Elszaladt a kezem . Hogy tegyem jova? Nem akarom hogy feljen tolem!
Hogyan tett jóvá? Úgy,hogy még ha lelkiismeret furdalásod is van ne kérj a gyerektől bocsánatot,meg ne borulj az asztal alá,mert észreveszi,és még jobban kihasznál,manipulál majd ezzel.
Döntsd el,szerinted helyes e megütni egy gyereket vagy nem.
Én úgy gondolom egy-két tasli,vagy fenékre csapástól nem lesz baja,de legalább észre veszi magát!
Nekem az a legmegdöbbentőbb, hogy az arcát ütötted meg. Aztán pedig az, h az ötéves akkorát kapott, h még nyoma is maradt.
Kérdező, te mit szólnál, ha csinálnál valamit, ami a férjednek nem tetszik és kapnál egy akkorát, h napokig hordozhatnád a nyomát az arcodon?
En nem itelek el emiatt senkit csak el kell gondolkozni, hogy biztos jo peldamutatas ez? Egy gyereknek a szulo a peldakepe. Ha azt latja, hogy anya duhos es doheben odacsap akkor nem szabad csodallkozni, hogy ha a gyerek merges akkor a jatekot hozzad vagja vagy a kistarsai fele csap mert ezt a reakciot latja. En nem nevezek senkit vadallatnak es nekem is neha elszall az agyam de akkor arra gondolok, hogy biztosan azt a peldat akarom mutatni a gyerekemnek, hogy ha ideges vagyok vagy valami nem tetszik akkor odacsapok?
Aranyszabaly: "Soha ne varj el olyat a gyerekedtol amit te magas sem tudsz megtenni" Tehat oda lehet csapni, lelkiserult ettol nem lesz csak el kell fogadni, hogy bizonyos helyzetekben majd o is a megtanultakat fogja alkalmazni.
Amikor vacsorázni szólítom és éppen még nagy játékban van, akkor kér még 5 percet. Ha tudom, engedem. Ha nem, akkor mondom, hogy kihűl az étel, most azonnal kell jönni. Na ilyenkor szokott jönni a hiszti, hogy nem vagyok éhes, nem szeretlek. És ellenkezik.
Ilyenkor leguggolok hozzá, a szemébe nézek, és azt mondom.
- Nem arról van szó, hogy nem szeretsz. Hanem arról, hogy most mérges vagy rám, mert még inkább játszanál, mint vacsoráznál. Nincs semmi baj. Én is gyakran vagyok mérges rád, amikor nem fogadsz szót. De ettől még szeretlek, és mindig is szeretni foglak. Csak egy kicsit haragszom olyankor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!