Miért engeditek, hogy a gyereketek bemenjen miközben végzitek a Szükségetek? A te anyukád ezt neked megengedte, mikor ugyanilyen idős voltál?
Én nem engedtem, konkrétan jött utánam. És akkor mit csináljak, zavarjam ki? Úgyse ment volna. Hiába mondtam neki, hogy anya wc-zik, ő közölte, hogy bejön velem és megvár. Hát, istenem, bejött.
Most lassan 5 éves lesz, most már magától leszokott róla, ha pisilek, azért még előfordul, hogy bejön, de ha éppen nagy dolgomat végzem, akkor már curukkol is kifelé.
Nem gondolnám, hogy tragédia, ha bemegy egy gyerek bármelyik szülője után a wc-re, majd leszokik róla.
És szerintem anyukám sem zavart ki, bár nem emlékszem rá, hogy mentem volna utána, de persze lehet, hogy mentem.
Azt tudom, hogy ha wc-re kellett mennem és éppen fürdött, akkor simán bementem és és elvégeztem a dolgom.
Amikor még pici volt, nem dobtam ki, ha bejött utánam. Amúgy meg tény és való, hogy tanul belőle, ha látja, mit csinálunk bent, ezt könyvben is olvastam, meg saját tapasztalat is. Jelenleg amúgy egy teljesen normális, 8 éves nagyfiú, akinek eszébe sem jut már bejönni utánam.
Ja, és igen, én is emlékszem rá, hogy időnként bementem a szüleim után a vécére, még arra is emlékszem, hogy azt gondoltam, hogy jé, a felnőtteknek elér a fenekük a karima végéig, az enyém meg nem :D
Én nem kakilok, nem pisilek a párom előtt 11 év után sem. Viszont a gyerekem bejön utánam, mit tegyek, zavarjam ki? Volt már, hogy mondtam neki, hogy most egy kis nyugalmat szeretnék, mert kakilok. Erre kiment a lányom, de bekiabált:
-Anya, szólj, ha kész vagy, segítek kitörölni a feneked!
Lányom más után soha nem ment be, csak utánam (és csak kicsike korában). Eszébe sem jutott másra rányitni, még kisebb korában sem, nemhogy 5 évesen. Úgyhogy a kérdés azért furcsa, mert az egy dolog, hogy otthon mi a szokás, attól még megtanítod a gyereket a társas viselkedésre, meg hogy mit szabad és mit nem a vendégekkel, másokkal.
Úgyhogy itt nem azzal van a baj, hogy a szüleihez bejárkál, hanem az, hogy nem tanították meg neki, hogy mással hogyan viselkedünk. 5 évesen már nem aprócska. Akkor már elég értelmesnek kellene lennie, hogy tudja az illemszabályokat. De hát gondolom - ezek szerint - a szülei nem mondták el neki, vagyis nem figyelmeztették eddig őt, ha vendég volt náluk (ami furi...eddig nem volt vendégük, vagy volt, csak az örült, hogy bemegy a gyerek?).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!