese, tejivás, alvás.
Szerintema az este 7 elég későn van, a melegvízben ellazul, utána nincs ereje enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!