Hogy tanítjátok arra a gyereketeket, hogy megvédje magát?
Az is érdekel, hogy mire tanítjátok, és az is, hogy hogyan!?
Nem csak arra gondolok, ha bántják, hanem hogy ha pl. másik gyerek rángatja, hogy ezt meg azt csinálja, amit ő nem akar csinálni, akkor mit tegyen.
Nálunk kb. az a helyzet, mint az utolsóéknál.
Viszont azt vettem észre, hogy egyre jobban megviselik ezek az együtt játszások a fiamat, és (nem lévén jobb ötletem), azt mondtam, hogy ha olyat csinál a másik gyerek, amit ő nem akar, vagy fáj neki, lökje el magától. Na azóta sokat lökdösődnek, viszont a fiam legalább már nem hagyja magát. Jó lenne valami másra tanítani, de a másik gyerek elhárítása még egy felnőttnek is kihívás, nem hogy a kicsi fiamnak. Arra jutottam, hogy létezik olyan gyerek, aki egyszerűen nem tudja magától, hogyan kell viselkedni, ha valaki bántja, rángadja, lökdösi vagy akármi. Mostantól azt akarom valahogy megtanítani neki, hogy mondjon NEM-et és menjen arrébb.
Bűntudatom van, amiért eddig nem tanítottam meg neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!