Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem akarok több gyereket, más...

Nem akarok több gyereket, más is van így?

Figyelt kérdés
Van egy másfél éves kislányom, aki botzasztóan rossz, hisztizik egésznap nagyon durván! Sokszor a párommal miatta veszünk össze! Kicsi kora óta kínlódunk vele, főleg én! Vannak könnyebb napok de főként nehezebbek, egyszerűen annyira akaratos, makacs! Nem tud egyedül játszani ( kivéve pénztárcából pakol ki, vagy a táskámból, távirányító, telefon, laptop) ezeket nem igazán szoktam megengedni neki esetleg a pénztárcából való kipakolást! Képes 2 órát sikitozva ordítani hányásig, ha valami nem úgy van ahogy ő akarja! Félreértés ne essék ő a mindenem és imádom, de néha a falramászok tőle, mert a hiszti elviselhetetlen! Főleg ha nem kap üdítőt csak vizet! Ez is nagy gond! Nem sűrűn adtam neki üdítőt, de akárhányszor a párom mamájához megyünk folyton adja neki és most már nem akarja meginni a vizet sem! Inkább nem iszik, hozzám vágja a cumisüveget és ordít! :( Ha a párom felhozza hogy majd ha lesz 2. gyerek én úgy leszoktam cseszni hogy csak na! Gondolni sem akarok rá! :( van valaki még így rajtam kívűl?

2015. jún. 21. 23:08
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
54%

Teljesen átérzem a helyzetedet! Csak nálam/nálunk még ehhez hozzájött az, hogy 2 évig éjszakáztam vele, eszméletlen kimerült voltam, segítség semmi nem volt, mert egyik nagyszülő messzebb lakik, mint a másik... férjem sokat dolgozik, ergo nem volt hol kifújni a gőzt... Mi is sokat veszekedtünk, volt egy elég erős hullámvölgyünk... de mostmár sokkal jobb minden. Nálunk ami sokat számított, hogy mostmár átalussza az éjszakát, és nagyon meg tudom becsülni a szabad estét, éjszakai pihenést, mert korábban ilyen nem volt. Már lassan 2.5 éves, persze kis dacos, de ezerszer könnyebb és jobb vele, mint 1 évvel ezelőtt! Jól kommunikál, rengeteg dolgot megért, igazi kis társaság már a napjaimban :) Persze nem mondom, tud borulni a bili...de mivel ő is és én is kipihentebbek vagyunk, ezért sokkal jobban tudjuk mindketten kezelni ezeket.

Még a kistesó nincs úton, de már nem zárkózom el a gondolattól egyáltalán, sőt :)

Szóval ne aggódj! Van remény, hogy másképp fogod gondolni, de tudom, hogy 1 éve még én is körberöhögtem azt, aki azt mondta, h lesz még itt kistesó!

2015. jún. 22. 00:03
 12/28 A kérdező kommentje:
Utolsó! Szinte én is dettó így vagyok mint te, nálam cicizni kell fel hajnalban vagy 2-3x utána mondjuk visszaalszik,de 6-7 hónapos koráig folyton sétálni kellett vele hogy aludjon és én 3 hónapot voltam egyedül! A kinőtt csini rucijait félreteszem, mert néha elgondolkozok hogy ha véletlenül lenne 2. de inkább a tesómnak tartogatom. :) Mindigis 2 gyereket szerettem volna nem többet és nem kevesebbet, de nagyon meg fogom gondolni. :/ :)
2015. jún. 22. 00:12
 13/28 anonim ***** válasza:
68%
szarul hangzik ,de en rajottem hogy nekem egy is rengeteg.minden tiszteletem azoke akik kepesek 3-4 gyereket felnevelni.neha csak hagyom orditani a vegtelensegig es arra gondolok hogy en ezt befejeztem ,osszepakolom a ruhaim es lelepek ugy hogy soha tobbe nem jovok vissza.:((
2015. jún. 22. 00:26
 14/28 A kérdező kommentje:
Szerencsére akkor nem vagyok egyedül :D Néha szoktunk elmélkedni a párommal hogy mi lesz ha mi meghalunk? Nem lesz tesója akihez fordulni tudna! Vagy ha csak a gyerek koromra gondolok vissza hogy milyen jót játszottunk.
2015. jún. 22. 00:34
 15/28 A kérdező kommentje:
* a tesómmal! Nincs erőm megint végig szenvedni a terhességet, éjszakázni, és kockáztatni hogy lesz-e ilyen hisztis mint a tesója! :D 2 ilyen kölköt már nem tudnék elviselni, bekattannék! :/:)
2015. jún. 22. 00:38
 16/28 anonim ***** válasza:
48%
Teljessen normalis!! Nekem 2 iker lanyom van 3 evesek es nekem ugy elment a kedvem az egesztol hogy fel eve teljessen kipakoltattam magamat!! A terhesseg katasztrofa volt,az szules az elment nem volt borzalmas na de a sok szenvedes utan semmi orom csak delresszio es 2 siro csecsemo plusz a kaka pisi pelenka.....na rosszul is vagyok hogy erre gondolok....!! Jah es az egyik tegnap vagta ugy de ugy falhoz az Iphone 6-osomat hogy a fele telefont meg most se talalom ugy elrepult.....Gondolhatod :)
2015. jún. 22. 02:09
 17/28 anonim ***** válasza:
72%
szerintem ne fel attol ,hogy mi lesz ha nem lesz tesoja.tudod azt mondjak,hogy a rokonait nem valaszthatja meg az ember.lehet ,hogy utalnak egymast:Dviszont megfelelo embereket valaszthat maga melle.sajat peldam ,hogy a tesoimmal eleg semleges a kapcsolat ,elvagyunk meg segitjuk egymast ha kell ,de pl egy jot beszelgetni valahogy nem tudunk.ezert nekem mindig nagyon fontosak voltak az a 2-3 igazi barat akiknek mindent elmondok es oket hivom eloszor barmi van:)
2015. jún. 22. 02:26
 18/28 anonim ***** válasza:
0%
Hogy sikerült a kamaszok temakort kivalasztani ehhez a kérdéshez??????
2015. jún. 22. 05:43
 19/28 anonim ***** válasza:
44%

Létezik olyan probléma, hogy egy anya és a csecsemő egyáltalán nem tud egymásra hangolódni. Sok oka lehet, és nem szabad miatta senkit hibáztatni, nem azt jelenti, hogy a szülő nem szereti a gyerekét, viszont közbe kell avatkozni, mert nagyon súlyosak lehetnek a későbbi következmények. Aki borzongani akar, nézze meg Beszélnünk kell Kevinről című filmet.

Keress ilyen témában jártas pszichológust, aki veled és a kicsivel együtt tud foglalkozni. A Pedagógiai Szakszolgálatoknál most csak ügyelet van, de szeptemberre mindenképpen kaphatsz időpontot. Vagy érdeklődj a területi ideggondozóban, nem feltétlenül az ottani szakember tud segíteni, de talán tudja, kihez küldjön.

2015. jún. 22. 06:43
 20/28 anonim ***** válasza:
23%
Egy másfél éves mellett teljesen természetes, hogy így érzel. Én kb. a fiam 4 éves koráig úgy voltam, hogy tuti nem akarok még egy gyereket. Aztán amikor hétéves lett, elkezdtünk próbálkozni a tesóval, és még egy évet vártunk is rá, mire sikerült teherbe esnem. Néhány évvel korábban nem gondoltam volna, hogy ennyire rá leszek kattanva arra, hogy akarok még egy gyereket, erre tessék :) Ahogy telnek az évek, úgy lesz egyre könnyebb.
2015. jún. 22. 08:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!