Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy tanítjátok arra a gyereke...

Hogy tanítjátok arra a gyereketeket, hogy megvédje magát?

Figyelt kérdés

Az is érdekel, hogy mire tanítjátok, és az is, hogy hogyan!?

Nem csak arra gondolok, ha bántják, hanem hogy ha pl. másik gyerek rángatja, hogy ezt meg azt csinálja, amit ő nem akar csinálni, akkor mit tegyen.

2012. febr. 22. 16:30
 1/9 anonim ***** válasza:
45%
Anyukám, miután a báttyámat többször is elverték, a szülő is azt mondta, hogy jól tette a fia, ha hagyta magát.. Anya azt mondta a báttyámnak adja vissza, ha bántják. Ha mégegyszer haza jön elverve, ő is elveri, ezek után nem volt gond :D
2012. febr. 22. 16:35
 2/9 anonim ***** válasza:
Mikor kicsi volt, én védtem meg másoktól, 2 éves kora óta az a gondom, hogy hogyan ne bántson másokat, hogyan védjek meg tőle másokat. Szóval úgy gondolom, hogy meg tudná védeni magát, ha olyan helyzet adódna. Szerintem az önvédelemre valamilyen szinten maguktól megérnek a gyerekek, ha a szülők nem féltik túl őket.
2012. febr. 22. 16:39
 3/9 anonim ***** válasza:
Hozzáteszem, a bölcsiben, meg az oviban a nevelőknek elvileg kötelességük beavatkozni egy esetleges verekedésbe, úgyhogy ezért nem is görcsöltem soha ezen a dolgon.
2012. febr. 22. 16:41
 4/9 anonim ***** válasza:
Nálam is az a helyzet, hogy tőle kell megvédeni a többieket jobbára. Sajnos kicsit vadóc a fiam, így ha kell meg tudja magát védeni. De, hogy legyen önkontrollja és levezesse a feszültséget 3-4 éves korától meg megy sportolni, ahol önfegyelmet is tanul.
2012. febr. 22. 18:09
 5/9 anonim ***** válasza:
Én kisfiam elég nyunya ilyen téren, azaz ha bántják, csak ül és les. Pedig minden más téren eleven, de ő azt hallja tőlünk, hogy nem bántunk másokat, ezért vissza sem adja. Rokon kisfiú rendszeresen belecsíp, leken neki egy-egy sallert (másfél év felett, két év alatt van mindkettő és pár hónap különbség van közöttük), de kisfiam nem adja vissza, játszik tovább. Nem is sír, nem is foglalkozik a dologgal. Nem tudom ez később mivé fejlődik, azaz marad-e így vagy netán rájön, hogy mégis visszaadja, de egyelőre ez van. Mi (és a rokon gyerkőc anyukája is) persze rögtön szólunk a másik fiúcskának, hogy nem szabad, meg lefejtjük a kezét a fiam orráról / füléről / hajáról, mert ő meg erről nem tud leszokni, mármint a tépésről, csípésről. Nem tudom egyébként ez mitől függ a gyerekeknél.
2012. febr. 22. 19:27
 6/9 A kérdező kommentje:

Nálunk kb. az a helyzet, mint az utolsóéknál.

Viszont azt vettem észre, hogy egyre jobban megviselik ezek az együtt játszások a fiamat, és (nem lévén jobb ötletem), azt mondtam, hogy ha olyat csinál a másik gyerek, amit ő nem akar, vagy fáj neki, lökje el magától. Na azóta sokat lökdösődnek, viszont a fiam legalább már nem hagyja magát. Jó lenne valami másra tanítani, de a másik gyerek elhárítása még egy felnőttnek is kihívás, nem hogy a kicsi fiamnak. Arra jutottam, hogy létezik olyan gyerek, aki egyszerűen nem tudja magától, hogyan kell viselkedni, ha valaki bántja, rángadja, lökdösi vagy akármi. Mostantól azt akarom valahogy megtanítani neki, hogy mondjon NEM-et és menjen arrébb.

Bűntudatom van, amiért eddig nem tanítottam meg neki.

2012. febr. 22. 21:43
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát, ha lenne még, örülnék!
2012. febr. 22. 21:44
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
mutassa a tenyerét a másiknak, és mondja, hogy "állj".
2012. febr. 23. 14:24
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A "nem" és "Állj" dolgokkal az a gond, hogy az ilyen verekedős lökdösős gyerekek a saját anyjuk "nem" szavat sem akarják meghallani, akkor idegen kisgyerekét meg pláne. A babatornán, meg rokonságban a lökdösődő csipkedő gyerekek anyukái hiába mondogatják, hogy nem szabad, állj, hagyd abba, ne, stb., a gyerek rá sem bagózik.....én kisfiam eleinte ellökte a kezét a csipkedős rokonfiúcskának, de őt nem zavarta, folytatta tovább, csak épp erőszakosabban, hogy csakazértis bele tudjon csípni valahol.....ez egy ilyen korszak sajnos.
2012. febr. 23. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!